Μαρία Σολωμού στο DownTown: Δεν είμαι όμορφη. Είμαι διαφορετική

Μαρία Σολωμού στο DownTown: Δεν είμαι όμορφη. Είμαι διαφορετική



H Mαρία πέρασε φέτος ένα από τα ομορφότερα καλοκαίρια της ζωής της. Έκλεισε το τηλέφωνο, έβαλε το σημειωματάριο που γράφει τις δουλειές τής ημέρας στο συρτάρι, πέταξε το κλειδί και γύρισε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα έμεινε μόνο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου όπου βγήκε στη λεωφόρο Πεντέλης και έκανε ανάποδα ποδήλατο. «Δεν θα αφήσω το παιδί μέσα μου να ησυχάσει».

Aπό την Φανή Πλατσατούρα

Μαρία, γιατί επέλεξες να φωτογραφηθείς χωρίς καθόλου μακιγιάζ;

Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να αποφεύγω τις φωτογραφίσεις. Κάποια στιγμή απόρησα, είπα πώς είναι δυνατόν να έχω τέτοια άρνηση. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι το 80% των φωτογραφίσεων που έχω κάνει μέχρι σήμερα δεν μου άρεσαν γιατί δεν είχαν κάτι διαφορετικό. Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που μας κάνει όλες λίγο πολύ να μοιάζουμε μεταξύ μας. Αποφάσισα να σταματήσω λοιπόν μέχρι να κάνω κάτι που να με αντιπροσωπεύει πιο πολύ. Μια φωτογράφιση χωρίς μακιγιάζ, μαλλιά, extentions, κραγιόν και πόζα.

Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις με αυτή τη φωτογράφιση;

Καταρχάς, για να μην παρεξηγηθώ, να πω ότι έχω κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλές φορές ανάλογες φωτογραφίσεις με extentions, κραγιόν και πόζα. Απλώς βαρέθηκα πλέον να φωτογραφίζομαι με παρόμοια concept. Γιατί ποιος λέει ότι το καλοκαίρι πρέπει όλες μας να είμαστε χρωματιστές, χαμογελαστές, με λουλούδι στο μαλλί και ένα τέλειο κορμί; Δεν θέλω πια μακιγιάζ και πολλά ρετούς που με κάνουν να μοιάζω με την όμορφη μικρή αδερφή μου. Νομίζω ότι πλέον δεν αντέχω άλλο «χαμόγελο, μπούκλα, κραγιόν». 

Διάβασε όλη την συνέντευξη της Μαρίας Σολωμού στο DownTown που κυκλοφορεί στα περίπτερα