Γιάννης Δρυμωνάκος: "Στο Survivor αισθάνθηκα ότι δεν ξέρω κολύμπι".

O πιο αγαπητός παίκτης του Survivor 2 (so far) μιλάει στο DownTown που κυκλοφορεί και αποκαλύπτει τα μυστικά του παιχνιδιού, περιγράφει την εμπειρία του και εξηγεί γιατί παραδέχεται την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.
Γιάννης Δρυμωνάκος: "Στο Survivor αισθάνθηκα ότι δεν ξέρω κολύμπι".



Πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση με πολλές τιμητικές διακρίσεις και ρεκόρ. Και όμως θεωρεί ότι το Survivor είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό έχει ζήσει μέχρι τώρα. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου που θέλει να βλέπει τι κέρδισε από κάτι και όχι τι έχασε.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΦΑΦΟΥΤΗ

Λίγα τα συμπεράσματα που μπορείς να βγάλεις από κεινον σε κουβέντα μιας ώρας. Λάμπει, είναι πολύ όμορφος και έχει ευγένεια και σπίθα στο βλέμμα από αυτές που σπάνια συναντάς. Μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σου, ο έμπιστος συμμαχητής, ο σύζυγος, ο πατέρας του παιδιού σου, ο άνθρωπος που θα σου σταθεί μια δύσκολή στιγμή και θα σου βρει και τη λύση. Ναι, ο Γιάννης εμπνέει αισθήματα για σχέσεις διαρκείας. Γιατί είναι ένα καλό παιδί και όχι με αυτή την ευκολία που έχει πάρει ο όρος. Είναι καλό παιδί γιατί έχει αποφασίσει να είναι έτσι για να είναι πιο ήρεμος με τον εαυτό σου. 

Πες μου μερικά πράγματα για σένα.
Γεννήθηκα το 1984 στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από την Τρίπολη. Έχω έναν αδερφό δύο χρόνια μικρότερο. Πλέον ζει στην Ισπανία, δουλεύει σε μια εταιρεία ιστιοπλοϊκών. Μεγάλωσα στον Χολαργό, εκεί πήγα σχολείο. Ήμουν ένας αδύναμος μαθητής με δυσλεξία, ένα παιδί τρομερά υπερκινητικό και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι γονείς μου με έγραψαν στην κολύμβηση. Η παρέα μου ασχολιόταν κυρίως με την κολύμβηση και με αυτούς κρατάμε ακόμη σχέση. Δεν ήμουν από τους ωραίους του σχολείου, ίσα ίσα ήμουν χοντρούλης. Στα δεκαέξι μου ήμουν στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ και ντρεπόμουν να βγάλω το μπουρνούζι γιατί όλοι γύρω μου ήταν κομμάτια κι εγώ ήμουν πολύ λιγότερο γυμνασμένος από τους άλλους και πεταγόταν μια κοιλιά μπροστά. Το έβγαζα και έπεφτα γρήγορα στην πισίνα. Ακόμη και στο Survivor δεν ήμουν από τους πιο «κομμάτια» παίκτες. 

Μακροχρόνιες σχέσεις μπορούσες να κρατήσεις;
Λόγω της κολύμβησης, ήταν δύσκολο να κρατήσει μια σχέση με ένα κορίτσι. Ξεκίνησα από μικρός τις αθλητικές επιτυχίες και τα ταξίδια, οπότε την εφηβεία την έζησα ταξιδεύοντας. Ήμουν συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι. Η βαλίτσα άδειαζε μόνο για να βγάλω τα βρόμικα ρούχα και να βάλω καθαρά. Τα ταξίδια, όμως, με βοήθησαν να γίνω open minded σε πολλά πράγματα. 


Tι θυσίες έκανες για τον πρωταθλητισμό;
Μόνο θυσίες. Οι συμμαθητές μου και τα φιλαράκια μου ήταν στην παραλία και έπαιζαν μπάλα κι εγώ έπρεπε να κάνω προπονήσεις και να πετύχω. Ημουν αγχωμένος και μόνος. Όταν ερχόταν όμως η στιγμή να εισπράξω το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών, έλεγα «χαλάλι και παραπάνω θυσίες να έκανα». 

