Σάκης Ρουβάς: Καταχειροκροτήθηκε για τη στομφώδη ερμηνεία του Άξιον Εστί!

Περισσότεροι από 15000 άνθρωποι είδαν τον ποπ τραγουδιστή στη σκηνή και αφού τον άκουσαν να ερμηνεύει Θεοδωράκη, τον καταχειροκρότησαν.
Σάκης Ρουβάς: Καταχειροκροτήθηκε για τη στομφώδη ερμηνεία του Άξιον Εστί!



Μια βραδιά που θα θυμάται για πάντα -και μάλιστα με χαμόγελο- έζησε απόψε ο Σάκης Ρουβάς. Ανέβηκε στην σκηνή που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης να ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και παρότι αρκετές φορές ήταν έκδηλο το άγχος στη φωνή και την έκφρασή του κατάφερε τελικά να κάνει τους 15.000 παρευρισκόμενος να τον χειροκροτήσουν. 

Από τον Αρτ Αντιμιάν

Αμήχανος σχεδόν και συγκινημένος αρκέστηκε να απαντήσει στο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου με ένα "ευχαριστώ". Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε στη σκηνή από την αρχή της συναυλίας που διοργάνωσε ο δήμος για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη κι όταν δεν τραγουδούσε καθόταν σε μια καρέκλα πάνω στη σκηνή. Ο μουσικοσυνθέτης -ο οποίος είχε υπεραμυνθεί το δικαίωμα του Σάκη Ρουβά να ερμηνεύσει τραγούδια του παρότι είναι πολύ μακριά από το ποπ ρεπερτόριό του- δεν παραβρέθηκε στη συναυλία αλλά έστειλε τους θερμούς χαιρετισμούς του με γραπτό μήνυμα που διάβασε εκ μέρους του η Σόνια Θεοδωρίδου. 

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς βεβαίως ήταν η ερμηνεία του Σάκη Ρουβά στο "Άξιον Εστί" του Οδυσσέα Ελύτη στο οποίο τον συνόδευσε η χορωδία, μια ερμηνεία που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο (παρά την πολύ σκληρή κριτική που δέχτηκε ο τραγουδιστής όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στη συναυλία)... 

Στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης, αφηγητής ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, συμμετείχε η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη.

Αν ο Σάκης σε άφησε κι εσένα να αναρρωτιέσαι μετά τις Βάκχες και το Άξιον Εστί με τι θα προκαλέσει πάλι το ενδιαφέρον μας ΔΕΣ ΕΔΩ