Maria Sharapova: Η πτώση ενός αγγέλου! Μόλις βρέθηκε ντοπέ

Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις… Μια τραγική ιστορία για το πώς ένα λάθος αρκεί να σου καταστρέψει τη ζωή.
Maria Sharapova: Η πτώση ενός αγγέλου! Μόλις βρέθηκε ντοπέ



Η ιστορία του υψηλού πρωταθλητισμού είναι γεμάτη πρίγκιπες και δράκους. Λάμψη και σκοτάδι. Νεανικές φιλοδοξίες και εγκληματικές επιλογές. Άλλοτε σε ισορροπία, άλλοτε πάλι όχι. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι λίγες στιγμές που πραγματικά σε κάνουν κομμάτια. Οι στιγμές που ένα ίνδαλμα καταρρέει. Για ένα λάθος.

Η είδηση που διαβάζουμε για τη Μαρία Σαράποβα είναι ίσως μια από αυτές τις στιγμές.

Το χρυσό κορίτσι του τένις στάθηκε απέναντι στις τηλεοπτικές κάμερες με όλα της τα συναισθήματα να γράφονται στο πρόσωπό της. Στα 28 της κάλεσε τους δημοσιογράφους για να τους ανακοινώσει ότι βρέθηκε ντοπαρισμένη σε τουρνουά του Grand Slam (στο Αυστραλιανό Open) και πιθανότατα τελειώνει με αυτόν τον ντροπιαστικό τρόπο τη λαμπερή της καριέρα!

Κι αυτό δεν είναι το χειρότερο.

Ο λόγος για τον οποίο βλέπετε το πιο σέξι, και σούπερ ταλαντούχο κορίτσι των κορτ σε αυτή την κατάσταση είναι η ιστορία πίσω από το ντοπάρισμα.

Η Maria Sharapova για δέκα ολόκληρα χρόνια λάμβανε φάρμακο με την ουσία Meldonium (ή Mildronate ) επειδή πάσχει από διαβήτη, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς της. Στις 22 Δεκεμβρίου έλαβε τη νέα λίστα της WADA για τις ουσίες που θεωρεί απαγορευμένες για την επόμενη χρονιά. Δεν τσέκαρε αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η Meldonium, ίσως επειδή για 10 χρόνια δεν συμπεριλαμβανόταν. Στα τέλη  Ιανουαρίου πέρασε αντιντόπινγκ κοντρόλ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Open. Δεν δήλωσε ότι παίρνει το συγκεκριμένο φάρμακο λόγω ιατροφαρμακευτικής αγωγής, επειδή προφανώς δεν είχε τσεκάρει πως πλέον είναι απαγορευμένο…

Από τις 12 Μαρτίου –και πιθανότατα για αρκετά χρόνια- η παγκόσμια ομοσπονδία τένις επαγγελματιών παικτριών (ITF) της απαγορεύει τη συμμετοχή σε επίσημες διοργανώσεις τένις.

Η πέντε φορές νικήτρια τουρνουά του Grand Slam και πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα αθλήτρια –όλων των αθλημάτων!- ανακοίνωσε η ίδια πως βρέθηκε ντοπαρισμένη, πριν την σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Los Angeles: «Λάμβανα αυτό το φάρμακο νόμιμα για 10 χρόνια. Αναλαμβάνω την ευθύνη για το μεγάλο λάθος που έκανα. Ξέρω ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις και δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με αυτό τον τρόπο. Ειλικρινά ελπίζω να μου δοθεί άλλη μια ευκαιρία να παίξω τένις ξανά. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν εκτός από τον εαυτό μου. Απογοήτευσα τους θαυμαστές μου. Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θα σκεφτούν ότι αποσύρομαι αλλά εάν ήθελα να ανακοινώσω ότι σταματάω τον πρωταθλητισμό πιθανότατα δεν θα το έκανα σε ένα ξενοδοχείο του Λος Άντζελες με αυτό το πραγματικό άσχημο χαλί».

Το ερώτημα είναι πώς μια τόσο σπουδαία πρωταθλήτρια δεν είχε δίπλα της κάποιον να προσέχει σημαντικές λεπτομέρειες της καριέρας της, όπως είναι το ποια φάρμακα περιλαμβάνει η νέα λίστα της WADA…

Τι κρίμα!