Τελευταία φορά που είδαμε το... Κωνσταντίνου και Ελένης

Πού βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς...
Τελευταία φορά που είδαμε το... Κωνσταντίνου και Ελένης



Ογδόντα συνολικά επεισόδια, τηλεθεάσεις που ξεπερνούσαν καθημερινά το 40% και ατάκες που έγραψαν ιστορία.

Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» αγαπήθηκε όσο λίγα σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση. Κατέχει μάλιστα, το ελληνικό ρεκόρ των περισσότερων επαναλήψεων σειράς που έχει παιχτεί στην οθόνη. Ποιος θα ξεχάσει την βωμολόχα «Γκαρσόνα A΄», την ανερχόμενη πρωταγωνίστρια «Γκαρσόνα Β΄», τον υποχόνδριο «Κατακουζηνό» και τον γόη Μάνθο Φουστάνο να αποκαλεί «μοναδική μου αγάπη» όλες τις ερωμένες του;

Έχουν αλλάξει πλέον πολλά τόσο στο τηλεοπτικό σκηνικό όσο και στις ζωές των πρωταγωνιστών, δεκαεφτά χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς. Ο σεναριογράφος του πετυχημένου σήριαλ, Χάρης Ρώμας (Κωνσταντίνος Κατακουζηνός) έχει περάσει στο θέατρο, χορτασμένος πια από τηλεοπτικές επιτυχίες. Αυτήν την περίοδο μάλιστα, ετοιμάζεται για την περιοδεία του θεατρικού του έργου «Πρότυπος Οίκος Ανοχής». Η Ελένη Ράντου (Ελένη Βλαχάκη) έχει δημιουργήσει τον δικό της θεατρικό χώρο (θέατρο Διάνα) ενώ πρωταγωνιστεί στην εμβληματική «Φιλουμένα Μαρτουράνο» στην κεντρική σκηνή του Εθνικού θεάτρου. Έίναι μάλιστα, εδώ και πολλά χρόνια παντρεμένη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έχουν μια κόρη, τη Νικολέτα. 

Η τηλεοπτική της φίλη Πέγκυ Καρρά (κατά κόσμον Μαρία Λεκάκη) πρωταγωνιστεί στην νεανική σειρά του ΑΝΤ1 «Ταμάμ» και υποδύεται μια ζωντοχήρα ψυχοθεραπεύτρια. Έχει αποκτήσει μια κόρη από τον γάμο της με τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Πανωνίδη με τον οποίο δεν ζουν πλέον κάτω από την ίδια στέγη. Όσο για το «ταπεινό χαμομηλάκι» Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) μετά την σαρωτική επιτυχία που γνώρισε μέσα από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» αποφάσισε να ψαχτεί σε πιο εναλλακτικά μονοπάτια Τέχνης. Πρωταγωνίστησε όλα τα επόμενα χρόνια σε έργα που ανέβηκαν σε μικρά θεατράκια και ασχολήθηκε έντονα με το πειραματικό θέατρο και τις ομάδες του. Για ένα διάστημα μάλιστα, έζησε στην Αμερική ενώ όπως δηλώνουν με νόημα άνθρωποι του περιβάλλοντός της, «οι έρωτες την έφαγαν».

Όσο για τον Βασίλη Κούκουρα (Μάνθο Φουστάνο) παρουσίαζε μέχρι πριν λίγο καιρό ένα μεταμεσονύχτιο τηλεπαιχνίδι ενώ περιμένει την επόμενη μεγάλη πρόταση που θα του ανοίξει και πάλι τις πόρτες στον χώρο της τηλεόρασης. Ο Στέργιος Νένες υποδυόταν τον «οινοχόο» Νικόλα που δούλευε στο μπαρ μαζί με τις «γκαρσόνες». Σήμερα παραμένει ενεργός ηθοποιός ενώ στον ελεύθερο χρόνο του αγωνίζεται σε πίστες ταχύτητας. Έχει μεγάλη αδυναμία στις μηχανές μεγάλου κυβισμού, ενώ τον θυμόμαστε έντονα από τη συμμετοχή του στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Δεύτερους ρόλους στη σειρά κρατούσαν οι δύο δικηγόροι, Νίκος Γρέβιας και Έλλη Ρούσου. O Ηλίας Ζερβός όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ασχολείται ενεργά με την ηθοποιία συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις ενώ η Ελένη Φιλίππα τάχθηκε στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας καθημερινά μάχες σε τοπικό επίπεδο. Στην πολιτική εισχώρησε και η σεναριογράφος της σειράς, Άννα Χατζησοφιά η οποία μάλιστα, εξελέγη το 2014 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ΔΕΝ ξέρουμε για το «Κωνσταντίνου και Ελένης»
* Για τον ρόλο της Ελένης Βλαχάκη που πήρε τελικά η Ελένη Ράντου προοριζόταν αρχικά, η Δήμητρα Παπαδοπούλου.
* Η πρώτη κοινή σκηνή των Ρώμα - Ράντου γυρίστηκε γύρω στις 30 φορές διότι διέκοπταν συνέχεια το γύρισμα από τα γέλια.
*Ο ΑΝΤ1 ζήτησε από τον Χάρη Ρώμα το remake της σειράς ο ίδιος όμως, αρνήθηκε αφού όπως υποστήριξε «δεν θέλαμε να ταυτιστούμε περισσότερο με τους συγκεκριμένους ρόλους».
* Ο ΑΝΤ1 δεν πίστευε εξ' αρχής στο συγκεκριμένο σήριαλ. Είπε το μεγάλο «ναι» λόγω της επιτυχίας που είχε η προηγούμενη σειρά των Ρώμα - Χατζησοφιά, οι «Μεν και Δεν».
* Οι Καλλιρρόη Μυριαγκού, Μαρία Λεκάκη και Στέργιος Νένες έκαναν την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση με το «Κωνσταντίνου και Ελένης».
* Από τη σειρά πέρασαν ως guest οι άγνωστοι τότε Γιάννης Τσιμιτσέλης και Κατερίνα Παπουτσάκη.

Διαβάστε ΕΔΩ που βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές του «Εμείς και Εμείς».