Διεθνείς οικονομικές κουζίνες στην Αθήνα!

Πού δοκιμάζουμε διαφορετικές κουζίνες και μένουμε εντός του budget.
Διεθνείς οικονομικές κουζίνες στην Αθήνα!



Τι έχεις όρεξη να φας σήμερα; Δύσκολη απάντηση, αφού για μένα η επιλογή του φαγητού πάει συνήθως ανάλογα με τη διάθεση. Όπως τα φασολάκια ταιριάζουν στις καθημερινές και όχι στο Σαββατοκύριακο, έτσι και το ιταλικό είναι ό,τι χρειάζομαι μετά από μία κουραστική ημέρα, ενώ το ινδικό πάει τέλεια σε εκείνα τα μεσημέρια που είσαι σκαστός από τη δουλειά και συνάντησες τον κολλητό σου στο κέντρο.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Κάθε κουζίνα έχει τη δική της φιλοσοφία κι αυτό από μόνο του σε καθοδηγεί να επιλέξεις αυτή που θέλεις ανάλογα με τη διάθεσή σου. Οι επιλογές στην Αθήνα είναι αρκετές, και παρόλο που σε σύγκριση με το εξωτερικό οι ξένες κουζίνες δεν έχουν την ίδια καλή σχέση ποιότητας τιμής, υπάρχουν μερικά μαγαζιά για να δοκιμάσεις νέες γεύσεις και να μείνεις εντός του budget σου.

Μοντέρνα Κουζίνα

Αν δεν έχεις όρεξη να φας άλλο ένα βαρετό κοτόπουλο, τότε το Γκελ Bistrot αποτελεί μία καλή επιλογή. Πρωτότυπα πιάτα βασισμένα σε κλασικές συνταγές, φρέσκες σαλάτες, φανταστικά γλυκά (βλέπε lemon pie) και πολύ ωραία cocktail συντελούν στο να γίνει αυτό το μπιστρό η ιδανική επιλογή για low cost ραντεβουδάκια και lunch breaks. Στα θετικά η ωραία ατμόσφαιρα, η διάχυτη καλλιτεχνική διάθεση και η ζεστασιά που αποπνέει ο μέσα χώρος. 

Κολοκοτρώνη 59Β & Λιμπονά, Αθήνα

Αίγυπτος

Αρκεί να πας μία φορά στο μαγαζί του Khalil Raymond στην πλατεία Βάθης για να καταλάβεις τι εστί αυθεντικό φαλάφελ. Καλές οι απόπειρες εξευγενισμού, αλλά το φαλάφελ πρέπει να είναι τραγανό και να σερβίρεται με τα απολύτως απαραίτητα: Μαρούλι, ντομάτα, ταχίνι, μαϊντανό και τη σωστή δόση αλατιού. Η σχέση ποιότητας τιμής δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αφού αυτό το χορταστικό γεύμα θα σου κοστίσει μόνο 1.5 ευρώ.

Λιοσίων 1, Αθήνα

Ρωσία

Αν θέλεις ένα εναλλακτικό πρωινό σε καλή τιμή, τότε ο προορισμός σου είναι το «ρωσικό πιροσκί» στην Αχαρνών, απέναντι σχεδόν από τον Άγιο Παντελεήμονα. Η Μαρία και η κόρη της φτιάχνουν καθημερινά από πολύ νωρίς το πρωί χειροποίητα πιροσκί σε πολλές νόστιμες εκδοχές. Από το απλό μέχρι τις επιλογές με τυρί, κιμά και κοτόπουλο η βιτρίνα είναι γεμάτη με λαχταριστά πιροσκί που δεν κοστίζουν πάνω από δύο ευρώ. Το μαγαζί προσφέρει επίσης κάποια παραδοσιακά ρωσικά πιάτα, σε εξίσου χαμηλές τιμές.

Ιταλία

Δύο λέξεις θα σου πω και φρόντισε να τις θυμάσαι την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην Καισαριανή. Nonna Edda. Θα βρεις, χωρίς υπερβολές, την καλύτερη πίτσα της πόλης και δεν θα πληρώσεις πάνω από 5-6 ευρώ (αν την παραγγείλεις για έξω). Λεπτό και τραγανό ζυμάρι, σωστή δοσολογία σάλτσα ντομάτας, φρέσκα ιταλικά αλλαντικά και τυριά και η απίστευτη δεξιοτεχνία του pizzaiolo Andrea αρκούν για να γράφουμε χιλιόμετρα. Αν και η pizza κερδίζει τις εντυπώσεις, οι μακαρονάδες είναι εξίσου νόστιμες και σε χαμηλές τιμές.

Εθνικής Αντιστάσεως 62-64, Καισαριανή

Ιαπωνία

Στο Koi δεν θα φας το καλύτερο σούσι της ζωής σου, αλλά σίγουρα είναι μία καλή επιλογή για όσους αγαπούν το σούσι και θέλουν να τρώνε συχνότερα. Τα Koi και Maki Combo περιλαμβάνουν 18 τεμάχια το καθένα και κοστίζουν 12 ευρώ, ενώ θα βρεις maki 6 και 8 τεμαχίων από 4 έως 5 ευρώ. Δεν το λες και άσχημα!

Νίκης 15, Σύνταγμα

Ινδία

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που ξεχωρίζουν στο είδος, αλλά αν θέλεις να φας οικονομικά, το Indian Masala αποτελεί μία καλή επιλογή. Προσωπικά δεν έχω βρει ακόμα το ινδικό που θα φάω υπέροχα και οικονομικά, οπότε τα 15 περίπου ευρώ το άτομο που δίνεις στο Indian Masala είναι ένα σχετικά καλό ποσό – δεδομένου ότι ευχαριστιέσαι γευστικά και το φαγητό. Αφράτα naan, ζουμερό chicken korma, νόστιμο beef vindaloo σε καλές ποσότητες.

Ερμού 129, Θησείο

Αμερική

Αν και το burger αποτελεί από μόνο του κατηγορία, θα το εντάξω γενικότερα στις αμερικάνικες γεύσεις. Το σχετικά νέο FOOD Str., ένα τόσο δα μαγαζάκι στην Καλαμιώτου σερβίρει burger που τρώγονται στο πόδι. Αφενός γιατί λειτουργεί με τελείως street φιλοσοφία, αφετέρου γιατί είναι τόσο λαχταριστά που δεν θα αφήσεις την μπουκιά σου για να μιλήσεις με τη φίλη σου. Οι τιμές ξεκινούν από τα 2.90 ευρώ, με το πιο ακριβό (5.30) να είναι το double burger. Προτείνω chicken burger με ξεκοκαλισμένο κοτοπουλάκι, πίκλες και σπιτική σος ντομάτας. Θα βρεις επίσης fish and chips και hangover soup.

Αγγλία

Άφησα επίτηδες τελευταίο το αγαπημένο μου μαγαζί για να σου μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη. The Handlebar ή αλλιώς ο λόγος για να ξυπνήσεις πιο πρωί το Σάββατο και να τρέξεις να πιάσεις τραπεζάκι στο στενό της Μελανθίου. Χρειάζεσαι μόνο 4 ευρώ για ένα πλήρες πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει αβγά scrambled με English muffin και χειροποίητα scones.