Angelina Jolie: Αφαίρεσε και τις ωοθήκες της

Ο εφιάλτης για την 39χρονη star επέστρεψε…
Angelina Jolie: Αφαίρεσε και τις ωοθήκες της



Η Angelina Jolie αφαίρεσε τις ωοθήκες της μετά την εύρεση όγκων όπως ανακοίνωσε η ίδια, 2 χρόνια μετά την μαστεκτομή.

Η επέμβαση έγινε για προληπτικούς λόγους καθώς η οσκαρική star, και σύζυγος του Brad Pitt, είχε 50% να εμφανίσει καρκίνο στο μέλλον. Έτσι η Angelina αποφάσισε να αφαιρέσει τις ωοθήκες της την προηγούμενη εβδομάδα με την ίδια να ανακοινώνει την επέμβαση.

«Είναι μια λιγότερο πολύπλοκη επέμβαση από την μαστεκτομή, αλλά τα οφέλη της είναι περισσότερα. Μια γυναίκα μπαίνει αναγκαστικά στην εμμηνόπαυση. Προετοίμασα τον εαυτό μου ψυχικά και σωματικά, συζήτησα με τους γιατρούς την όποια εναλλακτική υπάρχει και αποφασίσαμε αυτή την λύση», ανέφερε η επιστολή της Angelina στους New York Times.

Όλα ξεκίνησαν με μια μικρή φλεγμονή, την οποία ανακάλυψαν τυχαία σε καθιερωμένες εξετάσεις οι γιατροί ενώ ο σύζυγος της Angelina, Brad Pitt, επέστρεψε εσπευσμένα από την Γαλλία όπου βρισκόταν για να βρεθεί στο πλευρό της. Η επέμβαση έγινε λαπαροσκοπικά, με την Jolie να παίρνει εξιτήριο την ίδια μέρα.

Το 2013 η Angelina είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή καθώς οι εξετάσεις είχα δείξει πως είχε πολύ υψηλές πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο στήθος ενώ είχε αποκαλύψει στο περιοδικό People πως στο μέλλον σχεδίαζε να αφαιρέσει τις ωοθήκες της. Αιτία στην απόφαση της; Το ιστορικό εμφάνισης της νόσου στην οικογένεια της, καθώς έχει χάσει την μητέρα της και την γιαγιά της από τον καρκίνο.