Αεροσκάφος της EgyptΑir συνετρίβη νότια της Καρπάθου

Ωστόσο όμως η Airbus επιβεβαιώνει μόνο πως το αεροσκάφος έχει χαθεί.(updated)
Αεροσκάφος της EgyptΑir συνετρίβη νότια της Καρπάθου



Τα ξημερώματα της Πέμπτης, το αεροσκάφος Airbus A-320 της EgyptAir από Παρίσι με προορισμό το Κάιρο σημείωσε απότομη και πολύ γρήγορη πτώση την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Το αεροσκάφος έπεσε στα ξαφνικά από τα 37.000 στα 9.000 πόδια και από εκεί και έπειτα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. 

Αρχικά οι έρευνες για τον εντοπισμό του Airbus A320 εξελίχτηκαν στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν φωτιά στον ουρανό. 

Η τελευταία επικοινωνία του πληρώματος έγινε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο θάλαμος διακυβέρνησης του αεροσκάφους ενώ πετούσε πάνω από την Αίγινα, είχε την τελευταία επικοινωνία με τον Πύργο ελέγχου της Αθήνας. 
Από εκεί και πέρα η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το έθεσε σε φάση αβεβαιότητας. 

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης. Βέβαια κάποιες πληροφορίες λένε πως το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου δυο ώρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Ο αιγυπτιακός στρατός όμως κάτι τέτοιο το αρνείται. 

Στο Airbus A320 βρίσκονταν 56 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα. Η EgyptAir έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με τις εθνικότητες των επιβατών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου. 

Ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία του αεροπλάνου της EgyptAir, η Airbus επιβεβαιώνει μόνο πως η πτήση MS804 έχει χαθεί και δεν αναφέρει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, οι αξιωματούχοι της αιγυπτιακής αεροπορίας αναφέρουν ότι η πτήση της EgyptAair από το Παρίσι στο Κάιρο με 66 επιβαίνοντες συνετρίβη.

Επίσης αναφέρουν ότι οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν τα συντρίμμια και σημειώνουν ότι το αεροσκάφος δεν έχει προσγειωθεί σε κάποιο από τα κοντινά αεροδρόμια. 

Στις έρευνες συμμετέχουν πέντε πλοία εκ των οποίων το ένα είναι ελληνικό. 

 

Update: Τα συντρίμμια βρέθηκαν νοτιοανατολικά της Κρήτης! Είναι πολύ πιθανό το σενάριο της τρομοκρατίας.