Οι καλύτερες πισίνες της Αθήνας

Που θα βουτήξεις και τι θα πληρώσεις.
Οι καλύτερες πισίνες της Αθήνας



Οι παραλίες της Αττικής είναι μια καλή ιδέα για κολύμπι και ηλιοθεραπεία αν έχεις κολλήσει στην Αθήνα ή δεν έχεις πάει ακόμα διακοπές. Αν θέλεις όμως να κακομάθεις τον εαυτό σου και να τον κεράσεις μια γερή δόση -έστω και ξώφαλτσου- ονείρου, οι πιο στιλάτες πισίνες της πόλης σε καλωσορίζουν στο σύμπαν του swimming in style.

 

Radisson Blu Park Hotel

Πισίνα με στιλ.

Ανεβαίνεις στον τελευταίο όροφο του υπερστιλάτου ξενοδοχείου και έρχεσαι τετ α τετ με μια υπερστιλάτη πισίνα, με θέα στην Αθήνα και στο γειτονικό Πεδίον του Άρεως. Μπορείς να πας από τις 10.30 το πρωί και να μείνεις μέχρι τις 7 το απόγευμα, να κάνεις όσες βουτιές θέλεις και να αράξεις στον ήλιο, στην αναπαυτική ξαπλώστρα σου. Το εξυπηρετικότατο προσωπικό θα σου σερβίρει δροσιστικά αναψυκτικά αν διψάσεις και νόστιμα snacks, σαλάτες και παγωτά αν πεινάσεις. Επειδή όμως διαθέτει μόνο 30 ξαπλώστρες και συχνά πυκνά ο χώρος φιλοξενεί events -ειδικά τα Σαββατοκύριακα-, πριν να φορέσεις το μαγιό σου και ανέβεις μέχρι τον 8ο όροφο, κάνε και ένα τηλεφώνημα. Καλού κακού επίσης, έχε μαζί σου και μια αλλαξιά για το βράδυ, γιατί με το πού θα κλείσει η πισίνα, θα ανοίξει το εξαιρετικό St'Astra Blue Restaurant-Bar, που από μόνο του είναι ένας πολύ καλός λόγος για να πας.

Τι θα πληρώσεις: Για σένα €25 (με αναψυκτικό ή χυμό). Για τα παιδιά έως 12 ετών €12,50. Με €280 ευρώ εξασφαλίζεις καθημερινή πρόσβαση όλο τον μήνα.

Πού θα πας: λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210-8894500

 

The Margi

Πισίνα με άποψη.

Η πλήρως ανακαινισμένη πισίνα του υπερλούξ boutique hotel έχει μια εσάνς εξωτισμού και πολλές δόσεις πολυτέλειας. Έχει ξαπλώστρες-κρεβάτια πάνω στο ξύλινο deck τόσο αναπαυτικές που, αν τα νερά της πισίνας δεν ήταν τόσο δελεαστικά, δεν θα σου έκανε καρδιά να σηκωθείς. Έχει τέσσερις ιδιωτικές καμπάνες, ιδανικές για ένα prive party by the pool με τους φίλους σου. Έχει ένα ντιζαϊνάτο bar που θα σου ετοιμάζει υπέροχα signature cocktails. Και έχει και το Malabar Restaurant, μια ανάσα δίπλα, για να πάρεις πίσω τις θερμίδες που έκαψες στο κολύμπι με τα καλοφτιαγμένα παραδοσιακά πιάτα που ετοιμάζει ο chef Παναγιώτης Γιακαλής με βιολογικά προϊόντα από τη Φάρμα. Ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Τι θα πληρώσεις: €30 τις καθημερινές και €45 τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες (στην τιμή περιλαμβάνονται πετσέτα και ξαπλώστρα).

Πού θα πας: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-8929160, www.themargi.com

 

 

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Πισίνες πεντάστερες.

Αν δεν μπορείς να μείνεις ούτε μια νύχτα σε κάποιο από τα συγκλονιστικά δωμάτια του ξενοδοχείου-θρύλου στη Βουλιαγμένη, μια μέρα σε μια από τις δύο πισίνες του, Nafsika και Arion, είναι ό,τι πιο κοντά μπορείς να νιώσεις στο όνειρο. Η πισίνα Arion σχεδόν κρέμεται πάνω από τη θάλασσα και είναι πιο κομψή σε διαστάσεις σε σχέση με τη family size Nafsika, που μοιάζει σαν συνέχεια του κόλπου και είναι σαν κινηματογραφική υπερπαραγωγή από άποψη αισθητικής. Το pool bar ΚΥΜΑ λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 7 τις απόγευμα, όσες ώρες δηλαδή είναι ανοιχτές και οι πισίνες, για να σε τροφοδοτεί με αναψυκτικά, χυμούς, snacks και cocktails στα διαλείμματα από τις βουτιές, την ηλιοθεραπεία και το όνειρο.

