Al Capone: Άνοιξε η έπαυλη του θρυλικού gangster για φωτογραφίσεις

Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια του Miami.
Al Capone: Άνοιξε η έπαυλη του θρυλικού gangster για φωτογραφίσεις



Πρόκειται για μία έπαυλη 900 τ.μ με τεράστια πισίνα και αμέτρητες αναμνήσεις, αφού από εκεί πέρασε όλη η αφρόκρεμα της παρανομίας την εποχή που ο Al Capone μεσουρανούσε. Xτίστηκε στο Palm Island το 1922 και αυτή την στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά κτήματα του Miami.

Πλέον, μετονομάστηκε σε "93 Palm" ενώ μετά το θάνατο του θρυλικού ganger το 1947, η κατοικία παρέμεινε στην οικογένειά του μέχρι τη δεκαετία του 1970 όπου αγοράστηκε από τον Henri Morisson, τον πρώην πιλότο των αερογραμμών Delta. Ο Capone αγόρασε την πολυτελή έπαυλη το 1928 και έζησε, μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Αλκατράζ μέχρι το πέρας της ζωής του.

Το 2011 ανακαινίστηκε και τέθηκε προς πώληση για περίπου 10 εκ. δολάρια, ενώ ο τωρινός ιδιοκτήτης απέκτησε την έπαυλη πριν λίγους μήνες για 7,4 εκατ. δολάρια, αλλά επιθυμεί πλέον να την πουλήσει για 8,5 εκατ. δολάρια. Μάλιστα η έπαυλη έχει δεχθεί πολλές ανακαινίσεις ανάμεσα σε τόσα χρόνια προκειμένου να παραμείνει διατηρητέα και να κρατήσει κάτι από την παλιά αίγλη της. 

Αυτήν την στιγμή η έπαυλη είναι ανοιχτή προκειμένου να γίνουν φωτογραφήσεις, διαφημίσεις και -γιατί όχι- να γυριστούν ταινίες με την ζωή του Capone. H ανηψιά του gangster που έγραψε ιστορία, Marie Capone, βρέθηκε στα γυρίσματα αυτού του project που προβλήθηκε στα ξένα μέσα λέγοντας: "Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το σπίτι του θείου μου ήμουν ενός έτους. Εδώ έμαθα να κολυμπάω, να κάνω ποδήλατο και εδώ τον αποχαιρέτησα λίγο πριν πεθάνει".