Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ελπίζοντας ότι το θρίλερ θα έχει happy end

Όσα πρέπει να ξέρεις για να δεις την αποψινή εκπομπή της Νικολούλη.
Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ελπίζοντας ότι το θρίλερ θα έχει happy end



Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα με την ιστορία του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη από την Κρήτη που εξαφανίστηκε στα Γιάννενα και σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή. Σήμερα κλείνουμε 21 ολόκληρες μέρες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του και όλοι περιμένουμε με κομμένη την ανάσα την αποψινή εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη να μας δώσει έστω και ένα στοιχείο για τη ζωή του. 

Δυστυχώς, όσο περνούν οι μέρες τόσο λιγοστεύουν οι προσδοκίες μας για τα ίχνη του, όμως συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι αυτό το θρίλερ θα έχει happy end. Σήμερα, λοιπόν, θα καθίσουμε στον καναπέ μας και θα παρακολουθήσουμε το καινούργιο επεισόδιο της Νικολούλη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «όλα θα πάνε καλά». 

To ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ που δεν έχεις πάρει είδηση τι γίνεται με τον Βαγγέλη, το παιδί που θα μπορούσε να είναι ο αδερφός σου, ο φίλος σου, ο γείτονας. 

Στην προσπάθειά μας να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις σου για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις την υπόθεση, επιχειρήσαμε να συγκεντρώσουμε επιγραμματικά όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δίναμε αν ποτέ μας τα ζητούσαν. Διάβασέ τα και έχε επίσης, υπόψη ότι οι αξιωματικοί της Ηπείρου έχουν εξετάσει περίπου 60 σενάρια για το πώς και πού εξαφανίστηκε ο νεαρός φοιτητής.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις η υπόθεση είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ ότι φαίνεται. 

1. Καταρχήν, ο Βαγγέλης έφυγε με τα πόδια από τη σχολή του την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 2:00 το μεσημέρι και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης. Στο δωμάτιό του άφησε κινητό και πορτοφόλι, ενώ πήρε μαζί του κλειδιά. Εκεί ήταν και ο συγκάτοικός του ο οποίος ανέφερε ότι τον είδε τελευταία φορά αναστατωμένο και ότι δεν είπε πού πάει. 

2. Η τελευταία φορά που καταγράφηκαν τα ίχνη του ήταν από κάμερα βενζινάδικου στο δρόμο έξω από τη σχολή.   

3. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης δεν ξαναγύρισε στη σχολή παρά το γεγονός ότι μία συμφοιτήτριά του ισχυρίζεται ότι τον χαιρέτησε κατά τις 3 παρά. 

4. Όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., την προηγούμενη μέρα της εξαφάνισής του μίλησε με συγγενή για τη χαμηλή του βαθμολογία.  Ο συγκεκριμένος συγγενής τηλεφώνησε ξανά στο Βαγγέλη το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου και όταν δεν τον βρήκε δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δήλωσε την εξαφάνιση χωρίς να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες εντοπισμού του, δηλαδή να καλέσει φίλους και γνωστούς. 

5. Η αδερφή του μέσω facebook χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους ως «κρεατοφάγους» επειδή έθεσαν το ενδεχόμενο τσακωμού του Βαγγέλη με την οικογένειά του. 

6. Ένα μεγάλο κεφάλαιο, όμως, είναι οι σχέσεις του Βαγγέλη με τους Κρητικούς συμφοιτητές του. Ο 20χρονος που χαρακτηρίζεται ως «συνεσταλμένος και εσωστρεφής» είχε μία παρέα Κρητικών οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα τον εκφόβιζαν ενώ έγινε ακόμη λόγος μέχρι και για ξυλοδαρμό. Συγκεκριμένα, οι φήμες ήθελαν 4 Κρητικούς να τον έχουν κλείσει σε ένα δωμάτιο και να τον χτυπάνε λέγοντάς του ότι επειδή είναι από την Κρήτη πρέπει να φέρεται σαν Κρητικός. Σύμφωνα με διαφορετική μαρτυρία, η ίδια παρέα του είχε ρίξει νερό στο κεφάλι μπροστά σε όλο τον κόσμο. 

7. Η Νικολούλη μέσα από την εκπομπή της μίλησε με τη παρέα των Κρητικών οι οποίοι αρνήθηκαν τα πάντα λέγοντας ότι με τον Βαγγέλη έκαναν «πλάκα», ενώ η Αστυνομία αναφέρει ότι οι μαρτυρίες για τη βίαιη συμπεριφορά των συμφοιτητών του είναι αντιφατικές. 

8. Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα πήγε τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας,  με σκοπό να εξετάσει την υπόθεση ενδοσχολικής βίας και τη σχέση της με την εξαφάνιση του Βαγγέλη. 

9. Από εκείνη την ημέρα, μάρτυρες έχουν αναφέρει ότι είδαν τον Βαγγέλη να κινείται στα Ιωάννινα αλλά και στον Πειραιά, την Ομόνοια και το Μοναστηράκι. Χωρίς όμως να είναι επιβεβαιωμένο. 

10. Τέλος, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο φοιτητής να έβαλε τέλος στη ζωή του στη λίμνη Ιωαννίνων. 

*Ο Βαγγέλης όταν εξαφανίστηκε φέρεται να φορούσε σκούρο μπλε τζιν παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια, φούτερ ζακέτα σκούρα μπλε με κουκούλα και με στάμπα '' ITALIA''. Έχει ανάστημα 1,75 και είναι ελαφρώς αξύριστος.