Σπύρος Σούλης: «Στον έρωτα τα έχω κάνει όλα!»

Η νέα του εκπομπή στον ΑΝΤ1, η συνεργασία με τη Φαίη και τον Γιώργο και οι «απέναντι»...
Σπύρος Σούλης: «Στον έρωτα τα έχω κάνει όλα!»



Στη ζωή του έχει κάνει τα πάντα, από το να κρεμαστεί σε γέφυρες και να κολυμπήσει με καρχαρίες, μέχρι να γονιμοποιήσει ζώα και να κατέβει στα έγκατα της γης προκειμένου να καθαρίσει ακαθαρσίες. Άνθρωπος της δράσης, με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει συχνά σε επικίνδυνα επίπεδα και τον ίδιο να δηλώνει ότι «θέλω να δοκιμάσω τα πάντα». Ποιο είναι, όμως, το πιο ακραίο πράγμα που του έχει ζητηθεί από πελάτη του; Και ποια ήταν η αντίδραση του πολυμήχανου αρχιτέκτονα, Σπύρου Σούλη;

Καταπιάνεσαι με πολλά πράγματα. Σου έχει «χτυπήσει» ποτέ το καμπανάκι της υπερκόπωσης;

Αγαπάω πολύ τη δουλειά μου. Όλα γυρίζουν γύρω από δύο βασικούς άξονες: την αρχιτεκτονική και το γραφείο που διατηρώ και την τηλεόραση. Πολλές φορές είπα «ως εδώ, κουράστηκα», αλλά αυτή η κούραση δεν διαρκεί ποτέ πολύ. Η δουλειά μου με ολοκληρώνει απίστευτα. Με «φτιάχνει». Έχω βρεθεί στα πρόθυρα υπερκόπωσης αρκετές φορές. Μια - δυο φορές, μάλιστα, ξεπέρασα τα όρια, αλλά ευτυχώς δεν έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Κατάλαβα εγκαίρως ότι τη δεδομένη στιγμή έπρεπε να κάνω ένα διάλειμμα, αλλιώς θα ερχόμουν αντιμέτωπος με διάφορα θέματα υγείας.

Τι εκπλήξεις ετοιμάζεις στη νέα σου εκπομπή στον ΑΝΤ1;

Ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται η εκπομπή μου Ζόρικα Επαγγέλματα στον ΑΝΤ1, όπου σε αυτή γυρνάω όλη την Ελλάδα και γνωρίζω ανθρώπους που καθημερινά βγάζουν τίμια το ψωμί τους, κάνοντας πολύ ζόρικες, δύσκολες, επικίνδυνες ή βρόμικες δουλειές, για να έχουμε όλοι εμείς μια πολιτισμένη και σύγχρονη ζωή. Έχουμε ήδη γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων. Δεν ξέρω αν το επάγγελμα του αρχιτέκτονα συγκαταλέγεται στα «ζόρικα επαγγέλματα», του παρουσιαστή, όμως, που πάει να καταγράψει όλου αυτού του είδους τις δουλειές, σίγουρα. (γέλια)

Αν αύριο κλείσει το κεφάλαιο «τηλεόραση», θα σου λείψει;

Ναι, την αγαπάω την τηλεόραση και με «γεμίζει», γιατί ουσιαστικά με φέρνει πολύ κοντά στον άνθρωπο, που είναι και το ζητούμενό μου. Θα μου έλειπε, λοιπόν, ουσιαστικά και πραγματικά. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ακριβώς πιστεύω πως τίποτα δεν κρατά για πάντα, ξέρω ως ένα βαθμό μέσα μου ότι κάποια στιγμή θα έρθει και αυτή η ώρα. Μέχρι τώρα, πάντως, έχω ζήσει όμορφες τηλεοπτικές στιγμές. Είχα την τύχη και την τιμή να κάνω πράγματα τηλεοπτικά που πραγματικά ήθελα.

Έχεις έρθει αντιμέτωπος με δύσκολες ή αμήχανες στιγμές στην τηλεόραση;

Έχω αισθανθεί άβολα, όταν βρέθηκα αντιμέτωπος με καταστάσεις που ήταν έξω από τα νερά μου και στις οποίες αισθάνθηκα ότι δεν έχω κάτι να δώσω. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ άβολα στις εκπομπές που έχω γυρίσει εγώ, έχει τύχει όμως να νιώσω αμήχανα έχοντας πάει καλεσμένος σε εκπομπή.

Χτυπούσε πάντα το τηλέφωνό σου για δουλειές;

Ναι, δεν έχω κανένα παράπονο.Σημαντικό, όμως, είναι για τον κάθε επαγγελματία να κάνει αυτό που πιστεύει ότι έχει τις ικανότητες να κάνει. Όπως σημαντικό είναι να λέμε το «ναι», αλλά και το «όχι». Και προσωπικά έχω πει αρκετά τηλεοπτικά «όχι». Είτε επειδή αισθάνθηκα ότι δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω αυτό που μου προτάθηκε, είτε επειδή δεν το βρήκα ενδιαφέρον ή δεν μπορούσα να το κάνω λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Πώς είναι ο Γιώργος και η Φαίη ως συνεργάτες;

Με τον Γιώργο και τη Φαίη πραγματικά περνάω πάρα πολύ καλά. Αυτό που είναι ως άνθρωποι και χαρακτήρες, αυτό ακριβώς βγάζουν και στην εκπομπή τους. Είναι αληθινοί και αυθεντικοί κι αυτό το λέω και το υπογράφω. Είναι, επίσης, εξαιρετικοί γονείς, οικογενειάρχες αλλά και πολύ καλοί συνεργάτες. Αυτό που εκτιμώ ιδιαίτερα σε εκείνους είναι ότι κάνουν κάτι σπάνιο για τα τηλεοπτικά δεδομένα: Εμπιστεύονται τους συνεργάτες που επιλέγουν και τους δίνουν το χώρο που χρειάζονται, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Και αυτό δείχνει συναισθηματική και επαγγελματική ευφυΐα.

