Δέσποινα Καμπούρη: Θέλω να μιλήσω με τη μαμά του Άλεξ!

H νέα της εκπομπή και γιατί έμεινε τρία χρόνια εκτός τηλεόρασης...
Δέσποινα Καμπούρη: Θέλω να μιλήσω με τη μαμά του Άλεξ!



Κάνοντας ένα γρήγορο search στο διαδίκτυο, θα βρεις ελάχιστες φωτογραφίες της που ΔΕΝ χαμογελά. Τα προσδιοριστικά «ρομαντική, γελαστή, ετοιμόλογη» κουμπώνουν απόλυτα στην προσωπικότητά της. Αναρωτηθήκαμε μαζί τι κάνει τελικά μια γυναίκα «καλή μαμά», γιατί προτιμά πλέον να ξαπλώνει στον καναπέ της με ένα βιβλίο στην αγκαλιά αντί να πηγαίνει για beaute και ποιο είναι το μυστικό για να βρεθεί ξανά η χαμένη επικοινωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι... Η Δέσποινα Καμπούρη απαντά για όλα στο followme.gr

- Ποια είναι η μεγαλύτερη ανασφάλειά σου ως γυναίκα;

Όλες οι γυναίκες έχουμε ανασφάλειες προς το παρόν έχω συμβιβαστεί με τις δικές μου και νιώθω πολύ καλά. Οι ανασφάλειες που έχω εγώ δεν αφορούν το στήθος μου, τα πόδια μου ή τα μάτια μου. Είναι ανασφάλειες πολύ πιο βαθιές και έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα και τις ανθρώπινες αδυναμίες. Με την εξωτερική μου εμφάνιση τα έχω καλά και αν κάποια στιγμή ξυπνήσω και δεν μου αρέσω, θα κάνω ότι μπορώ και ότι περνά από το χέρι μου για να μου αρέσω. Με μια διορθωτική επέμβαση αλλάζεις ό,τι δεν σου αρέσει εξωτερικά, το εσωτερικό είναι που θέλει προσπάθεια και κόπο.

- Παραμέλησες ποτέ τον εαυτό σου;

Δεν φροντίζω συνέχεια τον εαυτό μου. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να είμαι πολύ κουρασμένη και να μην έχω τον χρόνο να το κάνω ή αν έχω τον χρόνο προτιμώ να τον αφιερώσω στο παιδί μου. Ή να ξαπλώσω στον καναπέ μου και να διαβάσω ένα βιβλίο αντί να τρέχω για beaute. Φυσικά και κάνω beaute, φυσικά και με ευχαριστεί να πάω να φτιάξω τα νύχια μου για να χαλαρώσω ή να βαφτώ και να χτενιστώ αλλά πολύ πιο σπάνια πια. 

- Τι κρατάει έναν γάμο ζωντανό;

Νομίζω ότι το άλφα και ωμέγα είναι η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία. Όταν ένα ζευγάρι παύει να έχει επικοινωνία, χάνει τα πάντα. Μου αρέσει να μιλάω με τον σύντροφό μου, να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον, να τον εμπιστεύομαι και να τον θαυμάζω. Αν χαθεί η επικοινωνία, δεν είναι εύκολο να χτιστεί ξανά από την αρχή. Πιστεύω όμως, ότι αν υπάρχει αγάπη όλα μπορούν να συμβούν....

- Συμπαρουσιάζεις τις «Γυναίκες» στο Έψιλον. Είναι εύκολη η συνύπαρξη μεταξύ γυναικών;

Περνάμε πολύ όμορφα. Όσο περνά ο καιρός το κλίμα γίνεται ακόμη πιο ευχάριστο. Με το πέρασμα του χρόνου γνωριζόμαστε καλύτερα και αποκτάμε χημεία μεταξύ μας. Με τη Νόνη Δούνια νιώθω ακόμη πιο κοντά γιατί είμαστε και οι δύο μητέρες και μπορώ να την συμβουλευτώ για πιο μαμαδίστικα θέματα.

- Τι κάνει τελικά μια γυναίκα «καλή μαμά»;

Μία μαμά ποτέ δεν αισθάνεται ότι είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου. Συνήθως οι οι μαμάδες είναι τρομερά ενοχικές και έχουν φοβερές τύψεις γιατί θεωρούν ότι αυτό που κάνουν δεν είναι ποτέ το καλύτερο που θα μπορούσαν για τα παιδιά τους. Οπότε δεν μπορώ να σου πω ότι αισθάνομαι η καλύτερη μαμά του κόσμου, αλλά ότι είμαι μια επαρκής μαμά που κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να έχω ένα ευτυχισμένο και καλό παιδάκι. 

