«Αναδρομές…»: Ένα εικαστικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσεις!

Η εικαστική έκθεση της Ιωάννας Ευθυμίου (έργα της βρίσκονται στην προσωπική συλλογή της Βασίλισσας Ελισσάβετ)"ανοίγει" στις 12 Οκτωβρίου και αναμένεται να συζητηθεί!
«Αναδρομές…»: Ένα εικαστικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσεις!



Η Ιωάννα Ευθυμίου είναι μια από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες εικαστικούς- δεν είναι τυχαίο πως έχει βραβευτεί επανειλημμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ 12 πορτραίτα που έχει φιλοτεχνήσει, ανήκουν πλέον στην συλλογή της Βασίλισσας Ελισσάβετ ΙΙ! 

«Αναδρομές…» ονομάζεται η νέα ατομική εικαστική της έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, από τις 12 έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 με χορηγούς επικοινωνίας το JOiNus και το followme.gr. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 19:00 στο χώρο του Ιδρύματος στην Κηφισιά και στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα της ζωγράφου φιλοτεχνημένα κυρίως την προηγούμενη δεκαετία.

Την έκθεση προλογίζει η επιμελήτρια τέχνης, κα Άντζελα Δικαιούλια, η οποία περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το στυλ της εικαστικού:  «Η Ιωάννα Ευθυμίου, εστιάζει το καλλιτεχνικό της έργο εδώ και χρόνια σε μια θεματική, την οποία πραγματεύεται με αστείρευτη φαντασία, ευρύτητα και πολυποίκιλες εναλλαγές. Το έργο της δεν κατατάσσεται σε καμία από τις γνωστές κατηγοριοποιήσεις. Καταγράφει την ένταση της στιγμής από την οπτική γωνία ενός φωτογράφου και την αποδίδει με την κατάθεση ενός ζωγράφου.

Τότε μόνο ξεκινά να ζωγραφίζει ένα μοτίβο, όταν η ίδια το έχει πλήρως κατακτήσει, όταν το έχει ενσωματώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε η παρουσία του μπροστά στον εσωτερικό της οφθαλμό αποβαίνει γεγονός. Η αναδρομή εστιάζεται κυρίως στην τελευταία δεκαετία και τα έργα της, που παρουσιάζονται σε αυτήν εδώ την έκθεση, χαρακτηρίζονται από μία γκάμα εκτεινόμενη από τον βαθύ και καθαρά εμφανή θαυμασμό όσο και τον σεβασμό απέναντι σε προσωπικότητες και εποχές έως την έκφραση μιας προσωπικής ερμηνείας και κριτικής στάσης του ίδιου αυτού γεγονότος.

Τα εικαστικά μέσα που χρησιμοποιεί η Ιωάννα Ευθυμίου είναι, εκτός άλλων, το Vintage, το Collage και η Ζωγραφική, που τα παντρεύει συνδυασμένα με ένα προσωπικό μείγμα χιούμορ και νοσταλγίας. Επιπλέον, η διάταξη των χρωμάτων, άλλοτε σε μονοχρωμία και άλλοτε σε έντονα κραυγαλέες αντιθέσεις, με φωτεινά και σπινθηροβόλα εφέ και η επεξεργασία, όπως το τσαλάκωμα στην επιφάνεια της εικόνας, προσφέρουν αναπότρεπτα μια σαφή αναγνωρισιμότητα των έργων της.».              

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της έκθεσης θα δοθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

 

Who is who

Η Ιωάννα Ευθυμίου σπούδασε ζωγραφική στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή το Δ. Μυταρά. Διακρίθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της για την επίδοσή της με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Αποφοίτησε το 1995 με Άριστα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει τριάντα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το έργο της έχει γίνει ευρέως γνωστό με διεθνείς βραβεύσεις και διακρίσεις. Έργα της ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δώδεκα πορτρέτα που έχει φιλοτεχνήσει ανήκουν και βρίσκονται στην προσωπική συλλογή της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ στη Μεγάλη Βρετανία.

Πρόσφατα εξέθεσε ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα για την Πριγκίπισσα Γκρέυς του Μονακό στο κτίριο που στεγάζει την EFG Bank στο Μονακό.        

 

Πληροφορίες για την έκθεση:

Διάρκεια έκθεσης: 12-31 Οκτωβρίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη 11:00-19:00 και Σάββατο 11:00-15:00

Είσοδος ελεύθερη.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: JOiNus & followme.gr

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ

Κασσαβέτη 18,  145 62, Κηφισιά

Τηλ.: 210 80 19 975   

e-mail: info@iett.gr  website: www.iett.gr