Ποιες νέες παραστάσεις ανοίγουν αυλαία

Θεατρική άνοιξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...
Ποιες νέες παραστάσεις ανοίγουν αυλαία



Πολλές θεατρικές σκηνές ανοίγουν αυλαία μετά το Πάσχα παρουσιάζοντας σύγχρονα και κλασικά έργα.

Πρώτο και καλύτερο το «Σιρανό Ντε Μπερζεράκ» που επιστρέφει με ανανεωμένο καστ πρωταγωνιστών να μας μυήσει στον κόσμο της αληθινής αγάπης. Από 17 Απριλίου και για δεκαπέντε μόνο παραστάσεις θα παρουσιαστεί στο «Πάνθεον» η ιστορία έρωτα του ποιητή Σιρανό (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) με την Ρωξάνη (Τάνια Τρύπη) σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Γιάννη Κακλέα.

Στο θέατρο Badminton θα παιχτεί για πρώτη φορά ο «Βιολιστής στη Στέγη», ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών με τον σπουδαίο Γρηγόρη Βαλτινό στον πρωταγωνιστικό ρόλο (θα ενσαρκώσει τον Τεβιέ). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο βραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης Rob Ruggiero ενώ η παράσταση που έχει παιχτεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου και έχει βραβευθεί με εννιά συνολικά βραβεία Tony, θα ανέβει στο Γουδή από τις 17 Απριλίου. Τον Βαλτινό επί σκηνής θα πλαισιώσουν οι Ρένια Λουϊζίδου, Μέμος Μπεγνής, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και αξιόλογοι ακόμη ηθοποιοί.

Η αφοσιωμένη ηθοποιός Ιωάννα Παππά επιμένει να κινείται καλλιτεχνικά σε πιο βαθιά και εναλλακτικά μονοπάτια. Αυτή τη φορά θα ενσαρκώσει τη ζωή της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη σε έναν μονόλογο της Ρούλας Γεωργακοπούλου. Επί σκηνής θα ακουστούν αποσπασματικοί στίχοι της ποιήτριας του έρωτα και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η αλήθεια, την μυσταγωγική αυτή ένωση της ποιήτριας και της πρωταγωνίστριας σε ένα σώμα. Είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο θέατρο Βασιλάκου και θα επαναληφθεί φέτος από τις 16 Απριλίου στο θέατρο Θησείον.

Η «Γηραία Κυρία» βρίσκεται ήδη σε εντατικές πρόβες για να παρουσιαστεί στο κοινό από τις 17 Απριλίου. Στον κεντρικό ρόλο η Μίρκα Παπακωνσταντίνου που θα υποδυθεί την Κλαιρ Ζαχανασσιάν στο σπουδαίο έργο του Φρήντριχ Ντύρρενματ, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο πολλά υποσχόμενος Αλέξανδρος Κοέν. «Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» θα ανέβει στο θέατρο Βρετάνια με την ταλαντούχα Μίρκα Παπακωνσταντίνου να αναφωνεί επί σκηνής «Ο κόσμος μ' έκανε πόρνη, τώρα θα κάνω εγώ τον κόσμο πορνείο. Οικονομική ανάπτυξη για ένα πτώμα!».

Και άλλες παραστάσεις ξεκινούν τώρα:
*Η Βίβλος (συρρικνωμένη) θα παρουσιαστεί από τις 18 Απριλίου στο θέατρο Βικτώρια με πολλά και λίγο αλλόκοτα ερωτήματα να τίθενται πάνω στη σκηνή και μεγάλο πρωταγωνιστή το ακραίο χιούμορ. Τίτλος της παράστασης «Όλη η Βίβλος (λέμε τώρα)».

*Στο θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν (στη σκηνή της Φρυνίχου) θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου η παράσταση «Το τρελό αίμα» του Παντελή Πρεβελάκη σε σκηνοθεσία του πολυσχιδούς Άντζελας Μπρούσκου, η οποία μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από την τελευταία της σκηνοθετική δουλειά με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και «τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» που ανέβασε στο Εθνικό.

*Και η Θεσσαλονίκη θα χρωματιστεί θεατρικά με τον «Πουπουλένιο» να κάνει δυναμική πρεμιέρα στο θέατρο Αριστοτέλειον από την Κυριακή του Πάσχα, τους «Ήρωες» να ετοιμάζονται να ανέβουν τον Μάϊο στη συμπρωτεύουσα και τα «Πράματα και Θάματα» με τον πολυτάλαντο Γιάννη Ζουγανέλη και τον τελειομανή Θοδωρή Αθερίδη να δίνουν παράσταση στο θεσσαλονικιώτικο κοινό στο θέατρο Αθήναιον από τις 17 του Απρίλη.

Διαβάστε ΕΔΩ ποια παρουσιάστρια γίνεται πρωταγωνίστρια στο θέατρο.