Η αποκαθήλωση του Βουτσά

Γιατί πρέπει να μάθουμε πόσες φορές την εβδομάδα κάνει σεξ;
Η αποκαθήλωση του Βουτσά



Μία λέξη θα μπορούσε μόνο να περιγράψει τη συνέντευξη που έδωσε ο Κώστας Βουτσάς και η σύντροφός του Αλίκη Κατσαβού στο περιοδικό «ΟΚ»: Τρολ.

Και τι δεν ακούσαμε σε αυτή τη συνέντευξη. Ότι ο Βουτσάς στα 83 του θέλει να κάνει παιδί αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα από τη μεριά της 36χρονης συντρόφου του, ότι θέλουν να τους παντρέψει ο Ψινάκης, ότι κάνουν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα, ότι παλιά έκανε πέντε φορές την ημέρα και ότι δεν παίρνει viagra παρόλο που ρώτησε το γιατρό του. 

Όσοι, λοιπόν, ξεφύλλισαν το περιοδικό δεν παρέλειψαν να κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για τη συνέντευξη που είχε too much information. Τη συνέντευξη που είχε σαν περιτύλιγμα μία κυριλέ- σικ- είμαστε μια χαρούμενη οικογένεια φωτογράφιση ώστε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τον Βουτσά με μποξεράκι να κάνει σεξ. 

Δεν θυμάμαι, πάντως, πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος γνωστός Έλληνας δήλωσε σε συνέντευξή του πόσες φορές την εβδομάδα κάνει σεξ. Και αν το είπε, θα ήταν για το Playboy ή για κάποιο παρόμοιο περιοδικό. Το θέμα είναι γιατί ο Κώστας Βουτσάς έχει δώσει το δικαίωμα να του κάνουν τέτοιου τύπου ερωτήσεις; Η απάντηση είναι γιατί μάλλον κάτι δεν πάει καλά. 

Αφού, λοιπόν, όλοι βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί κανείς δεν προσπαθεί να τον προστατέψει; Γιατί οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να τον εκθέτουν και δεν βάζουν φρένο σε αυτά που τον ρωτάνε και που απαντάει; Γιατί φυσικά οι δηλώσεις του σοκάρουν και πουλάνε.  

Είναι όμως θεμιτό να αποκαθηλώνεις έναν κινηματογραφικό ήρωα όταν έχει περάσει τα 80; Μπορεί να μην είμαι απολύτως σίγουρη γι’ αυτό, όμως ξέρω σίγουρα ότι με πιάνει κατάθλιψη όταν βλέπω έναν χαρούμενο άνθρωπο που κάποτε μεσουρανούσε, που έχει καθορίσει την παιδική μου ηλικία και που ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα, σήμερα να γίνεται αντικείμενο κοροϊδίας επειδή σκέφτεται να κάνει παιδί στα 83. 

Μπορούσε όμως να τον συγκρατήσει κάποιος; Όταν ο μπαμπάς μου πρωτοξεκίνησε να ασχολείται με το facebook, άρχισαν να εμφανίζονται στο wall του φωτογραφίες με ημίγυμνα κορίτσια σε περίεργες στάσεις επειδή απλά δεν μπορούσε να «φιλτράρει» τις πληροφορίες που λάμβανε.  Έκανε, λοιπόν, like προκειμένου να διαβάσει μια είδηση και το post γινόταν αυτόματα στον τοίχο του. Αυτό που έκανα, λοιπόν, ήταν να του εξηγήσω πώς λειτουργεί για να μην γίνει ρεζίλι. Έτσι, με μια μικρή κίνηση έσωσα την αξιοπρέπειά του. 

Κάπως έτσι βλέπω και το θέμα του Βουτσά ο οποίος με τα λεγόμενά του έγινε κατά κάποιο τρόπο «περίγελος». Αν, λοιπόν, ήμουν στη θέση του δημοσιογράφου, θα «ξεχνούσα» δυο-τρεις κουβέντες που μου είπε για να σώσω την αξιοπρέπειά του. 

Όπως έγινε με το facebook του μπαμπά μου.