Ζεις σε άλλον πλανήτη; Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Ανάμεσά τους και μία δήλωση για την Ελλάδα.
Ζεις σε άλλον πλανήτη; Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή



Ωραία τα μπικίνι, ωραίες οι διακοπές και τα νησιά αλλά με αυτά και με αυτά σταματήσαμε να παρακολουθούμε όσα γίνονται στον κόσμο. Πάλι καλά που βρήκαμε ένα άρθρο στο Bussiness Insider το οποίο μας εξηγεί ποιες είναι οι δέκα σημαντικότερες ειδήσεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία ελληνική. Ιδού! 

1. Τουλάχιστον 44 άνθρωποι πέθαναν μετά από δύο εκρήξεις που έγιναν την Τετάρτη το βράδυ σε βιομηχανικό χώρο αποθήκευσης στην πόλη Tianjin, λιμάνι της βορειοανατολικής Κίνας. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 520. 

2. Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της, το γουάν με αποτέλεσμα να μιλάμε για τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας 20ετίας. Τα media αναφέρουν ότι η κίνηση πανικού θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.  

3. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Jimmy Carter αποκάλυψε στην ηλικία των 90 ότι πάσχει από καρκίνο. 

4. Το βράδυ της Τετάρτης, ο ουρανός γέμισε πεφταστέρια, τις Περσείδες. Υπό κατάλληλες συνθήκες, μπορούσες να δεις με γυμνό μάτι την πτώση 100 περίπου αστεριών ανά ώρα. 

5. Στο αρχείο μπήκαν οι δύο από τις τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange. Σύμφωνα με το σουηδικό νόμο, ο χρόνος παραγραφής τους επήλθε και έτσι οι εισαγγελέίς τις απέσυραν. Ο Assange κρυβόταν στην πρεσβεία του Εκουαδόρ του Λονδίνου από το 2012. 

6. 3 εκατομμύρια γαλόνια λυμάτων από χρυσορυχείο χύθηκαν στον ποταμό Animas του Κολοράντο, εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκλήθηκε από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος. Τα νερά απέκτησαν κίτρινο χρώμα ενώ ο κυβερνήτης κύρηξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

7. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στο BBC ότι η νέα συμφωνία δανειστών - Ελλάδας δεν θα λειτουργήσει κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο νυν Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.Πρόβλεψε ακόμα ότι το ίδιο θα ομολογήσει και ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. 

8. Η Αμερική έκανε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους της Συρίας με βάση την Τουρκία. 

9. Οι μετοχές της εταιρίας Alibaba έπεσαν 7% για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ στο παρελθόν σημείωνε μόνο κέρδη. 

10. 96.000.000 πλαστικές μαύρες μπάλες σχεδιασμένες για να αποτρέψουν την εξάτμιση του νερού απελευθερώθηκαν σε μία δεξαμενή στο Λος Άντζελες με σκοπό την καταπολέμηση της ξηρασίας. 

Δες ΕΔΩ τι δίνουμε για να πάρουμε μνημόνιο.