Elvis Presley: Ανέκδοτες φωτογραφίες πριν γίνει θρύλος

Ο θρύλος του rock n’ roll ήταν κάποτε και απλός θνητός!
Elvis Presley: Ανέκδοτες φωτογραφίες πριν γίνει θρύλος



Ο Elvis Presley μέσα από την μουσική του κατάφερε να αλλάξει την ιστορία της βιομηχανίας. Το 1956 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, γράφοντας την δική του ιστορία. Και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ανέκδοτες φωτογραφίες πριν φορέσει το στέμμα του «Βασιλιά»!

Ο εκδοτικός οίκος, Taschen, δημοσίευσε ανέκδοτες φωτογραφίες του Elvis, τις οποίες είχε τραβήξει ο φωτογράφος Alfred Wertheimer, για λογαριασμό της δισκογραφικής εταιρείας, RCA. Ο Wertheimer απαθανάτισε τον Presley, 21 ετών τότε, σε 3 χιλιάδες καρέ.

Από τις 3 χιλιάδες επιλέχθηκαν συγκεκριμένες, οι οποίες θα βρίσκονται στο βιβλίο Elvis and the Birth Of Rock and Roll, που κυκλοφορεί ο οίκος Taschen και απεικονίζεται ο νεαρός (και εμφανώς αδύνατος σε σχέση με όπως τον γνωρίσαμε) Elvis.

Σε μια φωτογραφία φιλάει με την γλώσσα του μια γυναίκα λίγο πριν βγει στην σκηνή, ενώ ο Wertheimer, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρσι σε ηλικία 84 ετών, χαρακτήρισε στο Vanity Fair το υλικό ως «ανεκτίμητο», όσον αφορά την αξία του.

Ο Elvis πέθανε το 1977 σε ηλικία 42 ετών από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη στην μουσική βιομηχανία.

Διάβασε ΕΔΩ συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ζωή του Elvis