Νέο μακελειό σε κολλέγιο των ΗΠΑ – 10 νεκροί

Ακόμη μια τραγωδία, αυτή την φορά στο Όρεγκον…
Νέο μακελειό σε κολλέγιο των ΗΠΑ – 10 νεκροί



Για ακόμη μια φορά η αμερικανική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με μακελειό σε εκπαιδευτικό ίδρυμα καθώς 26χρονος άνοιξε πυρ σε κολλέγιο του Όρεγκον με αποτέλεσμα να σκοτώσει 9 άτομα ενώ λίγο αργότερα έπεσε νεκρός και ο ίδιος. Στους 20 οι τραυματίες.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Umpqua Community College, ενώ δράστης είναι ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής ενώ είχε προειδοποιήσει για το χτύπημά του μέσα από την ιστοσελίδα 4chan.

Ο Μέρσερ ήταν φανατικός υποστηρικτής του ΙRA, της ιρλανδικής τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ παρουσιάστηκε στο κολλέγιο με πολλά όπλα, κάτι που έδειχνε πως ήταν προετοιμασμένος για ένα ακόμη μεγαλύτερο μακελειό.

Ο δράστης ήταν φοιτητής του κολεγίου ενώ μάρτυρες της απίστευτης επίθεσης δήλωσαν πως φώναζε στα θύματά του «Είστε Χριστιανοί και θα συναντήσετε τον Θεό σε ένα δευτερόλεπτο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, για ακόμη μια φορά επιτέθηκε στα καρτέλ όπλων καλώντας το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα περιορίζει την ελεύθερη οπλοκατοχή ενώ η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Σερίφης της περιοχής που έγινε το μακελειό έχει ταχθεί ανοικτά κατά του οποιοδήποτε τέτοιου νομοσχεδίου…

Αυτός είναι ο δράστης...