Τι θα πληρώσεις: €125 για ένα σετ ξαπλώστρα - ομπρέλα και πολλές τζούρες πολυτέλειας.

Πού θα πας: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-8901000

 

Dolce Athens Attica Riviera

Πισίνα στην εξοχή.

Πετάγεσαι μέχρι τη Βραυρώνα και ανακαλύπτεις ένα ειδυλλιακό boutique hotel, ειδικά σχεδιασμένο για σύντομες ή και για λιγότερο σύντομες αποδράσεις. Αποφασίζεις να κάνεις απόδραση-απόβαση στην πανέμορφη πισίνα του, που την αγκαλιάζει η θάλασσα. Η φύση γύρω είναι μαγική και σετάρεται άψογα με την εκλεπτυσμένη αισθητική του χώρου, όπως άψογα σετάρεται το σετ βουτιές - ηλιοθεραπεία με τα παγωμένα ποτά, τα πολύχρωμα cocktails και τα νόστιμα snacks που θα βρεις στο Ilios Pool Bar. Αν θέλεις να σε κακομάθεις, σε κερνάς και ένα spa και ολοκληρώνεις την απόδραση από την καθημερινότητα με τον καλύτερο τρόπο.

Τι θα πληρώσεις: €10 για σένα και €5 για το παιδί σου. Πάρε τηλέφωνο όμως προτού να πας, για να τσεκάρεις τη διαθεσιμότητα.

Πού θα πας: λεωφ. Βραυρώνος, Βραυρώνα, τηλ.: 22940-71000

 

Semiramis Hotel

Πισίνα με χρώμα.

Εδώ «βουτάς» στο design, στη φημισμένη πολύχρωμη πισίνα του εμβληματικού ξενοδοχείου που ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Karim Rashid παίζει με τις ρευστές φόρμες και την αρχή της καμπυλότητας. Και αφού τη θαυμάσεις ως έργο τέχνης και παίξεις και με τον πολύχρωμο ψηφιδωτό καταρράκτη, θα αράξεις στα ντιζαϊνάτα sun beds πάνω στο ξύλινο deck, για να πάρεις και εσύ λίγο χρώμα, πριν να ξαναβουτήξεις στο χρώμα - δηλαδή στην πισίνα. To super pool bar θα σε τροφοδοτεί με κάθε είδους αναψυκτικά, ποτά και snacks από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, για όσες ώρες λειτουργεί η πισίνα. Αν το κολύμπι δεν σου φτάνει, δίπλα θα βρεις το άρτια εξοπλισμένο Semiramis Gym Club, που διαθέτει και steam bath και αίθουσες μασάζ, για να σε στείλει κατευθείαν στον παράδεισο.

Τι θα πληρώσεις: €25 από 12 ετών και πάνω και €15 από 3 έως 12 ετών, τις καθημερινές. €35 από 12 ετών και πάνω και €20 από 3 έως 12 ετών, τα Σαββατοκύριακα. Δεν υπάρχει χρέωση για παιδιά κάτω των 3 ετών. Αν είσαι μέλος του Pool & Gym Club, θα έχεις και ειδικά προνόμια.

Πού θα πας: Χαριλάου Τρικούπη 46, Κηφισιά, τηλ. 210 -6284400

 

Life Gallery Athens

Πισίνα με αίγλη.

Μια βόλτα από την πισίνα του πεντάστερου boutique hotel της Εκάλης είναι σαν εισαγωγή σε έναν κόσμο χαλαρής πολυτέλειας. Ντιζαϊνάτη και μινιμαλιστική, όπως και το ξενοδοχείο στο σύνολό του, σε προσκαλεί/προκαλεί να βουτήξεις στα δροσερά νερά της και να βυθιστείς στα αναπαυτικά sun beds καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Στα συν, μια έκπτωση 20% για να απολαύσεις το γευστικότατο a la carte menu στο Kool Life Bar Restaurant, που τις καθημερινές σερβίρεται μετά τις 7 -αμέσως μόλις αποχαιρετίσεις την πισίνα- και τα Σαββατοκύριακα μετά τις 12 το μεσημέρι, για να κάνεις ένα απολαυστικό pool break. 

Τι θα πληρώσεις: €25 ενήλικες / €12 παιδιά (ηλικίας 2-12 ετών) τις καθημερινές και €35 ενήλικες / €15 παιδιά (ηλικίας 2-12 ετών) τα Σαββατοκύριακα. Η τιμή περιλαμβάνει εμφιαλωμένο νερό, τσάι ή καφέ (ή χυμό για τα παιδιά), ξαπλώστρα και πετσέτες.

Πού θα πας: λεωφ. Θησέως 103, Εκάλη, τηλ. 211-1067400

 

Divani Apollon Palace & Thalasso

Πισίνα με εξωτισμό.

