Πόσο κοστίζει το rebel lifestyle του Γιάνη Βαρουφάκη;

Η όμορφη ζωή του Υπουργού Οικονομικών.
Πόσο κοστίζει το rebel lifestyle του Γιάνη Βαρουφάκη;



Όσοι είδαν την εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη στη συνάντησή του με τον Osborne στο Λονδίνο (και το τρολάρισμα που δέχτηκε) σκέφτηκαν ότι ο Υπουργός είναι «παιδί του λαού»,  ένας δηλαδή από εμάς. Τι άλλο να σκεφτείς για έναν άντρα αριστερών πεποιθήσεων, που φοράει δανεικό μπουφάν, που δείχνει ότι δεν φοβάται τίποτα, που κυκλοφορεί με μηχανή και που μιλάει τη γλώσσα σου; Ο συνειρμός είναι αναπόφευκτος.

Είναι όμως ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας όντως «παιδί του λαού»; Ενδεχομένως να είναι, αλλά περισσότερο πνευματικά γιατί ο νέος υπουργός είναι ένας εστέτ κοσμοπολίτης, που αγαπά την καλή ζωή, τα διάσημα εστιατόρια, τα σπάνια αντικέιμενα χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει στο ελάχιστο τις ικανότητες και την ευφυία του.  

Ποιο είναι, λοιπόν, το lifestyle του Γιάν(ν)η Βαρουφάκη; 

Από καλή οικογένεια

Γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο, με καταγωγή από τo Kάιρο και την Κρήτη. Πατέρας του είναι ο 89χρονος επιστήμονας Γιώργος Βαρουφάκης ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τη ελληνική μεταλλουργία. Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Χαλυβουργικής και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), ασχολείται από το 1959 με την αρχαία τεχνολογία και ιδιαίτερα με τα μέταλλα και τον ρόλο που έπαιξαν στον ρυθμό ανέλιξης του πολιτισμού μας.


Η μητέρα του Ελένη, ήταν βιοχημικός και είχε εμπλοκή με τα κοινά αφού από το 1986 εκλεγόταν συνεχώς δημοτική σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου και τη διετία 1998-2000 διετέλεσε αντιδήμαρχος. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά, γενική γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και πρόεδρος πολλών σχολικών επιτροπών. Aπεβίωσε τον Νοέμβριο του 2008. Αδερφή του Γιάνη Βαρουφάκη είναι η Τρισευγένη, δικαστής στο Συμβούλιο Επικρατείας. 

Οι σπουδές και η ζωή στο εξωτερικό

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σπούδασε στο Έσεξ (όπου μπήκε με συστατική επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου) και το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας. Στη συνέχεια, για μια δεκαετία δίδαξε σε βρετανικά πανεπιστήμια, με τελευταίο σταθμό το Κέιμπριτζ. Ακολούθησε το Σίδνεϋ της Αυστραλίας όπου δίδαξε για 10 χρόνια, όση και η διάρκεια της σχέσης του με την πρώτη του σύζυγο. Έκαναν μαζί ένα παιδί, την 12χρονη Ξένια η οποία ζει στην Αυστραλία με τη μαμά της. 

Η σύζυγος από τζάκι

Έπειτα γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα του, τη σύντροφό του Δανάη Στράτου για την οποία έμαθε όλη η Ελλάδα ότι είναι από καλή οικογένεια. Η όμορφη εικαστικός είναι γόνος της πατρινής οικογένειας Στράτου, της Πειραϊκής Πατραϊκής. Μία από τις εκθέσεις της είχε γίνει στη λέσχη Salon de Bricolage στο Κολωνάκι, ένας χώρος μόνο για εκλεκτά μέλη (1000 ευρώ εγγραφή και 500 ευρώ η ετήσια συνδρομή). 
Η ίδια έχει χαρακτηριστεί ως o «Ιndiana Jones της σύγχρονης τέχνης» και είναι αναγνωρισμένη στον κλάδο της. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ενώ μάλιστα έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 48η Biennale της Βενετίας το 1999 και σε άλλες Biennale ανά τον κόσμο.

Ο γάμος του

Ο γάμος τους ήταν ρομαντικός και κομψός και έγινε αθόρυβα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ντυμένος στα λευκά και η Δανάη Στράτου φορούσε ένα λευκό φόρεμα αρχαιοελληνικής γραμμής.

Το εξοχικό στην Αίγινα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει μαζί με τη γυναίκα του εξοχικό στην Αίγινα. Είναι 170 τ.μ. έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Άρη Ζαμπίκο και διαθέτει πισίνα. 

Το ντύσιμο

Το ντύσιμο του Βαρουφάκη στη συνάντησή του με τον Osbourne κοστολόγησε Ολλανδική εφημερίδα καταλήγοντας στα 656 ευρώ .

Οι τιμές της εφημερίδας:

Πουκάμισο – 125 ευρώ
Γάντια – 69 ευρώ
Δερμάτινο παλτό – 229 ευρώ
Παντελόνι – 49,95 ευρώ
Μποτάκι – 159 ευρώ
Κάλτσες – 14 ευρώ
Χρυσό δαχτυλίδι – 10 ευρώ

Σύνολο: 656 ευρώ

Μην νομίζεις όμως ότι ο Βαρουφάκης είναι κατηγορηματικός στο θέμα της γραβάτας. Στο μακρινό 2011, ο τότε απλός καθηγητής, είχε εμφανιστεί ως ομιλητής στα βραβεία του Foreign Press Association στο Λονδίνο φορώντας μαύρο κοστούμι και παπιγιόν.

Τα στέκια και τα γούστα του

Καλοζωιστής θεωρείται ο Υπουργός καθώς συχνάζει στα σαλόνια, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, τρώει σε πολυτελή εστιατόρια όπως το «Ράτκα» του Κολωνακίου ενώ συλλέγει σπάνιους δίσκους.  

Η Yamaha

Με στυλ και σχήμα ρετρό αλλά παράλληλα  κλασσική και διαχρονική η Yamaha XJR 1300 είναι η μοτοσυκλέτα με την οποία μετακινείται  ο υπουργός Οικονομικών.
Η έκπληξη όλων που παρακολουθήσαμε τα δελτία ειδήσεων και ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες του κυβερνητικού σχήματος και την προσέλευσή του στο μέγαρο Μαξίμου ήταν η είσοδος στο τηλεοπτικό πλάνο του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο Βαρουφάκης έφτασε στο προεδρικό μέγαρο με μία μοτοσυκλέτα υψηλού (1300 κ.εκ.) κυβισμού.
Η Yamaha XJR δεν θεωρείται ένα τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο ούτε δίκυκλο υψηλών επιδόσεων. Είναι μια μοτοσυκλέτα, με ιδιαίτερο ρετρό σχήμα και χαρακτηριστικά μοντέλων της δεκαετίας του 1980. Το μοντέλο XJR (με τιμή καινούργιου 9.900€ ) παράγεται από το 1995 έχει κινητήρα τετρακύλινδρο, που αποδίδει  από 98 (στα παλαιότερα μοντέλα) έως 115 ίππους στα μοντέλα του 2014.
Δεν προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις αλλά έχει mucho εμφάνιση. Στόχος της είναι να δώσει στον αναβάτη μια 100% αίσθηση κλασσικής μοτοσυκλέτας, των δεκαετιών 70 80 με διαχρονική εικόνα και στυλ .