3 στάσεις yoga για καλύτερο ύπνο

Θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!
3 στάσεις yoga για καλύτερο ύπνο



Ο Edward Vilga  είναι ειδικός στη γιόγκα, με 30ετή εμπειρία ενώ έχει γράψει το βιβλίο Yoga in Bed. Παρακάτω σου προτείνει τις τρεις καλύτερες στάσεις για να διώξεις την ένταση της δουλειάς και να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Η στάση «Modified Goddess»

Ενώ είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι στηρίξου στην πλάτη σου και ένωσε τις πατούσες των ποδιών σου με τέτοιο τρόπο που τα πόδια σου να σχηματίζουν ένα «διαμάντι». Σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου και τέντωσε το λαιμό σου. (Μπορείς να τοποθετήσεις ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι ή τους ώμους σου για να αισθανθείς πιο χαλαρή). Μετά, σήκωσε τη λεκάνη σου πάνω από το στρώμα για ένα λεπτό για να ισιώσεις τη μέση σου, σπρώχνοντας την «ουρά» σου προς τα πόδια σου. Διατήρησε αυτή τη στάση για 12 αναπνοές.

Η στάση «Spinal Twist»

Μείνε ξαπλωμένη, ίσιωσε και τα δύο σου πόδια και τέντωσε τα χέρια σου στα πλάγια με ανοιχτές τις παλάμες. Λύγισε το δεξί σου γόνατο ώστε το πόδι σου να είναι σε ευθεία γραμμή με το στρώμα και τράβηξέ το προς τα πίσω. Μετά, τράβηξε το λυγισμένο πόδι προς το σώμα σου και χρησιμοποίησε το αντίθετο χέρι σου για να βάλεις πίεση στο μηρό σου. Απαλά γύρισε το κεφάλι σου προς την ανοιχτή παλάμη και διατήρησε αυτή τη στάση για 10 με 12 αναπνοές. Επανάλαβε το ίδιο από την άλλη πλευρά.

Η στάση «Upside-Down Relaxation»

Σχημάτισε με το σώμα σου το γράμμα L βάζοντας τα πόδια σου προς την πλευρά του τοίχου αντίθετα απ’ ότι κοιμάσαι με τη μέση σου να είναι επίπεδη στο στρώμα και τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι ή σταυρωμένα προς το στήθος σου. Πάρε εισπνοές και εκπνοές για μερικά λεπτά. Θα δεις ότι θα σε τονώσει ειδικά αν ήσουν στο πόδι όλη μέρα.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com