Κώστας Ζουράρις: Η Βουλή του υποκλίθηκε μιλώντας αρχαία ελληνικά

Στην ιστορία θα μείνει η ομιλία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία έκανε μέχρι και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χειροκροτήσει.
Κώστας Ζουράρις: Η Βουλή του υποκλίθηκε μιλώντας αρχαία ελληνικά



Ο Κώστας Ζουράρις είναι γνωστός για τον πύρινο λόγο του και την χρήση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Κάτι που έδειξε για ακόμη μια φορά στην χθεσινή ολομέλεια της Βουλής, όταν ανέβηκε στο βήμα, μιλώντας μόνο στην αρχαία ελληνική…

«Εμείς η Ολύμπιοι διδάξαμε στην Οικουμένη εδώ ότι η Ερις γίνεται Ερως, έρως ελευθερίας», τόνισε αρχικά ο Κώστας Ζουράρις σε επίθεση του προς την γερμανική Κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε: «Και επειδή θα επανέλθουν πάλι οι δυσσεβείς και οι άλλοι Αλλεμανοί ως αρχέκακος όφις, εμείς ξέρουμε ότι θα συμπαραταχθούμε θα συμπορευθούμε, θα συμπολεμήσουμε τη Υπερμάχω Στρατηγώ που’ χει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης».

Οι συνάδελφοι βουλευτές του 75χρονου Kώστα Ζουράρι είχαν αρχίσει ήδη του ψιθύρους ενώ κατέληξε την ομιλία του, προσθέτοντας: «Ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτό τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων την καθ’ημάς καθεστηκυίαν πολιτείαν. Και ποια είναι η καθ ημάς καθεστηκυία πολιτεία; Μία και μόνη: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Στο τέλος της ομιλίας του κυρίου Ζουράρι, η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ μέσα σε αυτούς ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δείτε το video