Δεν σου βγήκαν αργότερα απωθημένα; Να βγω, να πιω, να διασκεδάσω;
Προφανώς τα έκανα και αυτά. Θυμάμαι πολλές βόλτες με φίλους και ξενύχτια. Ήμουν από τους αθλητές που κοιτούσαν να τα κάνουν όλα, δεν ήταν η ζωή μου μόνο το κολύμπι. 
Πλέον σε γνωρίζουν όλοι μέσα από το Survivor. Δεν είναι λίγο άδικο αυτό, να είσαι τόσα χρόνια πρωταθλητής κολύμβησης και να σε ξέρουν τώρα λόγω Survivor;
Η κολύμβηση είναι λίγο αδικημένο σπορ στην Ελλάδα, δεν είναι μπάσκετ, δεν είναι ποδόσφαιρο. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει αν έγινα γνωστός από το Survivor, για να ΄μαι ειλικρινής με τρομάζει λίγο όλο αυτό. Είναι πολύ άδικο αυτό, ναι, συγκριτικά με τους κόπους και τις προσπάθειες που έχω κάνει στον αθλητισμό.

Πόσο ανέβηκαν οι followers σου στο Instagram, μετά το Survivor;
Πριν μπω στο παιχνίδι είχα 5.000 followers και έφτασαν τους 20.000 και ανεβαίνουν. 

Μένεις μόνος σου ή με τους γονείς σου;
Μεσοτοιχία, αλλά νοικιάζω και ένα ωραίο σπίτι, κοντά στη Λούτσα που εκεί είναι το ησυχαστήριό μου. Μια μονοκατοικία με θέα θάλασσα, όπου έχω σκυλιά και κότες.

Θα μπορούσες να μείνεις μακρυά από τη θάλασσα;
Όχι, όχι. Το νερό είναι μέσα μου και είναι τρόπος ζωής για μένα.

Δηλαδή αν το Survivor γινόταν σε βουνό, δεν θα πήγαινες;
Ποτέ, με τίποτα. 


Με την κοπέλα σου, τη Βαρβάρα, είστε ακόμη μαζί;
Ναι, έχουμε τέσσερα χρόνια σχέση και είμαστε καλά. Η Βαρβάρα είναι γεωπόνος και όχι μελισσοκόμος όπως ακούστηκε. Δεν την έχω δει ακόμη γιατί βρίσκεται στην Ολλανδία για την πρακτική της. 

Πώς γνωριστήκατε; 
Μέσα στην πισίνα, ήταν κολυμβήτρια. Ναι, με ήξερε ως όνομα. Δεν χρειάστηκε να της μάθω και κολύμπι.

Όντας πρωταθλητής κολύμβησης στην πεταλούδα, το παρατσούκλι σου να φανταστούμε είναι «πεταλούδας»;
Ναι, ο Μπάμπης ο Σουγιάς και ο Γιάννης ο Πεταλούδας. Το «Πεταλούδας» βγήκε επειδή για μια δεκαετία ήμουν πρωταθλητής κολύμβησης στην πεταλούδα. Πάντα, όμως, ευχαριστώ τον Θεό που έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. 


Τελικά γιατί δεν πήγες στο Survivor 1 όπου σου είχε γίνει πρόταση;
Δύο μέρες πριν φύγω για Άγιο Δομίνικο προέκυψε ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα το οποίο με κράτησε πίσω. Κι έτσι στη θέση μου μπήκε ο Στέλιος Χανταμπάκης. Δεν το μετάνιωσα όμως, αφενός, γιατί μπόρεσα να το ζήσω με το Survivor 2 και, αφετέρου, επειδή από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε με τα παιδιά του τελευταίου Survivor στο αεροδρόμιο, νιώσαμε άνετα και δεθήκαμε. 

