Λύση στο θέμα Ρωμανού! Με «βραχιολάκι» θα παρακολουθεί τα μαθήματα

Με τροπολογία που θα περάσει μέσα στην ημέρα από την Βουλή, ο Νίκος Ρωμανός κέρδισε το δικαίωμα να παρακολουθήσει τα μαθήματα με «βραχιολάκι».
Λύση στο θέμα Ρωμανού! Με «βραχιολάκι» θα παρακολουθεί τα μαθήματα



Ο Νίκος Ρωμανός, μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας, φαίνεται πως κερδίζει το δικαίωμα να παρακολουθήσει τα μαθήματά του φορώντας βραχιόλι παρακολούθησης, καθώς μέσα στην ημέρα θα περάσει η ανάλογη τροπολογία.

Ο νεαρός απεργός πείνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκισης για την ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, είχε σταματήσει την σίτιση καθώς ζητούσε να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες από την φυλακή για να παρακολουθεί τα μαθήματά του. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τις δικαστικές Αρχές και τον Άρειο Πάγο με συνέπεια να ξεκινήσει και απεργία δίψας από σήμερα το πρωί.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ζήτησε να βρεθεί λύση άμεσα η οποία θα είναι ικανοποιητική για τον Νίκο Ρωμανό και έτσι ο υπουργός Δημοσίας Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, πέρασε τροπολογία για την παρακολούθηση των μαθημάτων με ηλεκτρονική παρακολούθηση, με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.

Η τροπολογία βρήκε σύμφωνο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας και μέσα στην ημέρα αναμένεται να ψηφιστεί και από το Κοινοβούλιο...