Έλενα Τσαβαλιά: «Πέρασα από το στάδιο της νευρικής ανορεξίας»

Μια κουβέντα για μόδα, ομορφιά, οικογένεια και μυστικά περιποίησης...
Έλενα Τσαβαλιά: «Πέρασα από το στάδιο της νευρικής ανορεξίας»



Φέτος είναι η χρονιά της. Από πρωταγωνίστρια στο θέατρο έγινε το κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης και «talk of the town». Ίδιος παρέμεινε μόνο ο τρόπος ζωής της, αφού συνεχίζει να ξυπνά στις έξι το πρωί για να γυμναστεί, να ετοιμάσει τον γιό της Χάρη για το σχολείο και να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της σύγχρονης εργαζόμενης μητέρας. Το followme.gr μίλησε αποκλειστικά με την ηθοποιό και παρουσιάστρια και ρώτησε τα πάντα...

- Κάνεις κάθε μέρα γυμναστική;

Ξυπνάω κάθε μέρα στις 05.30 το πρωί για να κάνω στις 06.00 τη γυμναστική μου, η οποία είναι ουσιαστικά ασκήσεις ενδυνάμωσης με βαράκια. Κάνω σπανιότατα αερόβια γυμναστική, αν βρω βασικά χρόνο να πάω στο γυμναστήριο. Αλλά γυμνάζομαι κάθε μέρα, πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Αν σου πω ότι το απολαμβάνω όμως, θα ΄ναι ψέμα.

- Πόσα είναι τα περισσότερα κιλά που ζύγιζες ποτέ;

Όταν ήμουν έγκυος ζύγιζα 72 κιλά. Πήρα 22 ολόκληρα κιλά τότε, γιατί δεν πρόσεχα καθόλου τη διατροφή μου. Εκείνη την περίοδο τρεφόμουν κυρίως με γλυκά. Τώρα πια, θα παραστρατίσω πολύ σπάνια και πάντα με μέτρο. 

- Έχεις τύψεις αν τρως παχυντικά φαγητά;

Δεν έχω τύψεις γιατί απλούστατα δεν τρώω τίποτα παχυντικό. Μόνο γλυκό μέσα στη μέρα αλλά και αυτό το υπολογίζω. Θα φάω καθημερινά 40 γραμμάρια γλυκό, δηλαδή δύο με τρεις κουταλιές του γλυκού και αυτές όχι γεμάτες. Προσέχω πολύ γι΄ αυτό και η  ζυγαριά μου αυτή τη στιγμή δείχνει από 49,5 κιλά έως 50,5 κιλά.

- Αν σε άκουγε κάποιος θα έλεγε πως έχεις εμμονή με τα κιλά και το σώμα σου.

Δεν ξέρω πως το βλέπει ο καθένας. Για ΄μενα αντικατοπτρίζει απλώς τη διάθεσή μου να βλέπω τον εαυτό μου, όπως αρέσει σε εμένα. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι φτάνω σε ακρότητες. Ακραίο θα ήταν να ζω όλη την ημέρα με μια σαλάτα.

- Έμείς εδώ στο followme.gr έχουμε μια απορία, είχες ποτέ ανορεξία;

Πέρασα κάποια στιγμή από το στάδιο της ανορεξίας. Αυτό συνέβη αμέσως μετά την εγκυμοσύνη μου από το άγχος να επανέλθει το σώμα μου, ακριβώς όπως ήταν πριν.  Στους τρεις μήνες μετά τη γέννα ήμουν πάλι 49 κιλά αλλά το σώμα θέλει γύρω στον έναν χρόνο για να «μαζέψει». Και εκεί κάπου το έχασα. Έτρωγα όλη τη μέρα μισή σαλάτα και έπινα καφέδες.

- Συνειδητοποίησες σου ότι υπάρχει θέμα ανορεξίας μόνη σου;

Άρχισαν να μου το λένε οι γύρω μου: «δεν ξέρουμε τι βλέπεις εσύ στον καθρέφτη σου αλλά δεν είναι ωραίο αυτό που βλέπεις». Όταν το παρατήρησα πιο προσεχτικά, κατάλαβα πως είχαν δίκιο. 

- Ποιες τροφές αποφεύγεις και σε ποιες δεν μπορείς να αντισταθείς;

Δεν τρώω καθόλου λιπαρά. Προτιμώ τα πολλά φρούτα, λαχανικά, σαλάτες και πολλές πρωτεϊνες. Μαγειρεύω κάθε μέρα διπλά φαγητά: αυτά που πρέπει για ΄μενα και αυτά που είναι πιο λογικά και χορταστικά για τον γιο μου. Για τον Μάρκο μην με ρωτήσεις, προτιμά σχεδόν πάντα το μενού του Χάρη (γέλια)

- Έχεις κάποια συγκεκριμένα μυστικά ομορφιάς;

Περιποιούμαι καθημερινά το πρόσωπό μου. Μόνο κανένα βράδυ που μπορεί να είμαι πολύ κουρασμένη, θα παρεκτραπώ και ίσως παραλείψω να βάλω κρέμα. Κάνω όμως, απαραιτήτως ντεμακιγιάζ και πολλές μάσκες. Φροντίζω γενικά τον εαυτό μου.

