Γιάννης Τσιμιτσέλης: Δεν είμαι νάρκισσος και ωραιοπαθής

Μιλά για οικογένεια, καριέρα και την επιθυμία του να ξαναγεννηθεί ως λιοντάρι σε τσίρκo...
Γιάννης Τσιμιτσέλης: Δεν είμαι νάρκισσος και ωραιοπαθής



Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης δουλεύει πάνω από 12 ώρες καθημερινά. Ως μπαμπάς έχει τύψεις όταν γυρνά τα κλειδιά στην πόρτα και συνειδητοποιεί ότι πέρασε ακόμη μια μέρα που δεν επέστρεψε εγκαίρως για να βρει τη μικρή Εύα ξύπνια και να την πάρει μια μεγάλη αγκαλιά. Η κόρη του είναι όλη του η ζωή και καμία τηλεοπτική επιτυχία και αναγνώριση δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο το χαμογελαστό «μπαμπά» που βγαίνει από τα παιδικά χείλη...

- Άργησες να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι μπαμπάς;

Το κατάλαβα όταν άρχισε να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά μας. Δεν μιλάει ακόμη, αλλά μουγκρίζει και προσπαθεί να πει κάποιες μικρές λεξούλες. Με την αντίδρασή της όμως, σου δείχνει ότι καταλαβαίνει τι είναι αυτό που της λες. Με έχει πει ήδη «μπαμπά». Δεν είμαι από εκείνους που έκλαψαν όταν άκουσαν για πρώτη φορά τη λέξη «μπαμπάς» αλλά σίγουρα χάρηκα και συγκινήθηκα πολύ όταν συνέβη. Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο...

- Δεύτερο παιδί σκέφτεσαι να κάνεις σύντομα;

Είναι κάτι που μας αφορά (εκείνον και τη σύζυγό του Βάσω Λασκαράκη). Απλά αν είναι να έρθει, θα έρθει όπως και το πρώτος μας παιδί, τυχαία. Χωρίς δηλαδή να κάνουμε κάποιον προγραμματισμό. Αυτά τα φέρνει ο Θεός, δεν μπορείς έτσι και αλλιώς να τα υπολογίσεις. Στο δίλημμα πάντως, «αγόρι ή κορίτσι», θα ήθελα πιθανότητα το δεύτερο παιδί να είναι αγοράκι.

- Τι τύπος άνδρα θα έλεγες πως είσαι;

Ο καλύτερος. (γέλια) Σε κάποια θέματα, όπως η οικογένεια, η συγγένεια και η φιλία, είμαι πατροπαράδοτος και έχω κάποιες στάνταρ αρχές. Δεν θα πουλήσω δηλαδή εύκολα κάποιον φίλο ή συγγενή. Πατροπαράδοτος είμαι και σε κάποια ήθη και έθιμα. Τώρα εντάξει σε ότι αφορά την εκκλησία για παράδειγμα, θα πάω πέντε λεπτά πριν την Ανάσταση όπως κάνει ο μέσος όρος της γενιάς μου. 

- Είσαι όμως, ο τύπος με το ακριβό αμάξι και την πολυτελή ζωή;

Έχω ένα σχετικά ακριβό αμάξι και ένα σπίτι που μου στοίχισε ακριβά. Το σπίτι που αγόρασα είναι ουσιαστικά και η μεγαλύτερη σπατάλη που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Γενικά, ό, τι χρήματα έβγαζα, πάντα έφευγαν. Δεν είμαι καθόλου τσιγκούνης και ορισμένες φορές μπορεί να είναι και αρνητικό αυτό. 

- Τι μπορεί να τονώσει την ανδρική αυτοπεποίθησή σου;

Δεν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο. Δεν είχα ποτέ την ανάγκη επιβεβαίωσης. Το μόνο που θέλω είναι να νιώθω ωραία. Να ξυπνάω το πρωί, να μπαίνω στο αυτοκίνητό μου για να πάω στη δουλειά και να νιώθω καλά. Δεν νομίζω ότι είμαι νάρκισσος και ωραιοπαθής. Έχω απλά όπως όλος ο κόσμος, τις καλές και τις κακές μου ημέρες. Τη μια μέρα θα πω «μου αρέσω» και την άλλη θα κοιταχτώ στον καθρέπτη και θα πω «πως είμαι έτσι».

