Συγκράτησε την όρεξή σου με φυσικό τρόπο

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να σταματήσεις να πεινάς.
Συγκράτησε την όρεξή σου με φυσικό τρόπο



Εάν τώρα τελευταία, νιώθεις την όρεξή σου να αποφασίζει εκείνη για εσένα, ήρθε η ώρα να να σκεφτείς  καλύτερα τις διατροφικές σου συνήθειες και να αλλάξεις μερικά πράγματα με απλούς και φυσικούς τρόπους.

1. Πιες περισσότερο νερό:  Πολλοί άνθρωποι, μπερδεύουν την πείνα με την αφυδάτωση.  Έχοντας μαζί σου όλη μέρα ένα γεμάτο μπουκαλάκι νερό πέραν του ότι θα κάνει καλό στον οργανισμό σου, θα σε αποτρέψει και από το περιττό τσιμπολόγημα.

2. Άρχισε να κινείσαι περισσότερο: Ξέχασε την θεωρία ότι η άσκηση αυξάνει την πείνα. Αντιθέτως όσο γυμνάζεσαι η όρεξη σου θα μειωθεί. Άλλος ένας λόγος για να σηκωθείς από τον καναπέ!

3. Μην παραλείπεις το πρωινό: Ένα καλό και χορταστικό πρωινό είναι ο συμμαχός σου για να έχεις ενέργεια μέχρι το μεσημέρι. Ποτέ μην περνάς κατευθείαν στο μεσημεριανό γιατί έτσι παίρνεις θερμίδες χωρίς λόγο. Με αυτό τον τρόπο επίσης θα βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να ενεργοποιηθεί περισσότερο.

4. Ενδυνάμωση με πρωτεΐνη: Προτίμησε τα γεύματά σου να περιέχουν πρωτεΐνη, καθώς σε βοηθάει να διατηρήσεις την ενέργεια σου όλη μέρα.

5. Πιες τσάι:  Βάλε το τσάι στην καθημερινότητα σου. Υπάρχουν τόσες ποικιλίες που σίγουρα κάποιο θα σου ταιριάξει γευστικά. Προτίμησε μετά το φαγητό να πιεις μία ζεστή κούπα. Είναι γευστικό, και το κυριότερο θα μειώσει την αίσθηση πείνας που μπορεί να νιώθεις.

6. Γίνε ειλικρινής με τον εαυτό σου: Προτού μπεις στην διαδικασία να φας κάποιο σνακ επειδή έχεις άγχος, πάρε βαθιά ανάσα και σκέψου ότι αυτό δεν θα βοηθήσει σε τίποτα, παρά μόνο θα προσθέσει περιττές θερμίδες.

7. Μικρά και συχνά γεύματα:  Η θεωρία ότι αν φας μόνο ένα γεύμα την ημέρα και τίποτα άλλο είναι μεγάλο λάθος και καταστροφή για τον οργανισμό σου. Προτίμησε να τρως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μικρές ποσότητες, παίρνοντας έτσι μόνο τις θερμίδες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σου.