Εσύ πιστεύεις στις θεωρίες συνωμοσίας;

Όταν ακούσαμε ότι η Michelle Obama είναι τρανσέξουαλ και ο Paul McCartney σωσίας.
Εσύ πιστεύεις στις θεωρίες συνωμοσίας;



Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ένα από τα αγαπημένα μας θέματα και το συνειδητοποιήσαμε προχθές, όταν η Madonna αποκάλυψε ότι είχε σχέση με το δολοφονημένο θρύλο της ραπ Tupac.

Εκείνη τη στιγμή βρισκόμασταν όλοι στο γραφείο και θυμηθήκαμε την ιστορία που τον θέλει ζωντανό να έχει προσποιηθεί το θάνατό του, ενώ αυτό το υποτιθέμενο γεγονός ήταν μόνο η αφορμή για να κάνουμε ένα διάλειμμα από το γράψιμο και να μοιραστούμε τις πιο γελοίες θεωρίες συνωμοσίας. Τελικά τις καταγράψαμε, αν και έμειναν απ’ έξω μερικές εξαιρετικές ιστορίες.

Όπως ότι ο οι μεγαλύτεροι σταρ του κόσμου όπως ο Elvis Presley και η Merylin Monroe ζουν σε ένα νησί και πίνουν γρανίτες, ότι ο Keith  Richards κάπνισε τις στάχτες του πατέρα του, ότι ο Stevie Wonder δεν είναι πραγματικά τυφλός, ότι οι κυβερνήσεις προσέλαβαν την Britney Spears και τη Miley Cyrus και ότι η προσεδάφιση στη Σελήνη δεν έγινε ποτέ. 

Παρόλα αυτά, παρακάτω θα βρεις τις αγαπημένες θεωρίες συνωμοσίας της ομάδας μας. Εκείνες τις ιστορίες που σήμερα θα αποκαλούσαμε troll ή θα λέγαμε ότι τις έχει επινοήσει το «Κουλούρι». 

Για την ιστορία, πάντως, το 50% των Αμερικανών πιστεύουν σε μία τουλάχιστον θεωρία συνομωσίας σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Διάβασέ τις και πες μας, εσύ τις πιστεύεις; 

Το Word και η Microsoft ήξεραν για την 11η Σεπτεμβρίου και τους Δίδυμους Πύργους

Δημήτρης Δρίζος: Ήμουν 15 χρονών το 2001. Ήμουν ξαπλωμένος στον καναπέ στο σπίτι και ξάφνου εκεί που βλέπω τηλεόραση... τσουπ ένα αεροπλάνο στο World Trade Center. Λίγο αργότερα να και ένα δεύτερο. Ψιλόσοκαρίστηκα ομολογουμένως. Λίγες μέρες μετά άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί το έκαναν, ότι δεν υπήρχαν αεροπλάνα και άλλα τέτοια. Ναι, τα κορόιδευα. Και σήμερα, στα 28 νομίζω πως πολλά ήταν υπερβολικά. Όλα; Όχι όλα. Γιατί μια θεωρία ανέφερε πως αν έβαζες το όνομα της πτήσης στο word της Microsoft και τα αρχικά της Νεάς Υόρκης, θα σου έδειχνε το πραγματικό μήνυμα πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Το έκανα στο word μου και... φρίκαρα. Ήξερε η Microsoft τι θα γινόταν; Πάντως η Νάνσυ Φαφούτη φρίκαρε και εκείνη με το κάτωθι video. Και ναι, ισχύει αν το κάνεις και εσύ...

