Τρέχουμε τώρα! Tips και gadgets για να κατακτήσεις τον δρόμο

Με αφορμή τον Μαραθώνιο της Κυριακής, σε βάζουμε στο κλίμα για να είσαι πάντα στο τρέξιμο!
Τρέχουμε τώρα! Tips και gadgets για να κατακτήσεις τον δρόμο



Ξυπνάς το πρωί και σκέφτεσαι για ακόμη μία φόρα όλο το τρέξιμο που έχεις και πώς θα προλάβεις τις υποχρεώσεις της ημέρας. Με δουλειά ή χωρίς, η διαδικασία είναι πάνω κάτω η ίδια - καθημερινό “multitasking” μέχρι που στο τέλος η μέρα έχει κλείσει και εσύ τρέχεις ακόμα λαχανιασμένος.

Από τον Νίκο Μπιζά

Συνεχίζεις τις σκέψεις σου, την Κυριακή είναι ο Μαραθώνιος «Καλά κάθε μέρα τρέχω σαν τον Βέγγο, σιγά μην πάω να τρ...», ώπα ώπα stop. Πάρε μία βαθιά ανάσα, στροφή 180 μοιρών στον όλο τρόπο σκέψης και άκου: Δες το τρέξιμο σαν εκτόνωση-γυμναστική, εντάσσοντάς το στο πρόγραμμα σου. Μόνο κερδισμένος θα βγεις και που ξέρεις, χτίζοντας πάλι τη χαμένη σου φυσική κατάσταση ή ενισχύοντας την, ίσως σου φανεί η μέρα πιο μεγάλη από όσο νόμιζες και τα προλάβεις τελικά όλα in-time.

Αν είσαι ακόμα μαζί μου και δεν γύρισες αγχωμένος στον αγώνα δρόμου, δες παρακάτω tips και gadgets που θα βελτιώσουν το καινούριο σου hobby.

Βρες ώρα: Αναλυτές σχετικοί με το θέμα κονταρο-χτυπιούνται σε δύο μεριές, αν η καλύτερη ώρα είναι το πρωί ή το απόγευμα. Το πρωί μπορεί να γίνει πιο εύκολα συνήθεια, βελτιώνει τον βραδινό ύπνο, αναζωογονεί τον οργανισμό για την υπόλοιπη ημέρα. Το απόγευμα οι συνθήκες του σώματος είναι πιο ιδανικές για εκγύμναση, αλλά λόγω ώρας εγώ θα πω πως είναι θέμα ψυχολογίας αν θα κουνηθείς από τον καναπέ ή από το γραφείο σου.
time: Το πρωί (και απόγευμα να σε βολεύει“just do it”)

Βρες μέρος: Δεν θα κάνω promotion στην Αθήνα, αλλά στα δικά μου τα μάτια βλέπω πολλά μέρη που θα μπορούσες να τρέξεις και σίγουρα κάποιο θα είναι κοντά σου. Για αυτό τον λόγο δεν θα σου πω συγκεκριμένα που να πας, αλλά θα σου περιγράψω πιο θα ήταν το καλύτερο περιβάλλον. Μετά είναι στη δική σου κρίση και γούστο να το αντιστοιχίσεις με τον προσωπικό σου «στοίβο».

Γήπεδα: Ασφάλεια από αυτοκίνητα, συνεχόμενος ρυθμός, αποφυγή μικροτραυματισμών.

Πάρκα: Ασφάλεια από αυτοκίνητα, καθαρό οξυγόνο, άσκηση σε ποικίλες επιφάνειες.

Με θέα: Βοήθεια κυρίως ψυχολογική για το πέρασμα της ώρας.