- Έχεις παρεξηγηθεί με συναδέλφους σου πάνω στη δουλειά;

Ο επαγγελματισμός εμπεριέχει και το να μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις και να τοποθετείς τα όριά σου. Πάντα ήμουν πολύ ευθύς, αν με ενοχλήσει κάτι το λέω εκείνη την ώρα. Σε ένα ποσοστό 99% δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με συναδέλφους μου. Ναι έχω παρεξηγηθεί αλλά είναι μόνο 1% αυτό.

- Έχεις κάποιο μεγάλο επαγγελματικό όνειρο; 

Όλοι οι ρόλοι που δεν έχω παίξει ακόμη και ξέρω πως είναι αδύνατον να παίξω γιατί υπάρχουν τόσα πολλά έργα που και δεκαπέντε ζωές να είχα, πάλι δεν θα προλάβαινα.

- Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες «όχι» στην τηλεόραση;

Κάθε χρόνο λέω και από ένα «όχι», όπως λέω και από ένα «ναι». Δόξα τον Θεό έχω την πολυτέλεια να έχω επιλογές, ακόμη και μέσα στην κρίση. 

- Έχεις δηλώσει ότι θέλεις να κάνεις δική σου εκπομπή;

Όχι δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό που έχω δηλώσει είναι πως αν είχα κάποια πρόταση για εκπομπή ή τηλεπαιχνίδι που να μπορώ να το παρουσιάσω, πιθανότατα θα το συζητούσα. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το «θέλω να κάνω εκπομπή». Θα πρέπει να ήταν οι συνθήκες εξαιρετικές για να αναλάβω μια εκπομπή. Να έχω χρόνο, να είναι κάτι που μου ταιριάζει και να μπορώ να βάλω ένα δικό μου προσωπικό στίγμα σ΄ αυτό. 

- Έχεις σηκώσει το τηλέφωνο να διαμαρτυρηθείς για κάτι που γράφτηκε;

Όχι δεν θα διαμαρτυρηθώ γιατί πολύ απλά δεν αλλάζει κάτι. Όσο ασχολείσαι, μόνο χειρότερα κάνεις τα πράγματα. Απλά δεν θα ξαναδώσω για παράδειγμα, συνέντευξη στον άνθρωπο που με δυσαρέστησε.  Όλοι τη δουλειά τους κάνουν, απλά κάποιοι έχουν μάθει να την κάνουν κακά. Υπάρχουν καλοί και κακοί ηθοποιοί, καλοί και κακοί δημοσιογράφοι. Η κοινωνία μας έτσι και αλλιώς, έχει όλους τους τύπους ανθρώπων. Το θέμα είναι να είμαστε καλοπροαίρετοι και όταν ακόμη λέμε κάτι αρνητικό, αυτό να έχει σκοπό να διορθώσει τον άλλον και όχι να τον εκνευρίσει. 

- Tι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του «Κάτω Παρτάλι»;

Ο Κωνσταντίνος θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ξανά τη Μυρτώ αλλά θα βρίσκει συνεχώς εμπόδια. Έχουν γίνει ήδη συζητήσεις για να συνεχίσει το «Κάτω Παρτάλι» και του χρόνου χωρίς όμως, να είναι κάτι τελεσίδικο ακόμη. Υπάρχει ενδιαφέρον από το MEGA και από εκεί και πέρα είναι θέμα του δημιουργού της σειράς και των συντελεστών. 

- Γιατί δεν θα συνεχίσεις τη νέα σεζόν στους «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα»;

Η παράσταση θα πάει του χρόνου για τέταρτη σεζόν, και όλο αυτό μπορεί να σε κουράσει ψυχολογικά. Θέλω να αλλάξω λίγο παραστάσεις γι΄ αυτό και αποφάσισα να μην συνεχίσω με τους «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» του χρόνου και να κάνω κάτι άλλο. Έχω κλείσει ήδη για θέατρο από τη νέα χρονιά δεν μπορώ όμως, να αποκαλύψω κάτι παραπάνω γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμη. Μόλις τώρα ολοκληρώθηκε το κείμενο του έργου.

- Τι θα ήθελες να γεννηθείς σε μια επόμενη ζωή;

Θα ήθελα να γεννηθώ λιοντάρι. Ένα λιοντάρι που θα ζούσε μέσα σε τσίρκο για να συναναστρέφεται πάλι με κόσμο (γέλια).