Δυνάμωσε γλουτούς, κοιλιακούς και ράχη με τη μέθοδο pilates

Η μέθοδος pilates θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου και να αποβάλεις το βλαβερό στρες της ημέρας χωρίς τραυματισμούς και ταλαιπωρία.
Δυνάμωσε γλουτούς, κοιλιακούς και ράχη με τη μέθοδο pilates



Η μέθοδος pilates είναι ιδανική προπόνηση αν υποφέρεις από πόνους μέσης, είσαι σε μια μετεγχειρητική περίοδο ή θέλεις να βελτιώσεις γενικά τη στάση σώματος σου. Κανείς δεν αντιστέκεται στην εικόνα ενός καλοστεκούμενου σώματος με ανοιχτό θώρακα και πλάτη, μακρύ λαιμό και καλοσχηματισμένους ώμους και κοιλιακούς. Τι θα κάνεις; Θα ακολουθήσεις τη μέθοδο pilates που σταδιακά θα σου χαρίσει όλα αυτά χωρίς να τραυματίζεσαι και να ταλαιπωρείσαι. Η μέθοδος εστιάζει στον τρόπο που δουλεύεις τις αναπνοές σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να δουλέψεις σωστά τους μύες, αργά και με προσοχή, αλλά και θα σε βοηθήσει να αποβάλεις το βλαβερό στρες της ημέρας.

Από την Group Exercise Leader, Βίλλυ Τριπολίτου

Οι βασικότεροι 10 κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς:

1.Δώσε σημασία στην αρχική θέση. Το σώμα πρέπει να «εφαρμόζει» στο πάτωμα σαν να είσαι πάνω σε ένα ματ στρώμα στην άμμο, όπου κάθε σπόνδυλος γλείφει το έδαφος.

2.Σφίξε την κοιλιά σου σαν να θέλεις ο αφαλός σου να φτάσει στην πλάτη

3.Μάκρυνε το λαιμό σου

4.Μη σηκώνεις ψηλά τους ώμους σου, κράτησέ τους μακριά από τα αυτιά

5.Μη ξεχνάς να σφίγγεις τους γλουτούς σε όλη τη διάρκεια της άσκησης

6.Κινήσου αργά και με σταθερές κινήσεις. Απόφυγε τις ασυνείδητες σπασμωδικές κινήσεις

7.Άκουσε την αναπνοή σου. Άνοιξε καλά το διάφραγμα εισπνένοντας από τη μύτη και εκπνέοντας καλά από το στόμα

8.Συνήθως οι αλλαγές κατά την άσκηση συμβαίνουν σε κάθε εκπνοή

9.Επέλεξε να μείνεις σταθερή στη δύσκολη φάση μια άσκησης, δουλεύοντας ισομετρικά (δηλαδή χωρίς να κινείται ο μυς). Θα νιώσεις τους ενδότερους μύες να δουλεύουν υποστηρικτικά.

10.Ανέβασε σταδιακά το βαθμό δυσκολίας, ανάλογα με την πρόοδο που σημειώνεις. Με δυο λόγια μη  βιάζεσαι αλλά μη μένεις σταθερή στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας.