Άλκης Κούρκουλος: Δεν μου κληροδότησε το Εθνικό ο πατέρας μου

Ο ηθοποιός δηλώνει τι σημασία έχει για εκείνον το Εθνικό, για ποιο λόγο ήταν απών τόσα χρόνια από τη θεατρική του σκηνή και τι επιλέγει στην προσωπική του ζωή.
Άλκης Κούρκουλος: Δεν μου κληροδότησε το Εθνικό ο πατέρας μου



Ο Άλκης Κούρκουλος αυτή τη περίοδο ετοιμάζεται για τη  θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Μυστικοί αρραβώνες» που θα ανέβει από το Εθνικό στο  Rex-σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κάλλια Αναγνωστάκη , στην εφημερίδα Realnews, μιλά για το τι σημαίνει για εκείνον να βρίσκεται στο Εθνικό θέατρο: «Το τι αισθάνομαι εγώ για το Εθνικό δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα μου . Δεν μου ανήκει καμία σκηνή επειδή εκείνος ήταν ηθοποιός ή διευθυντής του για πάνω από μια δεκαετία.Δεν μου κληροδότησε εργοστάσιο.Η τέχνη του θεάτρου απαιτεί παρουσία στη σκηνή και η δουλειά δεν σταματά ποτέ...όσο διηύθυνε ο πατέρας μου απέφευγα να παίζω».

Παρόλο που οι ρόλοι που υποδύεται τον τελευταίο καιρό έχουν σχέση με  άνδρες γοητευτικούς και μοιραίους , δεν θεωρεί ότι έχουν περιοριστεί οι υποκριτικές του ικανότητες. Όσον αφορά την αποχή του από την τηλεόραση και το σινεμά, απαντά πως δεν του λείπουν καθόλου. Αυτό που τον ενδιαφέρει, λέει, είναι να συμμετέχει σε δουλειές που τον συγκινούν κι όχι να ασχολείται με κάτι εφήμερο που δεν τον γεμίζει.

Στο ερώτημα τι ρόλο παίζει στην ζωή του ο έρωτας και εάν υπάρχει προοπτική οικογένειας , εκείνος αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα: «Αν κάτσει θα την κάνω.Αυτό όμως μπορεί να μην συμβεί και ποτέ.Όσο για τον έρωτα, μοιάζει με πετριά που σου έρχεται ξαφνικά στο κεφάλι.Τον έχω συνδέσει με το πάθος. Αλλά νομίζω ότι προτιμώ την αγάπη. Θέλει περισσότερο χρόνο και κόπο,αλλά είναι αντίθετο από αυτό το κτητικό συναίσθημα που σε κάνει να ψιλουποφέρεις».