Ο Τροχός της Τύχης μας ξύπνησε ρετρό αναμνήσεις

Ποια τηλεπαιχνίδια θέλουμε να ξαναδούμε στην τηλεόραση;
Ο Τροχός της Τύχης μας ξύπνησε ρετρό αναμνήσεις



Μας ξύπνησε ρετρό αναμνήσεις το comeback του «Τροχού της Τύχης» το οποίο επιστρέφει στο Star μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Αντί βέβαια για Πολυχρονίου θα δούμε τον Πολυχρονίδη (κοντά έπεσαν) μαζί με την Τζούλια Νόβα, το κορίτσι που λένε ότι είναι η χαμένη αδερφή της Δούκισσας Νομικού.  Εμείς, πάντως, που μεγαλώσαμε με το τηλεπαιχνίδι θα βάζαμε για παρουσιαστή τον G-Poly που όπως δήλωσε σήμερα στεναχωρήθηκε που δεν του έγινε πρόταση.

Αν, βέβαια, είχαμε τη μαγική δύναμη και τις διασυνδέσεις, θα φέρναμε ξανά στην ελληνική τηλεόραση τα παρακάτω τηλεπαιχνίδια που μας σημάδεψαν. Τα τηλεπαιχνίδια που για πρώτη φορά μας έκαναν να σκεφτόμαστε τη «δραχμή» με νοσταλγία. 

Ναι ή Όχι 

Μπορεί το παιχνίδι «Ναι ή Όχι» με το Μιχάλη Τσαουσόπουλο να μην κράτησε πολύ αλλά άφησε το στίγμα του. Εκείνη την εποχή, όλοι το παίζαμε με τις παρέες μας και κάναμε ότι στο χέρι μας κρατάμε δήθεν ένα μικρόφωνο. Να φανταστείς, μάλιστα, μέχρι και σήμερα κυκλοφορεί σε επιτραπέζιο παιχνίδι.   

Ρουκ Ζουκ 

Ααααα Ρουκ-Ζουκ! Ποιος θα ξεχάσει την εποχή που η Μαίρη Μηλιαρέση ήταν ένα από τα πιο hot ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης; Όλοι στα κρυφά θέλαμε να φορέσουμε τα χοντροκομμένα ακουστικά και να λάβουμε μέρος σε αυτό το παιχνίδι που για όσους δεν θυμούνται είναι κάτι σαν το επιτραπέζιο «ταμπού».  Η Μηλιαρέση, μάλιστα, το 2014 δήλωσε ότι θα το ξαναέκανε σήμερα. 

Ραντεβού στα τυφλά

Καταρχήν, πρέπει να επισημάνουμε τη συγκίνησή μας για τη διαφήμιση με τον Max που προηγείται στο παρακάτω βίντεο. Το «Ραντεβού στα Τυφλά» με τη Βάσια Τριφύλλη το βλέπαμε μόνο και μόνο για να παρατηρήσουμε την συχνή έκφραση απογοήτευσης των συμμετεχόντων όταν έπεφτε ο τοίχος. «Με αυτόν θα πάω ταξίδι στην Τυνησία;» έλεγε το υποσυνείδητο και εμείς τρίβαμε σατανικά τα χέρια μας. 

Κόντρες και Κόντρα Πλακέ 

Έχεις δει το «Άκου τι είπαν» του Φερεντίνου; Ε λοιπόν αυτό ήταν και το concept πάνω κάτω στα δύο αυτά αγαπημένα τηλεπαιχνίδια. Δηλαδή, «Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις». Κοινό σημείο το φιλαριστό μακρύ μαλλί του Βλάσση Μπονάτσου και του Σπύρου Παπαδόπουλου. Από τα τηλεπαιχνίδια έμειναν οι εκφράσεις «είναι φοβερό, είναι τρομερό, είναι πάρα πολύ ωραίο» και το «Σπύρος Παπαδοπουλος» με πολλά πολλά όμικρον. 

Μεγάλο Παζάρι

Ποιος θα ξεχάσει τον θρυλικό «Ζονκ» που κρυβόταν πίσω από κάθε αποτυχία; Πάντα μας έτρεχαν τα σάλια με τα υλικά αγαθά που προσέφερε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ακόμα και με αυτή την τηλεόραση του μέλλοντος που μπορείς να δεις στην αρχή του βίντεο. Αν ήσουν λίγο άτυχος με τις κουρτίνες και άπληστος μπορεί να κατέληγες με ένα σετ κασετών ήχου της Racks-Πετράκης ΑΕ. Και τέλος, δεν ξεχνάμε ότι ο Μικρούτσικος έκανε must το brand Fido Dido, που συνήθως έδινε δώρο στο κοινό. 

Mega Banca

Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα της η Ελένη Μενεγάκη στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου με την Πωλίνα να την αντικαθιστά αργότερα.  Παιχνίδι γνώσεων και τύχης που έκανε πολύ υψηλή τηλεθέαση.  

Παιχνίδια χωρίς σύνορα

Ούτε με την Εθνική Ελλάδος δεν παθαίναμε τέτοιο αμόκ. Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» με την Δάφνη Μπόκοτα μας ξυπνούσαν το πατριωτικό μας συναίσθημα και κάθε φορά που μία ελληνική πόλη τα πήγαινε καλά κολλούσαμε στην τηλεόραση.