Ήξερες κάποιον από το Survivor 2 πριν μπεις στο παιχνίδι;
Μόνο τον Μιχάλη Μουρούτσο που τον είχα συναντήσει στο 2000 όταν κέρδισε το ολυμπιακό μετάλλιο κι εγώ ήμουν στο Ολυμπιακό Χωριό και τον πλησίασα για να του πω συγχαρητήρια. 

Ποιανού διασήμου το όνομα χρειάστηκε να πατήσεις στο google επειδή δεν ήξερες ποιος είναι;
Πολλών, γιατί δεν βλέπω τηλεόραση.

Δηλαδή την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν την ήξερες;
Όχι, μου είπαν ότι είναι η κοπέλα που έκανε το πρωινό στον ALPHA. 

Θα μπορούσε να είσαι και ο νέος Ντάνος στο παιχνίδι. 
Το άκουσα από αρκετούς αυτό πριν φύγω για το Survivor. Το λέτε επειδή ο πατέρας μου έχει βενζινάδικο; Στο Survivor 2 δεν ψάχνουν τον νέο Ντάνο. Ο Ντάνος ήταν αυτός που ήταν, κατάφερε να κάνει ό,τι κατάφερε και του βγάζω το καπέλο γιατί δεν είναι εύκολο να φτάσεις μέχρι το τέλος σ’ αυτό το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, το Survivor 2 ήθελε άλλους χαρακτήρες και νομίζω το έχει πετύχει αυτό. 

Βοηθούσες τον πατέρα σου στο βενζινάδικο;
Έχω δουλέψει πολύ λίγο στο βενζινάδικο του πατέρα μου λόγω πρωταθλητισμού. Όχι όσο θα ήθελα ή όσο θα έπρεπε. Πιτσιρικάς μόνο, κάποια Σαββατοκύριακα που έβλεπε ότι είχε κίνηση στο μαγαζί. Όταν είχα χρόνο και κουράγια, τον βοηθούσα.

Υπάρχει για σένα η αίσθηση ότι είσαι αυτό που λέμε «το καλό παιδί».
Εσείς τι βλέπετε, ανταποκρίνομαι στον τίτλο; Το ότι μέσα στο παιχνίδι δεν ήθελα να κοντραριστώ με κάποιον ή να μπλεχτώ σε έναν καβγά είναι κάτι φυσιολογικό για μένα. Έτσι μεγάλωσα. Αποφεύγοντας καβγάδες και τσακωμούς. Τα έχω βρει χρόνια τώρα με τον εαυτό μου και έχω κάνει τις επιλογές μου, ξέρω ποιος είμαι. Αλλά γενικώς, μέσα στο παιχνίδι υπάρχει μια καλή πάστα παιδιών.

Τι προγραμματίζεις να κάνεις τις επόμενες μέρες; 
Θέλω να επανέλθω σιγά σιγά στην πραγματικότητα. Βρίσκομαι μόλις 48 ώρες στην Ελλάδα. Μπορεί το σώμα μου να είναι εδώ, αλλά το μυαλό και η ψυχή μου είναι στον Άγιο Δομίνικο. Ξέρω πόσο δύσκολα περνούν τα παιδιά, αν είχα τη δυνατότητα να βγάλω ένα εισιτήριο για Άγιο Δομίνικο, θα το έκανα τώρα. Θα μου πάρει χρόνο να συνέλθω μετά το Survivor. 

Kυλάει αλλιώς ο χρόνος στο Survivor;
Στο παιχνίδι μέσα χάνεις την αίσθηση του χρόνου και της πραγματικότητας. Μπορεί να τσακωνόμασταν ακόμη και για έναν κόκκο ρυζιού. Επειδή μπορεί να πήρε ο διπλανός μας τρεις κόκκους παραπάνω ή η επόμενη κουταλιά ήταν λίγο μεγαλύτερη από την προηγούμενη και όταν λέω μεγαλύτερη εννοώ τρεις κόκκους παραπάνω. Εκείνη την ώρα έλεγα από μέσα σου «είναι μόνο ένα παιχνίδι. Δεν θα τσακωνόσουν ποτέ για έναν κόκκο ρυζιού, μην το κάνεις τώρα». 