Ο Μάρκος Σεφερλής αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις του παρουσιαστή;

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να υπεκφύγω, θα σου πω ότι δεν είναι η θέση μου να κρίνω ηθοποιούς ή άλλους παρουσιαστές. Είμαστε στην τηλεόραση για να κριθούμε και όχι για να κρίνουμε. Παρ’ όλα αυτά, είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι ιθύνοντες του Mega ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Και αυτό που θέλω να πω και πραγματικά το πιστεύω είναι ότι στην τηλεόραση υπάρχει χώρος για όλους. Μπορούν να συνυπάρξουν πολλές εκπομπές, πολλοί παρουσιαστές, από πολλούς τομείς και ο καθένας να βάλει το δικό του προσωπικό κομμάτι. Η διαφορά των 3-5% μονάδων στα νούμερα τηλεθέασης δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία, ούτε ότι ενδιαφέρει ουσιαστικά τον κόσμο.

Θα κρίνεις δύσκολα ένα τηλεοπτικό πρόσωπο;

Καταρχάς, θεωρώ ότι κανένας άντρας δεν επιτρέπεται να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για μια κυρία, για παράδειγμα. Από την άλλη, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να μιλάω αρνητικά για συναδέλφους. Δεν με ενδιαφέρει να απασχολήσω τον Τύπο κάνοντας αρνητικές δηλώσεις. Φυσικά και έχω άποψη για όσα συμβαίνουν τηλεοπτικά, αλλά δεν αισθάνομαι αρμόδιος να κρίνω τους πάντες και τα πάντα και αυτή είναι μια λακκούβα στην οποία «πέφτουν» μέσα πολλοί άνθρωποι του χώρου μας. Καλό είναι να μην έχουμε άποψη για όλα, αλλά να επικεντρωνόμαστε στη δουλειά μας.

Με ποιον παρουσιαστή έχεις συνεργαστεί καλύτερα μέχρι στιγμής;

Από όλες μου τις συνεργασίες κάτι αποκόμισα, είτε θετικό είτε αρνητικό. Ως καλύτερες θα χαρακτήριζα τη συνεργασία που έχουμε τα δύο τελευταία χρόνια με τον Γιώργο και τη Φαίη, αλλά και αυτή με την Ελένη Μενεγάκη. Διατηρώ, όμως, καλές σχέσεις με όλους τους παρουσιαστές, με τους οποίους έχω κατά καιρούς δουλέψει.

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σου έχει ζητηθεί από πελάτη;

Να υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο, στο οποίο να φαίνεται ότι το ζευγάρι ζει μαζί, αλλά στην ουσία, στον ίδιο χώρο, να υπάρχουν άλλα δύο κρυφά υπνοδωμάτια μαζί με δύο μπάνια, όπου δεν θα ζουν μαζί. Ενώ έχω ακούσει πάρα πολλά ακραία πράγματα, αυτό πραγματικά με άφησε με το στόμα ανοιχτό. (γέλια)

Στον έρωτα δίνεσαι ολοκληρωτικά;

Έχω ζήσει πολλές καταστάσεις στον έρωτα, αλλά δεν θα σου πω ότι τα έχω γευτεί όλα, γιατί θέλω να πιστεύω ότι έχω να βιώσω πολλά ακόμη. Προσωπικά, όταν ερωτεύομαι, το ζω ολοκληρωτικά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν και ορισμένα όρια και στεγανά. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να δείχνεις 100% στον άλλον το πόσο ερωτευμένος είσαι.

Είσαι άνθρωπος των μακροχρόνιων σχέσεων ή των «περιπετειών»;

Είμαι άνθρωπος της γενιάς μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα έχω κάνει όλα,από one night stand, μέχρι μακροχρόνια σχέση. Και οποιοσδήποτε πει κάτι διαφορετικό, θα πει ψέματα. Γενικά, τα «πρέπει» και τα «τυπικά» δεν τα θέλω στη ζωή μου. Και σίγουρα όχι τα «πρέπει» των άλλων.

Η δημιουργία οικογένειας σε τι βαθμό σε αφορά;

Ούτε ελπίζω, ούτε προγραμματίζω, αλλά ούτε και φοβάμαι τίποτα. Είμαι άνθρωπος που παίρνω τα πράγματα όπως έρχονται. Οπότε, ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί. Και θα είναι καλοδεχούμενο, αρκεί να το αισθανθώ, να το νιώσω και να το θελήσω πραγματικά.

*Ο Σπύρος Σούλης εγκαινίασε το πρώτο online περιοδικό στην Ελλάδα, αφιερωμένο στο σπίτι και τη διακόσμηση. Θα το βρείτε στη διεύθυνση http://spirossoulis.com/ (The Home Issue)

Πηγή: Περιοδικό Like