Πηνελόπη Πλάκα: Την αφέλεια την χρησιμοποιώ και στη ζωή και στη δουλειά μου!

Πώς έχασε επτά κιλά και τι δεν λείπει ποτέ από την γκαρνταρόμπα της...
Πηνελόπη Πλάκα: Την αφέλεια την χρησιμοποιώ και στη ζωή και στη δουλειά μου!



Η Πηνελόπη είναι αυτό που λέμε «το κορίτσι της διπλανής πόρτας». Είναι γλυκιά, χαμογελαστή, σπάει... πλάκα με τον ίδιο τον εαυτό της. Μπορεί ένα βράδυ να την πετύχεις πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια και το αμέσως επόμενο, σε ένα καλλιτεχνικό στέκι να συζητά για θέατρο, Τέχνη και όνειρα. Γιατί το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Γιατί έχει μάθει την τρέλα της να την φοράει καπέλο και να μην την αφήνει να γίνει θηλιά, που έχει πει και μία από τις αγαπημένες της συγγραφείς. 

- Πηνελόπη, έχεις κάνει φίλους από τον χώρο;

Γενικά είμαι επιφυλακτική με τους ανθρώπους και δύσκολα θα γίνει κάποιος φίλος μου, ειδικά από αυτόν τον χώρο. Και το λέω με την έννοια ότι είναι ένας χώρος δύσκολος και αρκετά ανταγωνιστικός. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Μαρία Κωνσταντάκη και η Άννα Κουρή είναι γυναίκες από το θέατρο που κάνω παρέα. Κατά τα άλλα, έχω τις κολλητές μου φίλες στη Θεσσαλονίκη και ακόμη μία φίλη εδώ στην Αθήνα που δεν έχει όμως, καμία σχέση με την ηθοποιία. Δεν αφήνω τον καθέναν να μπει στην ψυχή και την καρδιά μου.

- Άκουσες ποτέ υποτιμητικά σχόλια από συναδέλφους σου;

Με όσους ανθρώπους έχω μέχρι στιγμής συνεργαστεί, έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Με αγκάλιασαν, ήταν φιλικοί, μου πρότειναν να με βοηθήσουν, αν δυσκολευόμουν σε μια σκηνή. Γιατί πάντα δυσκολεύομαι και δεν ντρέπομαι να το πω. Όχι, δεν έχω αντιμετωπίσει κανέναν ρατσισμό στη δουλειά. 

- Διαβάζεις πολλές ώρες για τον ρόλο σου στους «Συμμαθητές»;

Διαβάζω μια μέρα πριν τις σελίδες μου, δεν είμαι υπερβολική. Απλά θέλω να είμαι αξιοπρεπής όταν πάω στο γύρισμα. Είμαι πολύ τυχερή που σκηνοθέτης μου είναι ο Βασίλης Θωμόπουλος που με εμπιστεύεται και χαίρομαι γιατί εκτός από συνεργάτες, είμαστε πλέον και φίλοι. Είναι από τους ανθρώπους που μπορώ να μοιραστώ μαζί του ένα προσωπικό μου πρόβλημα.

- Στον δρόμο σε αναγνωρίζουν; 

Ναι αλλά να σου πω κάτι; Οι άνθρωποι γύρω μας έχουν τόσα προβλήματα με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και τις ζωές μας που δεν νομίζω ότι τους αφορά καθόλου αν παίζω στην τηλεόραση για παράδειγμα. Όλος αυτός ο μύθος με τη showbiz και τους επωνύμους έχει πλέον καταρριφθεί. Δεν ξέρω αν είχε παραγίνει το κακό με τη δημοσιότητα, το σίγουρο είναι ότι εμένα δεν με εκφράζει. Οκ, κάνω μια δουλειά που φαίνομαι.. So what;

- Τι σου έχει στερήσει η δημοσιότητα;

Δεν μου έχει κάνει κακό. Απλά στην αρχή τα έπαιρνα όλα τοις μετρητοίς. Ένιωθα να εισβάλλουν στη ζωή μου όταν πήγαινα για παράδειγμα για έναν καφέ και μπορεί να με φωτογράφιζαν αλλά και αυτό χωρίς υπερβολές. Κάποτε επίσης, διάβαζα τι έγραφαν για ΄μενα. Πλέον έχω περάσει στο άλλο άκρο. Ούτε διαβάζω, ούτε με ενδιαφέρει τι γράφουν για τη ζωή μου. Ένα δημοσίευμα που δεν ισχύει ή δεν έχεις δώσει εσύ την αφορμή, μπορεί να σε αρρωστήσει όταν το διαβάσεις. Εγώ λοιπόν, δεν διαβάζω πλέον τίποτα και έχω ανακαλύψει ότι έτσι, είμαι χαρούμενη και υγιής. Το μόνο που με απασχολεί είναι η δουλειά μου. Θέλω να πετύχω, να προχωρήσω, να γίνω καλύτερη.

- Τι ανασφάλειες έχεις ως γυναίκα;

Έχω όλες τις λογικές ανασφάλειες που έχει μια κοπέλα 23 ετών. Τι θα φορέσω με τα πρώτα κρύα του χειμώνα, αν θα ξυπνήσω το πρωί και θα φαίνομαι άσχημη, αν μου αρέσει κάποιο αγόρι και δεν ξέρω αν τελικά, του αρέσω και εγώ. 