Οι γονείς σου τι είπαν όταν τους ανακοίνωσες πως θα πας στο Survivor;
Οι γονείς μου ήταν πολύ τού «τι πας να κάνεις τώρα; Είσαι σίγουρος; Θα αντέξεις;». Ανησυχούσαν με το γεγονός ότι θα έπρεπε να φέρω τον εαυτό μου σε τέτοια όρια. Παρότι δεν μεγάλωσα πλουσιοπάροχα, ποτέ ξανά στη ζωή μου δεν είχα πεινάσει. 

Τι σου έκανε εντύπωση αυτές τις 48 ώρες που είσαι εδώ; 
Ότι μπορώ να πάω οπουδήποτε, να σταματήσω σε όποιο μέρος θέλω και να αγοράσω ό,τι θέλω. Μπήκα στο αμάξι μου και μου φαινόταν παράξενο που μπορούσα να με οδηγήσω σε οποιονδήποτε προορισμό. Είχα μια απίστευτη ελευθερία που μου είχε λείψει. Στον Άγιο Δομίνικο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ξυπνούσαμε και μας έλεγαν απλώς, χωρίς να ξέρουμε τι ώρα είναι ότι σε 4-5 ώρες θα φύγουμε για αγώνισμα. Και επειδή ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά αργά, μπορεί να περνούσε μισή ώρα και να νομίζαμε ότι είχε φτάσει η ώρα για το αγώνισμα. Ωραία η παραλία την πρώτη βδομάδα. Την τρίτη βδομάδα ήταν το ίδιο πράγμα. 

Τι έφαγες όταν γύρισες πίσω; 
Έφαγα τρεις ολόκληρες πίτσες. Κάτι μου έλεγε μέσα μου σταμάτα, αλλά αισθάνεσαι ένα σύνδρομο στέρησης, οπότε όσο σκασμένος και να είσαι συνεχίζεις να τρως. Κι έτσι τις έφαγα. 

Από τα σκουπίδια έφαγες; 
Ό,τι μπορούσαμε να βρούμε από πεταμένα πράγματα. Βρίσκαμε πεταμένα φρούτα και τα τρώγαμε αν δεν ήταν χαλασμένα.

 
H Σπυροπούλου είναι τόσο απλή όσο φαίνεται μπροστά στις κάμερες;
Εκεί μπαίνεις στη διαδικασία να είσαι απλό παιδί. Τον πρώτο καιρό βλέπαμε ότι όλα της φαινόντουσαν πολύ περίεργα. Ότι κρύωνε, ότι δεν μπορούσε να ζεσταθεί, ότι πεινούσε. Αν έχεις μάθει αλλιώς, μπορεί το σοκ να είναι ακόμα πιο μεγάλο. Αλλά τεράστιο respect που, ενώ δεν είναι μαθημένη σε τέτοιες καταστάσεις και δεν είναι αθλήτρια, βρίσκεται ακόμα στο παιχνίδι. 

Ένας urban legend λέει ότι η Σπυροπούλου είχε μακιγιάζ μαζί της. 
Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 

Βγήκε κάτι από σένα που δεν ήθελες να βγει προς τα έξω; 
Ήμουν ο εαυτός μου, δεν ήμουν ηθοποιός. Δεν βγήκε κάτι άλλο προς τα έξω. 

Η Ξένια σε ψήφισε επειδή γκρίνιαζες για το φαγητό. 
Όλοι υποφέραμε. Άλλοι γκρίνιαζαν περισσότερο άλλοι λιγότερο. Εγώ έλεγα «μαλάκες,, πεθαίνουμε, κάπως πρέπει να φάμε, πρέπει να ζητήσουμε παραπάνω προμήθειες». Αυτό πιθανόν να το πήρε σαν γκρίνια. 