Η Beyonce δεν ήταν έγκυος

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου: Συνωμοσίες! Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα συζήτησης. Εγώ θα αναφερθώ συγκεκριμένα στην Beyonce και κατά πόσο ήταν αληθινά έγκυος στην Blue Ivy. Πολλά είχαν ειπωθεί τότε και άλλα τόσα είχαν γραφτεί στον τύπο. Οι paparazzi θυμάμαι δεν την άφηναν λεπτό μιας και περίμεναν ένα πλάνο που να αποδεικνύει τις φήμες. Εντύπωση μας είχε κάνει το ότι η ίδια δεν είχε δημοσιοποιήσει ποτέ ούτε την φουσκωμένη κοιλίτσα της ούτε τίποτα άλλο. Οι φήμες είχαν φουντώσει και με το συγκεκριμένο video που για λίγα δευτερόλεπτα η στρογγυλή κοιλίτσα χάθηκε! Μμμ...

Η Lady Gaga είναι ερμαφρόδιτη

Δανάη Γεωργαντά: Στην αρχή νόμιζα πως δεν θα βρω καμία συνωμοσία αλλά τελικά βρήκα τόσες που δεν ήξερα ποιά να διαλέξω! Επιλέγω την συνωμοσία που θέλει την Lady Gaga να είναι ερμαφρόδιτη! Φυσικά δεν το πιστεύω αλλά και αλήθεια να ήταν δεν υπάρχει λόγος να το σχολιάζουν. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα και θα μπορούσε να έχει άσχημες επιπτώσεις στην ψυχολογία της. Πιστεύω όμως αν ήταν σαν όλες τις άλλες celebrities όπως Jennifer Lopez, Blake Lively και Julianne Moore δεν θα είχε βγει αυτή η φήμη.

Η Michelle Obama είναι transexual; (!)

Γιάννα Κορρέ: Μίλα μου για συνωμοσίες και θα είμαστε για πάντα φίλοι. Δεν βαριέμαι ποτέ να ανακαλύπτω και να αναλύω τέτοιες τρέλες! Μπορώ να μιλάω non stop και είναι η μόνη φορά που το ύφος μου θα είναι σοβαρό(!) Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει τα πάντα, έχω διαβάσει ότι μπορείς να φανταστείς. Το τελευταίο που άκουσα και με άφησε speechless ήταν το γεγονός ότι η Michelle Obama είναι transexual;(!) Το έψαξα από χίλιες μεριές, με επηρέασαν αρκετά αυτά που βρήκα και εν τέλει....όχι δεν θα σου πω αν το πίστεψα! Θα χαθεί η μαγεία της συνωμοσίας αυτής και δεν θα το ήθελα! Δεν θα σου αναλύσω τι και πως γιατί καλύτερα είναι να δεις το παρακάτω βίντεο...και ο νοών νοείτο(!) Πολλά τα βίντεο στο youtube επέλεξα όμως το παρακάτω για το παράλογο(;) της φήμης αυτής. Ένας με παραμορφωμένη φωνή σου εξηγεί το τι και πως!

Ο Paul McCartney είναι σωσίας

Νάνσυ Φαφούτη: Αρχικά ήθελα να γράψω για εκείνη την ιστορία με την Άννα Βίσση και τον Δημήτρη Κόκοτα αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να συλλέξω επαρκή στοιχεία. Δεν θυμάσαι που όταν πηγαίναμε σχολείο μας έλεγαν ότι αν γυρίσεις ανάποδα την κασέτα θα ακούσεις σατανιστικά μηνύματα και σκιαζόμασταν; Αυτό, εν ολίγοις, ήταν το concept το οποίο πιστεύαμε με το αθώο μας μυαλό. Επειδή όμως υπάρχει κενό πληροφοριών όλα με οδήγησαν στον Paul McCartney. Είναι η αγαπημένη μου θεωρία συνωμοσίας μιας και είχα περάσει μία ολόκληρη νύχτα διαβάζοντας ιστορίες για την περίπτωσή του. Λένε, λοιπόν, ότι ο θρύλος των Beatles σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1966 και αντικαταστάθηκε από σωσία του. Η θεωρία στηρίζεται στην υπόθεση ότι το ιστορικό εξώφυλλο του άλμπουμ «Abbey Road» συμβολίζει νεκρώσιμη ακολουθία, στο τραγούδι με τίτλο «Strawberry Fields Forever» όπου μπορείς να ακούσεις στο βάθος τον Lennon να λέει «I buried Paul» αλλά και το ανάποδο παίξιμο του τραγουδιού «I’m so tired» από το οποίο προκύπτουν οι στίχοι «Paul is dead, I miss him, I miss him». Εμένα πάντως που είμαι ελαφρόμυαλη με έπεισε. 

