Μακελειό στο Παρίσι! Τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους σε περιοδικό

Στο επίπεδο "συναγερμός για επίθεση" κηρύχθηκε ηγαλλικήπρωτεύουσα, όπωςανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Μακελειό στο Παρίσι! Τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους σε περιοδικό



Δώδεκα νεκροί, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί, και δέκα τραυματίες , οι πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

"Πρόκειται για σφαγή", δήλωσε δημοσιογράφος της σατιρικής εφημερίδας.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ενόπλων στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, μεταδίδει το Ρόιτερς, επικαλούμενο είδηση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE, βασιζόμενη στη μαρτυρία ανθρώπου που παρακολούθησε το περιστατικό από γειτονικό κτίριο.

Ωστόσο, το πρακτορείο σημειώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.

"Πριν από μισή ώρα δύο άνδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά", είπε ο μάρτυρας Μπενουά Μπρενζέ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο.

Τα Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για επίθεση ενόπλων με "πολλά θύματα", σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το περιοδικό έγινε στόχος το 2011 μετά από την δημοσίευση χιουμοριστικών σκίτσων του Μωάμεθ ενώ οι μάρτυρες περιγράφουν πως οι ένοπλοι φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν εκτός από καλάσνικοφ και εκτοξευτή ρουκετών!

Τα πυρά αυτομάτων όπλων προκάλεσαν "θύματα", δήλωσε ο σκιτσογράφος της εφημερίδας Luz. Σύμφωνα με άλλη πηγή, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