Ενοχλήθηκες;
Θα ήμουν κουλ για οποιονδήποτε λόγο και να με ψήφιζε. Νομίζω ότι στο επόμενο συμβούλιο είπε ξεκάθαρα η Ξένια ότι δεν μπορώ να ψηφίσω κοπέλα οπότε αναγκαστικά ο πιο αργός και αυτός που έχει λιγότερες νίκες ήμουν εγώ. Εγώ ήμουν πολύ καλός στους στόχους αλλά δεν ήμουν καλός στο run, το οποίο έχει μεγαλύτερη σημασία. Εκεί υστερούσα. 

Ήσουν τέσσερις φορές υποψήφιος. Δεν στενοχωρήθηκες; Δεν ένιωσες αδικημένος; Ανθρώπινο είναι. 
Δεν έδινα σημασία. Ήμουν YOLO, πήγα να ζήσω το παιχνίδι. That’s the game. Δεν μπήκα για να κερδίσω, μπήκα για να το χαρώ. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή το πόσο θα καθόμουν. Και με την Ξένια που έγινε όλο αυτό, προφανώς ευχαρίστησα τον Μιχάλη γιατί ο λόγος που η Ξένια με ψήφισε δεν ήταν η πραγματικότητα. Ούτε γκρίνιαζα, ενώ τα κορίτσια σίγουρα μιλούσαν περισσότερο για φαγητά. Πολλές φορές δεν αντέχαμε να είμαστε στην καλύβα γιατί εκείνη την ώρα μας έτρεχαν τα σάλια και δεν μας έκανε καλό. Οπότε δεν ήμουν αυτός που γκρίνιαζε περισσότερο από κάποιο άλλο παιδί. Γι’ αυτό και βγήκε μπροστά ο Μιχάλης. 

Εσύ γιατί δεν υπερασπίστηκες τον εαυτό σου; 
Δεν είναι ότι δεν ήθελα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Απλώς σεβάστηκα την απόφασή της. Μπήκα με το σκεπτικό «όσο κρατήσει». 

Ξεπέρασες τον εαυτό σου;
Ξεπέρασα τον εαυτό μου μέσα στο παιχνίδι πριν καν χτυπήσω. Είναι το πιο σκληρό παιχνίδι και τα ανθρώπινα όρια τα ξεπερνάς κατά πολύ. Εγώ τρόμαξα με τον εαυτό μου με το ποια είναι τα δικά μου όρια και πόσο ακόμα θα μπορούσα να αντέξω. 

Είχατε συζητήσει πώς θα μπορούσατε να κλέψετε φαγητό; 
Ξέραμε ότι υπάρχει ένα διπλανό χωριό, αλλά φέτος ήταν τέτοια η φύλαξη από τους ανθρώπους της παραγωγής που δεν μπορούσες να κάνεις το οτιδήποτε. Σχεδόν στρατός. Ήταν γύρω στους 15 φύλακες που φρουρούσαν τον χώρο 24 ώρες το 24ωρο. 

Σε αναγνωρίζει ο κόσμος; 
Το παρατήρησα και νομίζω ότι θα μου πάρει καιρό να το συνηθίσω. Μου ζήτησαν και αυτόγραφο και υπέγραψα σε ένα χαρτάκι. 

Όταν περνάμε δύσκολα, συνήθως μας κρατάει μια σκέψη. Ποια σκέψη έκανες όταν έκλεινες τα μάτια; 
Κρατούσα τη συμβουλή του Κώστα του μισθοφόρου. Ότι δεν θα έχω την ευκαιρία να ξαναζήσω αυτό το πράγμα, το να ζεις σαν πρωτόγονος, χωρίς επικοινωνία. Μου είπε «ζησε το όσο πιο έντονα μπορείς». 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΑΡΑΠΗΣ
GROOMING HΛΙΑΝΑ ΚΑΛΥΒΑ
STYLING ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟ OKEANOS SPORTS CENTER ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο Down Town που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.