Ο Marilyn Manson έχει αφαιρέσει τα πλευρά του

Βάλια Ζιαμπάρα: Το άκουσα όταν ήμουν μικρή και σοκαρίστηκα. Το είπα και στους φίλους μου για να μου δώσουν τα εύσημα για την «προχώ» πληροφορία μου. «Καλά δεν ξέρεις; Ο Marilyn Manson έχει αφαιρέσει κάποια οστά από τα πλευρά του για να κάνει στοματικό έρωτα στον... εαυτό του». #ΝΟΤ Ήξερες όμως ότι το όνομά του είναι ψευδώνυμο και προέρχεται από δύο «stars»; Μarilyn από την Μarilyn Monroe και Manson από τον Charles Manson, έναν από τους διασημότερους serial killers όλων των εποχών (ναι αυτόν που σκότωσε την εγκυμονούσα σύζυγο του Ρομάν Πολάνσκι). Το ήξερες ε;

O θάνατος της πριγκίπισσας Diana

Κωνσταντίνα Μπιτζήλου: Τι πραγματικά συνέβη σε εκείνο το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997;  Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας ακόμα και σήμερα υποστηρίζουν πως ο θάνατος της Diana ήταν προσχεδιασμένος από το Βασίλειο και πως η πριγκίπισσα ήξερε ότι ήθελαν να την βγάλουν από την μέση. Αν ίσχυε ότι όντως ήταν έγκυος στο παιδί του μεγιστάνα Dodi θα προκαλούσε παγκόσμιο σοκ το γεγονός ότι θα γεννούσε "μουσουλμανικό μωρό". Εκείνη φυσικά το είχε υποψιαστεί καθώς στην πορεία ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα...

Τέλος, η Κατερίνα Ιωακείμ μάλλον προτιμούσε να γράψουμε για ανατριχιαστικούς αστικούς μύθους αλλά τι να την κάνουμε; Επειδή είναι διευθύντριά μας δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και τη δική της creepy ιστορία. Μάλιστα, ήρθε στο γραφείο μας χαρωπή- χαρωπή να μας τη διηγηθεί και να μας τρομάξει και το πέτυχε μιας και λίγο πριν το τέλος έγινε μία θεαματική διακοπή ρεύματος. Τυχαίο; Ορίστε και η ιστορία της:

Οι δίδυμες που μετενσαρκώθηκαν

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα ζευγάρι που ζούσε στην Αγγλία. Τους έλεγαν John Pollock και Florence και είχαν δύο κόρες, την 6χρονη Jacqueline και την 11χρονη Joanna. Στις 5 Μαΐου του 1957 σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ενώ πήγαιναν στην εκκλησία. Ένα χρόνο μετά την τραγωδία το ζευγάρι έκανε δίδυμα κορίτσια, την Gillian και την Jennifer. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το ένα κορίτσι είχε δύο ίδια σημάδια με τη νεκρή αδερφή του, ενώ αργότερα όλα έδειχναν ότι τα αδέρφια γνώριζαν μέρη που δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ στη ζωή τους. Μάλιστα, οι γονείς εμφάνισαν κάποια στιγμή τα παιχνίδια και τις κούκλες των παιδιών που έχασαν στο αυτοκινητιστικό και μάντεψε: Τα δίδυμα γνώριζαν τα ονόματα με τα οποία τα αποκαλούσαν οι νεκρές αδερφές τους. Στα πέντε τους χρόνια τα σημάδια εξαφανίστηκαν ξαφνικά και τα κορίτσια δεν είχαν πια καμία μνήμη περασμένης ζωής. 

Ανατρίχιασες;