Αmerican Music Awards: Σάρωσαν Katy Perry και One Direction

Με θρίαμβο της 30χρονης τραγουδίστριας και του βρετανικού boy band ολοκληρώθηκαν τα 42α AMAs.
Αmerican Music Awards: Σάρωσαν Katy Perry και One Direction



H Κaty Perry δεν σταμάτησε να ανεβαίνει στην σκηνή για να παραλάβει βραβεία στην χθεσινοβραδινή 42η απονομή των American Music Awards, κατακτώντας συνολικά 3 όσα και οι One Direction!

Παρουσιαστής της λαμπερής βραδιάς, η οποία έγινε στο ΝΟΚΙΑ Theatre του Λος Άντζελες και μεταδόθηκε ζωντανά από το ΑΒC, ήταν ο Pitbull, με τις κριτικές πάντως να μην είναι τόσο καλές για τις ικανότητες του...

 Η βραδιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους One Direction, καθώς το βρετανικό συγκρότημα κατέκτησε με το... καλησπέρα το βραβείο «Artist of the Year» για το 2014, «μονομαχώντας» με την Iggy Azalea, την Katy Perry, την Beyonce και τον Luke Bryan στην κατηγορία. Μεταξύ μας, έλειπε η Taylor Swift από τις υποψηφιότητες αλλιώς δεν θα υπήρχε συναγωνισμός (για την αμερικανική ήπειρο πάντα).

Το πενταμελές συγκρότημα από την Αγγλία δεν σταμάτησε εκεί και κατέκτησε ακόμη ένα σπουδαίο βραβείο, αυτό του αγαπημένου rock συγκροτήματος, με συναγωνισμό από τους Imagine Dragons και τους OneRepublic. Kαι επειδή είχαν πάρει και... φόρα, οι One Direction κατέκτησαν και το βραβείο για το καλύτερο pop/rock album με το «Midnight Memories», αφήνοντας πίσω τους ξανά την Katy Perry με το «Prism» και την Lorde με το «Pure Heroine».

Το 2-0 από τους One Direction έπεσε... βαρύ στην Katy Perry, η οποία έφυγε με γεμάτα χέρια, με την 30χρονη star να κατακτά τo βραβείο της καλύτερης γυναίκας τραγουδίστριας σε pop/rock, το οποίο έλαβε από τις Kendall Jenner, Kylie Jenner και Kim Kardashian. Γιατί τελετή χωρίς Kardashian δεν γίνεται...

Η Perry κατέκτησε και το βραβείο του καλύτερου single για το hit «Dark Horse», αλλά και το βραβείο για Favourite Artist-Αdult Contemporary. Δηλαδή στο σύνολο 3, όσα και οι One Direction και το ντέρμπι έληξε ισόπαλο!

Με δυο βραβεία έφυγε η Ιggy Azalea, παρά το γεγονός πως είχε συνολικά 6 υποψηφιότητες. Η 24χρονη Αυστραλή κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης Hip Hop Artist δια χειρός Jamie Foxx, αφήνοντας πίσω το... μεγαθήριο που λέγεται Eminem (ωχ, ωχ, ωχ) αλλά και εκείνο για τον καλύτερο Hip Hop δίσκο. Nαι, ο Eminem έμεινε πάλι πίσω...

Και επειδή βραβεία χωρίς Beyonce δεν γίνονται, η 34χρονη diva της μουσικής βιομηχανίας κατέκτησε τα βραβεία του καλύτερου R&B δίσκου αλλά και της καλύτερης R&B ερμηνεύτριας.

Όσο για τις live εμφανίσεις; Πανδαισία αστέρων...

Το... ποδαρικό έκανε η (ποια άλλη;) Τaylor Swift, η οποία ερμήνευσε το τελευταίο της singe, Βlank Space, ενώ την βραδιά έκλεισε το «εκρηκτικότερο» ντουέτο της χρονιάς: Jennifer Lopez και Iggy Azalea με το Booty, με την εμφάνιση τους πάντως να είναι... λογοκριμένη καθότι οι διοργανωτές είχαν κάνει συστάσεις στις δυο star να μην εμφανιστούν όπως στο video clip. Δηλαδή ημίγυμνες...

Ενδιάμεσα από την σκηνή παρέλασαν οι Pitbull (παρουσιαστής ήταν, οπότε δεν είχε θέμα να πει και ένα τραγούδι), Iggy Azalea (ξανά), One Direction, Selena Gomez (σιγά μην έλειπε), Nicki Minaj, Lil Wayne, Imagine Dragons, Jessie J, Ariana Grande και πολύ ακόμη!

Aναλυτικά οι νικητές της 42ης τελετής των American Music Awards

ARTIST OF THE YEAR

One Direction

DICK CLARK AWARD FOR EXCELLENCE

Taylor Swift

NEW ARTIST OF THE YEAR PRESENTED BY KOHL’S

5 Seconds of Summer

SINGLE OF THE YEAR

Katy Perry Featuring Juicy J - Dark Horse

FAVORITE MALE ARTIST – POP/ROCK

Sam Smith 

FAVOURITE FEMALE ARTIST – POP/ROCK

Katy Perry 

FAVOURITE BAND, DUO OR GROUP – POP/ROCK

One Direction  

FAVOURITE ALBUM – POP/ROCK

One Direction - Midnight Memories 

FAVOURITE MALE ARTIST – COUNTRY

Luke Bryan

FAVOURITE FEMALE ARTIST – COUNTRY

Carrie Underwood

FAVOURITE BAND, DUO OR GROUP – COUNTRY

Florida Georgia Line

FAVOURITE ALBUM – COUNTRY

Brantley Gilbert - Just As I Am

FAVOURITE ARTIST – RAP/HIP-HOP

Iggy Azalea 

FAVOURITE ALBUM – RAP/HIP-HOP

Iggy Azalea - The New Classic

FAVOURITE MALE ARTIST – SOUL/R&B

John Legend

FAVOURITE FEMALE ARTIST – SOUL/R&B

Beyoncé

FAVOURITE ALBUM – SOUL/R&B

Beyoncé - Beyoncé

FAVOURITE ARTIST – ALTERNATIVE ROCK

Imagine Dragons

FAVOURITE ARTIST – ADULT CONTEMPORARY

Katy Perry

FAVOURITE ARTIST – LATIN

Enrique Iglesias 

FAVOURITE ARTIST – CONTEMPORARY INSPIRATIONAL

Casting Crowns

FAVOURITE ARTIST – ELECTRONIC DANCE MUSIC (EDM)

Calvin Harris

TOP SOUNDTRACK

Frozen