Το μυστήριο του άστρου της Βηθλεέμ πίσω από την ελληνική κρίση!

Γιατί τώρα; Τι θα συμβεί;Τι κρύβει η επανεμφάνιση του μετά από 2 χιλιετίες;
Το μυστήριο του άστρου της Βηθλεέμ πίσω από την ελληνική κρίση!



Όχι, δεν έχουμε τρελαθεί από τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας εν αναμονή του δημοψηφίσματος. Αντίθετα ρίχνουμε όλο το βάρος μας στην πληροφόρηση και τις συνεχείς εξελίξεις, τον ελληνικό και ξένο τύπο, ενίοτε διακωμωδούμε την κατάσταση, αλλά κυρίως δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο.

Μετά τα σενάρια και τις θεωρίες συνωμοσίας για το ελληνικό δημοψήφισμα, αυτή τη φορά στρέφουμε την προσοχή μας στον ουρανό. Τελικά, μπορεί να έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω!

Καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι τη μοίρα κάθε ανθρώπου αλλά και λαού την ορίζουν οι αποφάσεις και οι δράσεις του. Ωστόσο, αυτό δεν μας αποτρέπει να εξετάσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτή την σπάνια πλανητική σύνοδο, που θεωρείται από τους αστρονόμους ως το Αστέρι της Βηθλεέμ και απλώνει την κοσμική του ενέργεια πάνω από την ελληνική επικράτεια.

Το μυστήριο του Άστρου της Βηθλεέμ

Το λαμπερό αντικείμενο στον ουρανό οδήγησε τους τρεις μάγους στη φάτνη του Χριστού. Τι ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ; Ένας κομήτης ή μια έκρηξη σουπερνόβα; Ή μήπως ένα ακόμα αστρονομικό φαινόμενο;

Οι αστρονόμοι, αν και εδώ και πολλούς αιώνες προσπαθούν να εξηγήσουν το μυστήριο, όλοι συμφωνούν για το μυστηριακό του χαρακτήρα. Δηλαδή, ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα απερίγραπτα μεγαλύτερο αστέρι από αυτά που βρίσκονταν στον ουρανό κι έλαμψε τόσο, που το φως των αστεριών δεν μπορούσε να φανεί πλέον, όπως είχαν περιγράψει οι 3 μάγοι.

Το άστρο της Βηθλεέμ αναφέρεται μόνο από τον Ευαγγελιστή Ματθαίου. Κατά αυτόν δεν ήταν ένα έντονο φως στον ουρανό, αλλά ήταν ένα διακριτικό σημάδι, μήνυμα μόνο για εκείνους που έψαχναν. Το άστρο της Βηθλεέμ αναφέρεται επίσης και σε ένα μη-βιβλικό κείμενο, το πρωτευαγγέλιο του Αγίου Ιακώβου.

Τότε, περίπου 2 χιλιετίες πριν αυτό το πλανητικό φαινόμενο είχε συμπέσει με τη γέννηση του Μεσσία στη γή. Τώρα, όμως, ακόμα και οι αρνητές της επιστήμης της αστρονομίας και των συμπτώσεων αυτής δεν μπορούν να αρνηθούν την ύπαρξη του, ούτε και τις συνέπειες του, τις οποίες βιώνουμε στο μέγιστο βαθμό. Δηλαδή, την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και την οικονομία, καθώς και την πτώση των παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών Dow Jones και NASDAQ(το χρηματίστηριο για χρυσό, πετρέλαιο, πρώτες ύλες κ.α.) συμπαρασύροντας τους οικονομικούς δείκτες διεθνώς.

Ακόμα, από αυτήν την συγκυρία θα ήταν ελλιπές να αποκλειστεί το ευρύτερο κοινωνικό-πολιτικό status quo με τις έντονες αντιθέσεις σε κοινωνικό κι ατομικό επίπεδο. Εμφύλιοι πόλεμοι, συρράξεις κρατών, μεταναστευτικό, τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και διαρκείς αναταραχές για την ελευθερία και τα δικαιώματα.

Πρακτικά...

Σύμφωνα με τη NASA, o Δίας και η Αφροδίτη έρχονται σε σύνοδο σε ένα εκθαμβωτικό φαινόμενο του ουράνιο θόλου, τη σούπερ νόβα.

Η σύνοδος των δύο αυτών πλανητών που «χτίζεται» στον ορίζοντα όλο τον Ιούνιο, θα βρεθεί στο ζενίθ του στις 30 του μήνα. Αυτοί οι δύο πλανήτες έρχονται τόσο κοντά ο ένας με τον άλλο που φαίνονται σαν ένα λαμπερό αστέρι ή σαν τα φώτα ενός αεροπλάνου που πλησιάζει.

Τα έγκυρα αστρονομικά forum, μαζί και η NASA, συγκλίνουν στο ότι αυτός ο σπάνιος πλανητικός συνδυασμός, που είναι ορατός με γυμνό μάτι, έχει εμφανιστεί ακόμα μία φορά 2.000 χρόνια πριν περίπου, και είναι το «Άστρο της Βηθλεέμ».

