Kατερίνα Κανά: Για μενα γράφτηκε το τραγούδι Common People και όχι για την Δανάη Στράτου

Άλλη είναι τελικά η "μούσα" του διάσημου τραγουδιού...
Kατερίνα Κανά: Για μενα γράφτηκε το τραγούδι Common People και όχι για την Δανάη Στράτου



Το τελευταίο διάστημα, οργίαζαν οι φήμες πως έμπνευση για την τεράστια επιτυχία "Common People" του συγκροτήματος Pulp η οποία κυκλοφόρησε το 1995, υπήρξε η σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου. 

Πώς προέκυψε όμως αυτό το συμπέρασμα; Η Δανάη Στράτου, σπούδασε στο St. Martins College of Art and Design, μεταξύ 1983 και 1988, την ίδια δηλαδή περίοδο με τον μουσικό των Pulp, Jarvis Cocker που έγραψε το τραγούδι.

Το 2013, o ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως έμπνευση για το συγκεκριμένο τραγούδι, υπήρξε μια Ελληνίδα την οποία είχε γνωρίσει σε μια εκδήλωση στο συγκεκριμένο κολέγιο. Αν μάλιστα, ρίξουμε μια ματιά στους στίχους του τραγουδιού, τότε όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα: 

"She came from Greece she had a thirst for knowledge
She studied sculpture at Saint Martin's College, that's where I caught her eye.
She told me that her Dad was loaded
I said in that case I'll have a rum and coke-cola.
She said fine and in thirty seconds time she said, I want to live like common people
I want to do whatever common people do, I want to sleep with common people
I want to sleep with common people like you".

Ωστόσο, η εικαστικός Κατερίνα Κανά, ήρθε για να ανατρέψει την λανθασμένη αντίληψη που όλοι είχαμε μέχρι πρότινος και για την οποία έκανε λόγο μέχρι και η βρετανική Independent. "Για μένα γράφτηκε το τραγούδι" αποκάλυψε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή Μία, η Κατερίνα Κανά

Η ίδια σπούδασε στο πανεπιστήμιο St Martin’s της Αγγλίας την ίδια χρονική περίοδο και ένα βράδυ όπου είχε μια συζήτησε με τον Jarvis Cocker, του είπε: "I wanna live like common people". Aυτή ήταν η φράση-κλειδί, που έδωσε στον διάσημο τραγουδιστή την έμπνευση για να γράψει αυτήν την τεράστια επιτυχία.

Δες το video του διάσημου τραγουδιού!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετακόμισε! Δες το νέο σπίτι του ΕΔΩ