Πώς θα σταματάς να τρως όταν χορταίνεις (αλλά θες να συνεχίσεις από λαιμαργία)

Μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ρίξεις τους τόνους.
Πώς θα σταματάς να τρως όταν χορταίνεις (αλλά θες να συνεχίσεις από λαιμαργία)



Το να τρως σε λογικές ποσότητες δεν  είναι δίαιτα, όμως είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις από κάπου, να μαθαίνεις να βάζεις στοπ και να ρυθμίζεις την πείνα σου. Παρακάτω θα βρεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Άσε κάτω το πιρούνι σου μετά από κάθε μπουκιά: Όταν αφήνεις κάτω το πιρούνι σου, αυτόματα μειώνεις το ρυθμό που τρως, καταλαβαίνεις με νηφαλιότητα πότε χορταίνεις και είναι λιγότερο πιθανό να το παρακάνεις και να φουσκώσεις.

Κόψε τις μερίδες σου στη μέση: Όταν εξ’ αρχής κόβεις τη μερίδα σου στη μέση υποσυνείδητα σου φαίνεται περισσότερο απ’ ότι είναι και αρκετό για να σε χορτάσει.

Γεύσου και απόλαυσε την πρώτη μπουκιά: Το να τρως δεν έχει να κάνει μόνο με τη γεύση, αλλά αποτελεί μία ολόκληρη εμπειρία αισθήσεων. Εστίασε την προσοχή σου στο φαγητό. Παρατήρησέ το, μύρισέ το και κράτα το στο στόμα σου πριν το βάλεις στο στομάχι σου. Είναι κάτι που επίσης θα σε κάνει να ρίξεις τους ρυθμούς.

Κλείσε την τηλεόραση: Η ψυχολόγος και συγγραφέας Susan Albers αναφέρει ότι τρώμε 14% παραπάνω από όσο πρέπει όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή. Άσε λοιπόν κάτω το τηλεκοντρόλ και συγκεντρώσου στο φαγητό.

Πιες νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα σου: Η Alberts επίσης αναφέρει ότι πολλές φορές οι άνθρωποι μπερδεύουν τα σημάδια που τους δίνει ο οργανισμός τους και νομίζουν ότι πεινάνε ενώ στην πραγματικότητα διψάνε.

Σφίγγε τη γροθιά σου όσο τρως: Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά σε κάποιους αυτό το κόλπο πιάνει. Σφίγγε τη γροθιά σου στην αρχή στη μέση και στο τέλος του γεύματός σου. Με αυτό τον τρόπο, θυμίζεις στον οργανισμό σου ότι πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή στο φαγητό σου και να σκεφτείς καλά πόσο πραγματικά πεινασμένος είσαι.  

Πηγή: womenshealthmag.com