Πλήρως ανανεωμένη, περικυκλωμένη από φοίνικες που προσθέτουν την απαραίτητη εξωτική πινελιά και με τη θάλασσα να απλώνεται πίσω της σαν εξαίσιο φόντο, η πισίνα του μυθικού ξενοδοχείου στο Καβούρι σου δίνει το εισιτήριο της απόδρασης από την καθημερινότητα. Το Meltemi Poolside Snack Bar θα σου προσφέρει  φρέσκους δροσερούς χυμούς και αναζωογονητικά smoothies, για να απολαύσεις καλύτερα την παραμονή σου στο τροπικό σκηνικό, το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεσή σου καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Για extra δόσεις χαλάρωσης, μπορείς να κάνεις και jacuzzi στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Και κάπως έτσι μια πολύ καλή μέρα αναβαθμίζεται σε τέλεια.

Τι θα πληρώσεις: €40 το άτομο τις καθημερινές  και €50 το άτομο τα Σαββατοκύριακα. Στην τιμή περιλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας, ομπρέλας και πετσέτας.

Πού θα πας: Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-8911100

 

Divani Caravel

Πισίνα με prestige.

Urban αισθητική που αγαπάει τον μινιμαλισμό και τα έπιπλα design, θέα-πιάτο στον Λυκαβηττό και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Πού βρίσκεσαι; Σε μία από τις πιο must to be πισίνες μέσα στην πόλη, φωλιασμένη στο roof garden του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου. Σε περιμένει για να σε κακομάθει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, να σε δροσίσει με καλοκαιρινά cocktails, να σε χορτάσει με εκλεπτυσμένες γεύσεις και να σε κεράσει μια επίσκεψη στο γυμναστήριο και στη σάουνα (συμπεριλαμβάνονται στις παροχές της τιμής εισόδου), αν θέλεις να ολοκληρώσεις την εμπειρία. Τόσο μέσα στην πόλη και τόσο μακριά ως αίσθηση την ίδια στιγμή.

Τι θα πληρώσεις: €30 το άτομο τις καθημερινές και €40 το άτομο τα Σαββατοκύριακα.

Πού θα πας: Βας. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, τηλ. 210-7207000

 

Hilton Athens

Πισίνα με ιστορία.

Και ποιος δεν έχει πάει ή τουλάχιστον δεν έχει ονειρευτεί να πάει στη διάσημη πισίνα του εμβληματικού ξενοδοχείου; Στη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ανοιχτή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, για δροσιστικές βουτιές και προσκύνημα στον ήλιο, ιεροτελεστία που απολαμβάνεις καλύτερα με ένα υπέροχο cocktail ή smoothie στο χέρι και νόστιμες γευστικές επιλογές από το Oasis Pool Βar & Grill. Στα extra συν τα ευρύχωρα αποδυτήρια και η δυνατότητα να συμμετέχεις σε μαθήματα yoga (κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 20:00 - 21:30) και aqua aerobics (κάθε Τετάρτη, 10:00-10:45), όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μέχρι τις 9 Αυγούστου επίσης, τις Πέμπτες και τις Παρασκευές, διοργανώνονται τα καλύτερα καλοκαιρινά parties, με νυχτερινές βουτιές, cocktails και lounge μουσική, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα.

Τι θα πληρώσεις: €35 τις καθημερινές (€25 αν πας μετά τις 6 το απόγευμα) και €55 τα Σαββατοκύριακα. Στην τιμή περιλαμβάνονται πετσέτα, locker, χρήση αποδυτηρίων, ξαπλώστρα και ομπρέλα.

Πού θα πας: λεωφ. Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210-7281812

 

 

Balux Seaside + Pool

Πισίνα για party.

Και super hot πισίνα και super hot bar-restaurant, τρία σε ένα, για να κάνεις πιο cool τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η πισίνα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, αλλά έχεις πρόσβαση και στην παραλία ως εναλλακτική. Το σκηνικό είναι φρέσκο και παιχνιδιάρικο και η ατμόσφαιρα θυμίζει party που δεν τελειώνει ποτέ. Σε αυτό συμβάλλει και το bar που ετοιμάζει εξωτικά cocktails που πάνε γάντι στο περιβάλλον, ενώ αν πεινάσεις, το restaurant θα σε ταΐσει ενδιαφέροντα πιάτα από τη διεθνή και την ασιατική κουζίνα και μια μεγάλη ποικιλία από sushi. Αν θες να ζήσεις την απόλυτη χαλάρωση, υπάρχει και η δυνατότητα μασάζ και χαμάμ.

Τι θα πληρώσεις: €9 το άτομο τις καθημερινές και €13 τα Σαββατοκύριακα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται ξαπλώστρα με ομπρέλα, πρόσβαση σε αποδυτήρια και ντουλαπάκι για τη φύλαξη των προσωπικών σου αντικειμένων. Αν θέλεις και πετσέτα, θα έχεις μια έξτρα χρέωση €10 ως εγγύηση, που σου επιστρέφεται όταν φεύγεις. 

Πού θα πας: Αστέρας Γλυφάδας, λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ. 210-8940566

 

 

Από τη Μαριλού Πανταζή για το DownTown Ιουλίου.