- Τι λάθος έχεις κάνει με την ανατροφή της Έλενας;

Το ότι είμαι αρκετά ελαστική μαζί της. Της έχω τεράστια αδυναμία και πολλές φορές ενώ πρέπει να είμαι πιο αυστηρή σε κάποια πράγματα, δεν το καταφέρνω πάντα. 

- Τι άλλαξε στη ζωή σου με τον ερχομό της κόρης σου;

Η μητρότητα με έχει αλλάξει 100%. Η ζωή μιας γυναίκας αλλάζει σε τεράστιο βαθμό, αφότου γίνει μητέρα. Έχει άλλες προτεραιότητες, άλλα ενδιαφέροντα, διασκεδάζει διαφορετικά, το μυαλό της είναι 24 ώρες το 24ωρο καρφωμένο και επικεντρωμένο στο παιδί της. Είναι τεράστιες οι αλλαγές, ναι. Όταν έγινα μαμά, ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα.

- Θέλεις να κάνεις σύντομα δεύτερο παιδί;

Δεν το έχω βάλει στο πρόγραμμα αλλά δεν το απορρίπτω κιόλας. Αν τύχει, θα το δεχτούμε με τον Βαγγέλη με χαρά. Αν δεν τύχει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί είμαστε ήδη πάρα πολύ ευτυχισμένοι με την Έλενα. Καμιά φορά μας το ζητάει, μας λέει «θέλω αδερφάκι» αλλά δεν ξέρω αν το ζητάει συνειδητά ή το κάνει επειδή βλέπει άλλα παιδιά που έχουν αδέρφια. 

- Νιώθεις περισσότερο παρουσιάστρια, celebrity ή δημοσιογράφος;

Όλα ισχύουν. Ξεκίνησα κάνοντας αθλητικό ρεπορτάζ και έτυχε να ασχοληθώ με την τηλεόραση. Όλα έρχονται ξαφνικά στη ζωή σου, εκεί που δεν το περιμένεις. Κάποιος σε βλέπει, σου προτείνει μια δουλειά και δεν ξέρεις που θα καταλήξεις. Στη δική μου περίπτωση, έγιναν όλα χωρίς να τα έχω προγραμματίσει 100%. 

- Δεν ονειρευόσουν δηλαδή από μικρή μια καριέρα στην τηλεόραση;

Για να είμαι ειλικρινής φοβόμουν πάρα πολύ την τηλεοπτική έκθεση. Την πρώτη φορά που βγήκα μπροστά στις κάμερες, μετά από προτροπή του Θέμου Αναστασιάδη, είχα τρομερό άγχος. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου οπότε δεν μπορώ να σου πω ότι το κυνήγησα άλλα ούτε ότι δεν μου άρεσε κιόλας. Γιατί αν δεν μου άρεσε, θα έπαυα να το κάνω. 

- Πώς ήταν η περίοδος που απείχες από την τηλεόραση;

Ήμουν εκτός τηλεόρασης σχεδόν τρία χρόνια γιατί ήθελα να μεγαλώσω το παιδί μου και να μην χάσω χρόνο από αυτό. Θα ήμουν τελείως χαζή αν πίστευα ότι θα χαλάσω τη ζωή μου αν δεν κάνω τηλεόραση. Τηλεόραση κάνεις όταν νιώθεις έτοιμος, σταματάς όταν χρειάζεσαι ξεκούραση και συνεχίζεις όταν σου δοθεί η ξανά η ευκαιρία.

- Δεν φοβήθηκες τότε μήπως σταματήσουν οι προτάσεις;

Δεν φοβήθηκα καθόλου γιατί δεν είχα πάψει να είμαι ενεργή επαγγελματίας. Ήμουν στο ραδιόφωνο, σε εφημερίδα, στο σάιτ που διευθύνω ακόμη το mothersblog.gr και δούλευα σε άλλες εκπομπές εκτός αέρα και πίσω από τις κάμερες.

- Aπό ποιο πρόσωπο θα ήθελες πολύ να πάρεις συνέντευξη;

Εμένα μου αρέσουν τα κοινωνικά θέματα. Αγαπώ τις ανθρώπινες ιστορίες και τις συνεντεύξεις. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που δεν μου έχει δοθεί ακόμη η ευκαιρία. Και δεν είναι απαραίτητα άνθρωποι που απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας ως stars αλλά άνθρωποι που έχουν πραγματικά τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Ένα πρόσωπο που θα ήθελα πολύ να πάρω συνέντευξη είναι η Νατέλα Ιτσουαΐτζε, η μητέρα του Άλεξ.