- Ποιο σημείο της εμφάνισής σου θα άλλαζες;

Ιδανικά ίσως θα ήθελα να έχω λίγο μεγαλύτερο στήθος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με χαλάει το τωρινό. Αν δεν μου άρεσε θα είχα μπει στη διαδικασία να το φτιάξω κιόλας. Γενικά είμαι εξοικειωμένη με την εικόνα μου και με αυτό που βλέπω στον καθρέπτη. Δεν θα δω για παράδειγμα μια ρυτίδα και θα πέσω σε κατάθλιψη. Από την άλλη δεν θα χαρώ κιόλας. Φροντίζω απλά όσο μπορώ, να καθυστερήσω το πέρασμα του χρόνου από πάνω μου. 

- Θα άλλαζες το χρώμα των μαλλιών σου;

Πολύ δύσκολα... Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι ξανθιά. Δεν το έχω βαρεθεί καθόλου, το αγαπώ το ξανθό μαλλί. Είναι αυτό που μου φτιάχνει τη διάθεση.

- Είσαι από τις γυναίκες που λένε την ηλικία τους;

Ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε πως αν μια γυναίκα μπορεί να πει την ηλικία της, είναι ικανή για τα πάντα. Ε λοιπόν, εγώ δεν είμαι ικανή για τα πάντα. (γέλια) Δεν θέλω να λέω την ηλικία μου, προτιμώ ο καθένας να με βλέπει όσο ετών νομίζει εκείνος. Κάποιος μπορεί να με δει και μεγαλύτερη απ΄ όσο είμαι, γιατί να του το χαλάσω;

- Ποιο είναι το καλύτερο κοπλιμέντο που σου έχουν κάνει;

Δόξα σοι τον Θεό έχω ακούσει πολύ ωραία πράγματα, είμαι χορτάτη από κοπλιμέντα. Και κατά έναν περίεργο τρόπο, όσο μεγαλώνω ακούω καλύτερες φιλοφρονήσεις. Κοπλιμέντα μάλιστα, μου κάνουν και οι γυναίκες. Νομίζω πως με τον καιρό απενεχοποιούνται περισσότερο και μπορούν να θαυμάσουν μια άλλη γυναίκα.

- Ποια γυναίκα έχεις εσύ ως πρότυπο ομορφιάς;

Από ξένες την Charlize Theron και από Ελληνίδες υπάρχουν πολλές αλλά θα ξεχώριζα την Ελένη Μενεγάκη. Είναι πάρα πολύ όμορφη και ταυτόχρονα απίστευτα φωτογενής.

- Πόσο επηρεάζει τον γάμο η ύπαρξη ενός παιδιού;

Ξαφνικά για τον άνδρα παύεις να είσαι η γυναίκα που τον εμπνέεις σεξουαλικά και γίνεσαι η μάνα του παιδιού του. Από την άλλη πάλι, για τη γυναίκα ο ρόλος «θηλυκό» μπαίνει σε δεύτερη μοίρα γιατί είσαι πρώτα «μάνα». Όλο αυτό μέχρι να ισορροπήσει ξανά, απαιτεί χρόνο. Εγώ επανήλθα μέσα σε ένα καλό διάστημα. Ήταν τόσο όσο χρειαζόμασταν εγώ και ο Μάρκος για να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να ξαναείμαστε εραστές έχοντας και ένα παιδί. Και το κρατάμε ακόμη και σήμερα αυτό: μετά από έξι χρόνια γάμου είμαστε ακόμη, εραστές με ένα παιδί.

- Τι παρακολουθείς φανατικά στην τηλεόραση;

Από τότε που γέννησα τον Χάρη φανατικά παρακολουθώ μόνο το Disney Channel. (γέλια)

- Ως τηλεθεάτρια θα έβλεπες τους Λιάγκα - Σκορδά;

Θα προτιμούσα να δω τον Σεφερλή, είμαι ταγμένη. (γέλια)

- Ποια θα ήθελες για συμπαρουσιάστρια του Σεφερλή, αν δεν ήσουν εσύ;

Όποια θα μπορούσε να καταλάβει το χιούμορ του και να συμπορευτεί με αυτό. Τρομερό δίδυμο ήταν με την Ελένη Μενεγάκη ο Μάρκος. Με εκείνη φυσικά κεντρική παρουσιάστρια. Έπιανε απευθείας το χιούμορ του.

- Θα σου λείψει όλη αυτή η δημοσιότητα της τηλεόρασης, αν αύριο τελειώσει;

Δεν θα με στεναχωρήσει καθόλου η απουσία της δημοσιότητας. Περνάω πολύ ωραία σε αυτή τη δουλειά, εργάζομαι μαζί με πολύ ωραίους ανθρώπους η ζωή μου όμως, υπάρχει και έξω από την τηλεόραση και το θέατρο. Μπορώ να ζήσω μια χαρά με το παιδί μου και τον άνδρα μου και μέσα στο σπίτι μου.