Blue Monday: Γιατί αυτή η Δευτέρα είναι η πιο μίζερη μέρα του χρόνου;

Η σημερινή ημέρα, θεωρείται η πιο μελαγχολική Δευτέρα όλου του χρόνου...
Blue Monday: Γιατί αυτή η Δευτέρα είναι η πιο μίζερη μέρα του χρόνου;



Η "Blue Monday" έχει καθιερωθεί ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου καθώς έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό ψυχολογικά ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων κάνοντάς τους να νιώθουν πιο μίζερα και μελαγχολικά. Μην ανησυχείς, λοιπόν, αν σήμερα δεν αισθάνεσαι και πολύ καλά. Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο άσχημη συναισθηματικά μέρα ολόκληρου του έτους. 

Πώς προέκυψε όμως αυτή η θεωρία; Βάσει ενός μαθηματικού τύπου τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Cliff Arnall, λέκτορας στο Cardiff University, μέσα στον οποίο συνυπάρχουν ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τις γιορτές αλλά και ο καιρός που πέρασε χωρίς να έχουμε εκπληρώσει κάποια επιθυμία μας από τους στόχους της νέας χρονιάς.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αποδεκτός από όλους τους μαθηματικούς, ενώ αρκετοί θεωρούν πως πρόκειται για ανοησίες. Οι έρευνες βέβαια συνεχίζουν να δείχνουν πως αρκετός κόσμος θεωρεί πως η συγκεκριμένη μέρα είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου, βυθίζοντας τους περισσότερους ανθρώπους στην στεναχώρια.

Παράλληλα, οι ειδικοί συμβουλεύουν πως υπάρχουν αρκετά tips για να νικήσουμε την μελαγχολία, μεταξύ των οποίων: η υγιεινή διατροφή, η άσκηση, η θετική σκέψη και η συναναστροφή με περισσότερο κόσμο.

Άκου ΕΔΩ μερικά τραγούδια που γράφτηκαν για τις υπόλοιπες Δευτέρες του χρόνου μήπως νιώσεις λίγο καλύτερα!