- Θα άφηνες τη δουλειά σου για έναν έρωτα;

Δεν ξέρω να σου απαντήσω και δεν ξέρω γιατί δεν είμαι απόλυτη στο να σου πω «όχι». Εξαρτάται από τις προτεραιότητες που βάζεις στη ζωή σου. Μπορεί κάποια στιγμή αυτό που κάνω να είναι ψυχοφθόρο, δύσκολο, να απαιτεί πολύ γερό στομάχι και να γυρίσω μια μέρα και να πω «άντε στο καλό, θα πάω να ακολουθήσω τον άνθρωπό μου και θα τον παντρευτώ κιόλας επειδή τον αγαπώ και θέλω να κάνουμε παιδιά». Αυτό βέβαια μπορεί να το πω μελλοντικά γιατί στην παρούσα φάση, μόνο να παντρευτώ δεν θέλω. Νιώθω πολύ μικρή ακόμη.

- Έχεις καταλήξει στο τι θέλουν οι άνδρες; 

Εδώ δεν έβγαλε συμπέρασμα για τους άνδρες όλη η ψυχολογία, θα βγάλω εγώ και οι φίλες μου; (γέλια) Οι άνδρες είναι τελείως αψυχολόγητοι αλλά πιστεύω, ότι οι γυναίκες είμαστε ακόμη περισσότερο. Οπότε ας μην γκρινιάζουμε. Μερικές φορές με βλέπω σε κατάσταση παράνοιας και λέω «χριστέ μου δεν καταλαβαίνω εγώ τον εαυτό μου, πώς έχω την απαίτηση να με καταλάβουν οι άλλοι;» 

- Πώς αντιδράς όταν σε παρουσιάζουν ως sex symbol;

Γελάω πολύ. Αν με δεις τώρα, είμαι με τη φόρμα και ένα χακί μπουφάν. Δεν έχω καμία σχέση με το sex symbol που παρουσιάζουν. Ο καθένας σε αυτή τη δουλειά θέλει να πουλήσει ένα προϊόν οπότε σε ντύσουν, σε χτενίζουν και σε φτιάχνουν αναλόγως. Αυτήν την εικόνα λοιπόν, εσύ θα την εκπροσωπήσεις και θα σου αρέσει κιόλας, γιατί στη ζωή σου δεν είσαι έτσι. Δεν σημαίνει όμως, ότι αυτό είσαι στην πραγματικότητα. Μέχρι πριν δυο χρόνια, πήγαινα για καφέ και ντυνόμουν λες και πάω στα μπουζούκια. Θεσσαλονικιά βλέπεις (γέλια). Τώρα πια τα βαρέθηκα όλα αυτά. Θα βγω έξω άβαφη, με τη φόρμα μου.

- Προσέχεις τη διατροφή σου;

Εδώ και τέσσερις μήνες κάνω μια διατροφή και έχω χάσει επτά κιλά, οπότε γλυκάθηκα και λέω να την συνεχίσω. Βασικά δεν είχα σκοπό να αδυνατίσω αλλά μου το ζήτησαν από τη δουλειά μου γι΄ αυτό και το προσπάθησα αμέσως. Μην φανταστείς όμως, ότι έπαθα καμιά υστερία και ζύγιζα το φαγητό ή μετρούσα τις θερμίδες. Απλά ακολούθησα τη διατροφή που μου σύστησε ο διαιτολόγος μου. Έτρωγα πέντε γεύματα την ημέρα, στις ανάλογες ποσότητες.

- Για ποιο πράγμα σε πειράζουν συνήθως οι φίλοι σου;

Πολλές φορές κάνω την αφελή. Τους αρέσει πολύ αυτό και επειδή βλέπω ότι το διασκεδάζουν, το κάνω ακόμη πιο έντονα. Λίγο αφέλεια, λίγο νάζι. Γενικά την αφέλεια τη χρησιμοποιώ και στη ζωή και στη δουλειά μου. Σαν παιχνίδισμα. Γιατί είμαι παιχνιδιάρα με την έννοια της ναζιάρας. Είμαι και μικρή οπότε μου περνάει ακόμη όλο αυτό.

*** Από τις 13 Απριλίου και για έναν μήνα η Πηνελόπη Πλάκα θα βρίσκεται στο θέατρο Εγνατία στη Θεσσαλονίκη με την απολαυστική παράσταση «Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα».

TO ΣΤΥΛ ΜΟΥ
*Το χρώμα που κυριαρχεί στην ντουλάπα σου: «Είμαι λάτρης του απλού. Ένα total black look σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη οπότε έχω εφοδιαστεί με πολύ μαύρο».
*Το ντύσιμο που προτιμάς: «Το casual ντύσιμο είναι αυτό που με εκφράζει και που με κάνει να νιώθω άνετα. Βέβαια προσαρμόζομαι με την περίσταση».
*Τo νούμερο των παπουτσιών σου: «36,5»
*To αγαπημένο σου αξεσουάρ: «Ένα ροζ χρυσό σταυρουδάκι, πολύ μικρο και διακριτικό».
*Η πιο ακριβή σου τσάντα: «750? κοστίζει περίπου. Πάντως δεν συνηθίζω τέτοιες αγορές».
*Η πιο ψηλή γόβα σου: «15 πόντους».
*Ποιο χρώμα ΔΕΝ θα έβαφες ποτέ τα μαλλιά σου: «Κόκκινο...».
*Τι δεν λείπει ποτέ από την γκαρνταρόμπα σου: «Casual μπλούζες και άνετες φόρμες».

Δείτε ΕΔΩ την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη της Πηνελόπης Πλάκα.