Beyonce- Lady Gaga: Έστειλαν επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι αλήθεια! Τι ζήτησαν από την Γερμανίδα καγκελάριο;
Beyonce- Lady Gaga: Έστειλαν επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ!



Η Beyonce, η Lady Gaga και η Meryl Streep με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα γυναίκας, αποφάσισαν να στείλουν μια επιστολή στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ! Της ζήτησαν λοιπόν να μεριμνήσει για την παγκόσμια φτώχεια και ειδικά για την φτώχεια των γυναικών. 

Συγκεκριμένα, μέρος της επιστολής ζητάει από την Merkel και την Dlamini- Zuma με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής των G7 στην οποία θα είναι οικοδέσποινες, να δώσουν φωνή και να σκεφτούν σοβαρά: Tο κορίτσι που δεν μπορεί να ακολουθήσει μια αξιοπρεπή εκπαίδευση ή που δεν έχει πρόσβαση στην περίθαλψη, τις μητέρες που απειλούνται με θάνατο όταν γεννούν το παιδί τους και που δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν πότε θα κάνουν το επόμενο παιδί τους. 

Τις γυναίκες που δεν μπορούν να κατέχουν ή να κληρονομούν την γη που καλλιεργούν, που δεν μπορούν να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, να αγοράσουν κινητό τηλέφωνο, που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και πρόσβαση στο νομικό σύστημα. Το νεογέννητο που δεν υφίσταται νομικά γιατί η γέννησή του δεν έχει καταχωρηθεί αλλά και όλες τις γυναίκες που δεν μπορούν να βρουν την δικαιοσύνη που τους αξίζει όταν κάποιος τις κακοποιεί. 

"Η φτώχεια είναι σεξιστική. Αν καταφέρουμε οι ηγέτες και οι πολίτες του κόσμου αυτή την αλλαγή, θα συμβάλλουμε στην μείωση της φτώχειας των γυναικών μέχρι το 2030. Αν το πάρουμε από την λανθασμένη κατεύθυνση, όμως η ακραία φτώχεια, η ανισότητα και η αστάθεια θα εξαπλωθούν, επηρεάζοντας το μέλλον μας" αναφέρει ακόμα μεταξύ άλλων η ανοιχτή επιστολή. 

Με βάση τελευταίες έρευνες που έγιναν, μια γυναίκα στη Sierra Leone είναι 183 φορές πιο πιθανό να πεθάνει κατά την διάρκεια του τοκετού σε αντίθεση με μια γυναίκα στην Ελβετία, σύμφωνα με την Guardian. 

Δεν μπορούσαν να πουν και τίποτα για την Eλλάδα συγκεκριμένα μήπως και πετύχουμε πιο ευνοϊκούς  όρους; Τόσες προσπάθειες κάνει ο Βαρουφάκης. Κορίτσια μήπως να το ξανασκεφτείτε; Τουλάχιστον έστω κι αυτό είναι μια αξιόλογη κίνηση... Μπράβο σας!

Δες τις γυναίκες που επέλεξαν οι συντάκτριες του #Followme ως πηγή έμπνευσης ΕΔΩ