Σάκης Ρουβάς: Μην δίνετε βάση στη δική μου παρουσία! Δώστε στο Άξιον Εστί

Ο γνωστός τραγουδιστής έδωσε τις δικές του απαντήσεις στην συνέντευξη Τύπου για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και για την ερμηνεία του στο Άξιον Εστί.
Σάκης Ρουβάς: Μην δίνετε βάση στη δική μου παρουσία! Δώστε στο Άξιον Εστί



Ο Σάκης Ρουβάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το... πολύκροτο πλέον θέμα για την ερμηνεία του "Άξιον Εστί" στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, τόνισε πως ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έργο του δημιουργού και όχι σε εκείνον, καθώς είναι σημαντικότερο.

«Όλα αυτά τα χρόνια ψάχνω όχι μόνο σαν τραγουδιστής τον εαυτό μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου σε τραγουδιστή και καλλιτέχνη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μέσα από όλες μου τις δραστηριότητες και βεβαίως μέσα από την τέχνη, προσπαθώ να ανακαλύψω τα… μυστήρια της ζωής» δήλωσε και συνέχισε: «Πραγματικά ενθουσιάστηκα με το άκουσμα της πρότασης. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες είναι να γινόμαστε αγωγοί της ενέργειας που μας δίνεται. Να την επικοινωνούμε στους άλλους ανθρώπους. Αυτό νομίζω είναι πολύ σπουδαίο. Δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου γιατί αυτό διεγείρει τις αισθήσεις μου και την ψυχή μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Στη συνέχεια ο ερμηνευτής αναρωτήθηκε πως: «τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση; Σε εμάς τους καλλιτέχνες… υπάρχει μέσα μας ένα δαιμόνιο το οποίο μας προκαλεί συνεχώς να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σε καινούργιες κορυφές. Αυτή εδώ είναι η κορυφή και επειδή μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά, πραγματικά ενθουσιάστηκα στο άκουσμα αυτής της πρότασης. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να γινόμαστε (εμείς οι καλλιτέχνες) αγωγοί αυτής της ενέργειας που μας δίνετε… πολλές φορές γραπτή και ηχητική και να την επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό αλλά είναι πολύ μεγάλο και δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί είναι αυτό που διεγείρει τις αισθήσεις μου, το μυαλό και την ψυχή μου».

Σχετικά για τα όσα ακούστηκαν μετά την επιλογή του αλλά και για παλαιότερες αντιδράσεις που συνάντησε όταν έπαιξε στο θέατρο: «Νομίζω πως είναι κέρδος για όλους μας αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αλλά κάθε φορά τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής το έργο με το οποίο ασχολούμαι. Αν είναι να φτάσει σε περισσότερα αυτιά, τότε πραγματικά δεν με ενοχλεί».

Τέλος, ο Σάκης Ρουβάς έστειλε το μήνυμά του για όσα θα δούμε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 2 Μαΐου: «Μην δίνετε βάση στην δική μου παρουσία. Δώστε στο έργο. Θα δώσω το δικό μου αποτύπωμα. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια που σαν μαθητής στην Κέρκυρα τραγούδαγα με τους συμμαθητές μου τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και τώρα νιώθω το μεγαλείο του».

Δες ΕΔΩ τι άλλο έχει απομείνει να κάνει ο Σάκης Ρουβάς