One Mark Show: Η εκπομπή του Σεφερλή θύμισε επιθεώρηση

Η πρεμιέρα του «One Mark Show» είχε κέφι, γέλιο, μιμήσεις, αλλά...
One Mark Show: Η εκπομπή του Σεφερλή θύμισε επιθεώρηση



Όταν το Mega του έκανε πρόταση για την πρωινή ζώνη του, λίγοι πίστεψαν ότι θα τα καταφέρει. Έξι μήνες μετά, ο Μάρκος Σεφερλής όχι μόνο τα κατάφερε αλλά ανέλαβε και δεύτερη εκπομπή.

Το βράδυ της Παρασκευής είδαμε την πρεμιέρα του «One Mark Show». Ήταν διασκεδαστικό, είχε εκπλήξεις, ζωντανό κοινό και έναν Μάρκο Σεφερλή σε ρόλο showman να γεμίζει το πλατό. Η έναρξη της εκπομπής αλλά και η συνέχειά της ήταν λίγο θεατρική, λίγο επιθεωρησιακή, λίγο παιχνιδίστικη. Ο Μάρκος Σεφερλής βγήκε στον αέρα, καλωσόρισε τους θεατές και άρχισε να χορεύει στους δυνατούς ρυθμούς των τραγουδιών. Αμέσως μετά, σειρά είχαν τα σκετσάκια με καλεσμένους στο στούντιο τον Σωτήρη Καλυβάτση και τον Γιώργο Τσαλίκη, οι μιμήσεις, τα παιχνίδια, η συμμετοχή του κοινού και χαλαρή κουβέντα.

Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή σχεδόν της εκπομπής ξεχάσαμε ότι βρισκόμασταν μέσα σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Σαν το Περοκέ να είχε πρεμιέρα και ο Μάρκος να βγήκε πάνω στη σκηνή για να κάνει ένα «νούμερο» ακόμη. Παρακολουθούσαμε επιθεώρηση στην τηλεόραση που της έλειπε, όμως ένα από τα βασικά της συστατικά: η επικαιρότητα. Θα ήταν προτιμότερο για παράδειγμα, να μην μεταμορφωνόταν σε Κολοκοτρώνη αλλά να ντυνόταν κάποιο από τα πρόσωπα της επικαιρότητας και να σατίριζε τα άσχημα του σήμερα. (οι δυο φωτογραφίες Τσίπρα - Βαρουφάκη καρφιτσωμένες στο πλατό προφανώς, δεν αρκούσαν) 

Το «One Mark Show» κράτησε συνολικά τρεις ώρες. Αρκετές για να παρουσιάσει «κοιλιά» και να παρατηρήσεις τις λεπτομέρειες. Όπως το κόμπιασμα του παρουσιαστή σε ορισμένα σημεία, τις τραβηγμένες προτάσεις του μέχρι να βρει την επόμενη έξυπνη ατάκα, το χιούμορ κάποιες φορές της λογικής «κοιτάξτε! αυτός μόλις πάτησε μπανανόφλουδα», το κακοφωτισμένο πλατό και τα φτωχά σκηνικά. 

Δεν μπορείς όμως, να μην αναγνωρίσεις στον Μάρκο Σεφερλή ένα πράγμα: την αμεσότητα που έχει με τον κόσμο, την αυθεντικότητά του πάνω στη σκηνή (είτε τηλεοπτική είτε θεατρική), το ταλέντο του στις μεταμορφώσεις, την ικανότητά του να τσαλακώνεται και τον επαγγελματισμό του. Πιστεύει σε ό,τι κάθε φορά αναλαμβάνει, το παρουσιάζει με πάθος, ακούει δεύτερες γνώμες, δίνει στον θεατή ένα αποτέλεσμα που πρώτα ικανοποιεί εκείνον. Στην εποχή της κονσερβοποιημένης τηλεόρασης και πραγματικότητας ο Σεφερλής με τη βραδινή πρότασή του κάλυψε αν μη τι άλλο, την ανάγκη του τηλεοπτικού κοινού για γέλιο. Και αυτό αρκεί, για να καθίσουμε να δούμε την εκπομπή του ξανά και ξανά με κάποιες απαραίτητες όμως, τονωτικές ενέσεις.

Στα συν του προγράμματος, η μέρα και ώρα προβολής του καθώς πρόκειται για ένα show για όλη την οικογένεια.