Η κρίση χτύπησε και την Ιαπωνία; Έκλεισαν όλα τα καταστήματα Topshop

Άσχημα τα νέα για την γνωστή εταιρία ρούχων.
Η κρίση χτύπησε και την Ιαπωνία; Έκλεισαν όλα τα καταστήματα Topshop



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έκλεισαν όλα τα καταστήματα της διάσημης εταιρίας ρούχων Topshop στην Ιαπωνία. Παρόλο που ο Όμιλος Arcadia συνεχίζει να επεκτείνει την παγκόσμια αυτοκρατορία του, φαίνεται πως στην Ιαπωνία κάτι δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα πέντε καταστήματα στο τέλος Ιανουαρίου. 

Ωστόσο, η Topshop δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής όμως αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες. Πάντως, μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στην Ιαπωνία το 2006, η Topshop άρχισε να συνεργάζεται το 2008 με την Mori Building System Co, μια ομάδα ακινήτων για την ανάπτυξη επιχειρήσεων στο Τόκιο. 

Το αρχικό πλάνο αυτής της συνεργασίας ήταν να δημιουργηθούν "10 ή περισσότερα καταστήματα στο Τόκιο και σε μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια" με βάση όσα είχε δηλώσει παλαιότερα η Mori Building.

Τελικά όμως το αρχικό πλάνο δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί με αποτέλεσμα να χαλάσει η συνεργασία τους η οποία επισήμως έληξε τον περασμένο Μάιο. Σαν αποτέλεσμα, τα καταστήματα δεν μπόρεσαν να κρατηθούν στην αγορά και σταδιακά έκλεισαν το ένα μετά το άλλο.