Καιρός: Η πρόβλεψη για το Πάσχα! Πότε θα σταματήσει η βροχή;

Μετεωρολόγοι απαντούν στο followme.gr
Καιρός: Η πρόβλεψη για το Πάσχα! Πότε θα σταματήσει η βροχή;



Με τσουχτερό κρύο θα μας υποδεχτεί ο Απρίλης με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες να προβλέπουν ανεπίσημα μέχρι και χιόνια τις ημέρες του Πάσχα.

Λέγεται έντονα ότι το σούβλισμα του οβελία να συνοδεύουν λευκές νιφάδες, ενώ η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα συνεχιστεί μέχρι τις ημέρες του Πάσχα. Το followme.gr επικοινώνησε με μετεωρολόγους που συνήθως πέφτουν μέσα στις προβλέψεις τους και έκανε μια πρώτη πρόγνωση του καιρού που θα επικρατήσει τις γιορτινές μέρες του Απρίλη αλλά και της εβδομάδας που έρχεται.

Αντώνης Λάλος - διευθυντής στην ΕΜΥ: «Μπαίνουμε στην Άνοιξη και ο καιρός είναι πολύ δύσκολος για να κάνουμε προβλέψεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια σημαντική βελτίωση του καιρού. Θα βγει ήλιος, θα ανέβουν οι θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς και θα αρχίσουμε να βγάζουμε τα ανοιξιάτικα ρούχα μας. Για την περίοδο του Πάσχα δεν μπορούμε να πούμε ακόμη κάτι με σιγουριά καθώς είναι πέρα των επτά ημερών που μπορούμε να εξετάσουμε με τα εργαλεία μας».

Κώστας Λαγουβάρδος - διευθυντής του meteo.gr: «Σε ό,τι αφορά τις βροχοπτώσεις υπάρχει μια βελτίωση του καιρού από την επόμενη εβδομάδα με μία τάση για πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή. Από εκεί και πέρα, είναι αδύνατον να κάνουμε μια έγκυρη πρόβλεψη από τώρα για την Μεγάλη Εβδομάδα. Οι προβλέψεις για χιονάδες μπορεί να αποδειχτεί τελικά, ότι έχουν μεγάλη απόκλιση από την πραγματικότητα.

Μιχάλης Σιούτας - μετεωρολόγος: Φαίνεται πως θα έχουμε αρκετό κρύο τη Μεγάλη Εβδομάδα με τον καιρό να βελτιώνεται τις ημέρες του Πάσχα. Αλλά διατηρούμε επιφυλάξεις κατά πόσον μπορούμε να πέσουμε μέσα στις προβλέψεις μας γιατί είναι νωρίς ακόμη και τα δεδομένα μπορούν να μετατοπιστούν. Για την επόμενη εβδομάδα πάντως, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με βελτίωση του καιρού περίπου στα μέσα της.