Τροχός της Τύχης: Από τον Πολυχρονίου στον Πολυχρονίδη (vids)!

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο «Τροχός της Τύχης» γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν 25 χρόνια, έγινε ανάρπαστος σχεδόν από την πρώτη προβολή του (1 Ιανουαρίου 1990) και είχε μια αγαπημένη συνήθεια: να μοιράζει εκατομμύρια...
Τροχός της Τύχης: Από τον Πολυχρονίου στον Πολυχρονίδη (vids)!



Ήταν αρχές της δεκαετίας του '90 λοιπόν, όταν ο ΑΝΤ1 έβγαλε στον αέρα το διάσημο τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Γιώργο Πολυχρονίου και την περασμένη στην τηλεοπτική ιστορία φράση του «κυρίες και κύριοι, εκατομμύριααα». Ο πρωτότυπος τίτλος του παιχνιδιού ήταν «Wheel of fortune» και μεταφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση απευθείας από την Αμερική και το αντίστοιχο «Wheel of Fortune» (1975) 

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Παιζόταν επί σειρά ετών στο κανάλι χαρίζοντας υψηλές τηλεθεάσεις. Χαρακτηριστικά, τα χρόνια που στην παρουσίαση βρισκόταν ο Γιώργος Πολυχρονίου (1990 - 1992) τα τηλεοπτικά μηχανάκια χτυπούσαν πάνω από 50%. Τη σκυτάλη της διασκέδασης παρέδωσε ο ίδιος ο Πολυχρονίου τα αμέσως επόμενα χρόνια στον νέο τότε Παύλο Χαϊκάλη (1992 - 1994) και στον Δάνη Κατρανίδη στη συνέχεια (1994 - 1995) Συμπαρουσιάστριές τους εκείνη την εποχή η Στέλλα Μανωλά και η αμερικανίδα Κρίστα. Για την ιστορία τα γυρίσματα γίνονταν στα στούντιο Άλφα στα Μελίσσια, η εκπομπή ήταν καθημερινή (7-8 κάθε απόγευμα), το κοινό ζωντανό και οι διάσημοι καλεσμένοι πολλοί: από τον Γιώργο Παπαδάκη και την Ρούλα Κορομηλά μέχρι την Πωλίνα και τον Λευτέρη Πανταζή. Όσο για το μεγάλο έπαθλο πέραν των χρημάτων και δωροεπιταγών; Σε κάθε τελικό χαρίζονταν σε έναν υπερτυχερό ένα citroen αμάξι αξίας τότε, τριών εκατομμυρίων δραχμών ενώ αρκετά ποσά προσφέρονταν και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. 

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση ο αξέχαστος «Τροχός της Τύχης» επιστρέφει αυτή τη φορά από τη συχνότητα του STAR και κεντρικούς παρουσιαστές τους νέους και άφθαρτους τηλεοπτικά, Πέτρο Πολυχρονίδη και Τζούλια Νόβα. Και κάπως έτσι η τηλεοπτική ιστορία περνά από τον έμπειρο και αυθεντικό στο γυαλί Πολυχρονίου σε ένα φιλόδοξο παιδί και αθλητικό παραγωγό, τον Πολυχρονίδη. Και από την καλλονή της εποχής Στέλλα Μανωλά στην νεοφερμένη στα τηλεοπτικά πράγματα και σωσία -κατά γενική ομολογία- της Δούκισσας Νομικού, Τζούλια Νόβα. 

Αν ρωτήσεις τον Γιώργο Πολυχρονίου για το παιχνίδι που μεσουράνησε στα πρώτα αυτά χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, θα σου πει δύο ιστορίες, ικανές να φωτίσουν την μεγάλη απήχηση που είχε το εν λόγω τηλεοπτικό προϊόν στον κόσμο. Η μία αφορά στον σπουδαίο μας Γιώργο Ζαμπέτα και την αυτοβιογραφία του. Έγραφε λοιπόν, μέσα στις σελίδες του βιβλίου του πως είχε δώσει παραγγελιά στην οικιακή βοηθό του να τον σηκώνει κάθε απόγευμα στις 7 προκειμένου να παρακολουθεί το παιχνίδι της τύχης. Και η Μελίνα Μερκούρη όμως, μέσω της πιστής της Εμμανουέλας Παυλίδου, διαμήνυε στον Πολυχρονίου να της γράψει τις πασχαλινές εκπομπές του «Τροχού της Τύχης» επειδή έπρεπε τότε να απουσιάζει στο εξωτερικό, λόγω των υπουργικών της υποχρεώσεων. 

Όταν το 1997 το συγκεκριμένο παιχνίδι διασκέδασης και τύχης αποφάσισε να μεταφερθεί στο MEGA (με τους Γιάννη Κουτράκη και Νίκη Κάρτσωνα στην παρουσίαση) δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία. Στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού είχε ταυτιστεί με τον ΑΝΤ1 και την ξεσηκωτική φωνή του πάντα έφηβου, Γιώργου Πολυχρονίου. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει καλύτερη τύχη -αναδιαμορφωμένο και έτοιμο να δωρίσει ζεστό χρήμα- στο STAR, όπου και κάνει πρεμιέρα στις 23 Μαρτίου.