Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μετακομίζει!

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στο Lincoln Center το πιο διάσημο fashion event πρέπει να βρει άλλη «στέγη».
Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μετακομίζει!



Μετά τον Φεβρουάριο, η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης δεν θα μπορεί πλέον να παρουσιάζει τα show της στο Lincoln Center. Σύμφωνα με δικαστικά ντοκουμέντα, τα οποία εντόπισε το νεοϋορκέζο blog A Walk In The Park, η πολιτεία ισχυρίζεται ότι το Damrosch Park, το οποίο συνορεύει με το Lincoln Center, έχει υποστεί καταστροφές από την παρουσία της βιομηχανίας της μόδας και πρέπει να αποκατασταθεί. Η NYFW διοργανώνεται στι Lincoln Center από το 2010 και κάνει χρήση ολόκληρου του δημόσιου χώρου του πάρκου κατά τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2015, όλα τα show που μέχρι πρότινος λάμβαναν χώρα εκεί θα πρέπει να βρουν έναν άλλον χώρο να στεγαστούν.

Ένας εκπρόσωπος του IMG δήλωσε μέσω email στο Hollywood Reporter: «Το Lincoln Center υπήρξε ένα τέλειο σπίτι για τα τελευταία πέντε χρόνια και ανυπομονούμε για μία ακόμα εκπληκτική σεζόν αυτόν τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, καθώς η βιομηχανία της μόδας συνεχίζει να εξελίσσεται, η IMG έχει δραστηριοποιηθεί και ψάχνει για ένα νέο σπίτι για την NYFW, που να δίνει στους συνεργάτες και τους σχεδιαστές μας το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για να μοιραστούν τα δημιουργικά τους οράματα».

Δεν υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με το ποιο θα είναι το νέο σπίτι της NYFW, αλλά λέγεται ότι οι οργανωτές προσβλέπουν στη νέα χρονιά για μία ευκαιρία ανανέωσης και εξέλιξης.