Αν ζούσε ο Elvis! Flashback από την ζωή του μεγάλου θρύλου της rock

Αν ζούσε ο Έλβις Πρίσλεϊ χθες αισίως θα έκλεινε τα...80! Ωστόσο, παραμένει στην καρδιά μας και συνεχίζει να ζωντανεύει πάντα μέσα από τα τραγούδια του.The King is back!
Αν ζούσε ο Elvis! Flashback από την ζωή του μεγάλου θρύλου της rock



Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν... 40 χρόνια από τον θάνατό του, όμως ποιος (ή ποια) δεν θυμάται ακόμα και σήμερα τον έναν και μοναδικό "βασιλιά της rock 'n' roll"; Ο Έλβις Άρον Πρίσλεϊ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1935 (θα είχε σαν χθες τα γενέθλιά του) στο Τουπέλο του Μισισίπι! 

Ο "King" θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες των τελευταίων πενήντα ετών, ενώ υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα των δίσκων του (περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη) και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια.

Aν και ξεκίνησε με rockabilly ήχους με στοιχεία blues και jazz κατέληξε στο καθαρόαιμο rock 'n' roll, τραγουδώντας σχεδόν τα πάντα με την ευέλικτη φωνή του. Πολλοί τον θεωρούσαν "είδωλο" ενώ οι γυναίκες ούρλιαζαν στο όνομά του!

Ο Elvis Presley εκτός από τις διάφορες σχέσεις που διατηρούσε κατά καιρούς, παντρεύτηκε την Priscilla Beaulieu το 1967 με την οποία απέκτησαν μια κόρη την Lisa Marie, ένα χρόνο μετά. Όλες οι γυναίκες τότε μίσησαν μέχρι θανάτου την Priscilla, σε σημείο που τελικά οι δυό τους χώρισαν πέντε χρόνια αργότερα, γιατί όπως λέγεται η Priscilla δεν άντεχε όλες αυτές τις θαυμάστριες που τον κυνηγούσαν ανελειπώς.

 

Τον Αύγουστο του 1977 η μεγάλη μορφή της rock πεθαίνει στην βίλα του σε ηλικία μόλις 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία όπως δήλωσαν τότε οι γιατροί. Έτσι, ένα μεγάλο αστέρι της εποχής συγκλονίζει τον κόσμο με τον θάνατό του, ενώ μέχρι και σήμερα το σπίτι του στο Μέμφις έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό μνημείο.

Η μουσική κληρονομιά που μας άφησε είναι τουλάχιστον... τεράστια, ενώ κορίτσια κάθε ηλικίας (σίγουρα και εσύ που διαβάζεις τώρα) αποκλείεται να μην έχεις χορέψει έστω και μια φορά ένα από τα κομμάτια του Elvis! "Heartbreak Hotel, Always On My Mind, Love Me Tender, Jailhouse Rock, It's Now Or Never και Suspicious Minds" είναι μόνο ελάχιστα από τα τραγούδια με τα οποία θα έχεις λικνιστεί σε κάποιο party...

Aς θυμηθούμε μερικά...