Ο καθηγητής αστρονομίας, Pat Hartigan του Rice University, τονίζει ότι αυτή η σύνοδος είναι η πιο λαμπερή των τελευταίων δεκαετιών και μάλιστα η επόμενη που θα μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης –αν και όχι σε τέτοιο μέγεθος- θα εμφανιστεί στον ουρανό τη 1 Μαρτίου 2023.

Αν και ο Dr. Hartigan εξηγεί ότι αυτός ο σχηματισμός στο ουράνιο στερέωμα δεν έχει καμία επιρροή στη γη και τα εγκόσμια ζητήματα, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι από αποκρυφιστικής άποψης η σημασία του είναι τεράστια!

H υπερφυσική του δύναμη είναι τόσο μεγάλη που μόνο τυχαία δεν είναι η εμφάνιση του. Αποκλείοντας μια πιθανή έλευση της Δευτέρας Παρουσίας, ή ότι πρόκειται για τέχνασμα του Αντίχριστου να αποπροσανατολίσει και να προσηλυτίσει τις μάζες, η σημασία του έγκειται κυρίως στο χρονικό πλαίσιο που αυτό συμβαίνει και τις τρέχουσες συγκυρίες.

Γιατί τώρα; Τι σημαίνει; Ποιο είναι το μήνυμα από όλο αυτό αφού τίποτα δεν γίνεται τυχαία; Τι θα γίνει; Γίνεται όλα να είναι τυχαία; Το χρηματιστήριο, η κρίση, ο καιρός, η καταπίεση, οι αλλαγές;

Πως είναι δυνατόν να εξηγηθούν όλες αυτές οι σκοτεινές συγκυρίες; Είναι μια τιμωρία; Ένα μάθημα του Χρόνου για τη πανανθρώπινη στροφή προς τον ατομισμό;

Το μήνυμα αυτής της συνόδου είναι μάλλον συμβολικό: ότι ο μικρόκοσμος μας πρέπει να σταματήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο και να στρέψουμε την προσοχή μας στα bigger than life ζητήματα.

 

Σίγουρα, προφητικά τα λόγια του Carl Sagan για την περίφημη φωτογραφία του 1997 «Θαμπή γαλάζια κουκίδα»:

[…] Αυτό είναι το σπίτι. Το σπίτι μας. Σε αυτό ζουν όλοι όσοι αγαπάτε , όσοι ξέρετε, έχετε ακούσει ποτέ και κάθε άνθρωπος που υπήρξε ποτέ έζησε τη ζωή του. Το σύνολο της χαράς και της ταλαιπωρίας μας, χιλιάδες θρησκευτικές πεποιθήσεις, ιδεολογίες και οικονομικές δόγματα, κάθε κυνηγός και θήραμα, κάθε ήρωας και δειλός, κάθε δημιουργός και καταστροφέας του πολιτισμού, κάθε βασιλιάς και χωρικός, κάθε νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, κάθε μητέρα και πατέρας, τα ελπιδοφόρα νιάτα, εφευρέτες και εξερευνητές, κάθε δάσκαλος της ηθικής, κάθε διεφθαρμένος πολιτικός, κάθε «σούπερ σταρ», κάθε «ανώτατος ηγέτης», κάθε άγιος και αμαρτωλός στην ιστορία του είδους μας έζησε εκεί - σε ένα μικρό μόριο σκόνης αιωρούμενο σε μια ηλιαχτίδα.

Η Γη είναι μια πολύ μικρή σκηνή σε μια τεράστια κοσμική αρένα. Σκεφτείτε τα ποτάμια αίματος που χύθηκαν από όλους αυτούς τους στρατηγούς και αυτοκράτορες, έτσι ώστε σε δόξα και θρίαμβο θα μπορούσαν να γίνουν οι στιγμιαίες κυρίαρχοι ενός κλάσματος αυτής της σκόνης. Σκεφτείτε τις ατελείωτες ωμότητες που διαπράχθηκαν από τους κατοίκους αυτού του pixel που μόλις και μετά βίας διακρίνονται οι κάτοικοι του.

Πόσο συχνές οι παρανοήσεις, πόσο πρόθυμοι να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο, πώς ένθερμα τα μίση τους. Και η πόζα μας, φανταζόμαστε τον εαυτό μας σημαντικό, ζούμε με την αυταπάτη ότι έχουμε κάποια προνομιακή θέση στο σύμπαν πάνω σε αυτή τη θαμπή κουκίδα. Ο πλανήτης μας είναι μια μοναχική κουκίδα μέσα στο μεγάλο κοσμικό σκοτάδι. Στο σκοτάδι μας - σε όλη αυτή την απεραντοσύνη - δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η βοήθεια θα έρθει από αλλού για να μας σώσει εκτός από τους εαυτούς μας. [...]

 

Δες ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις, τις απόψεις των συντακτών αλλά και τα χιουμοριστικά κείμενα για το ελληνικό δημοψήφισμα 2015.