H Joan Collins μιλάει για πρώτη φορά on-camera για τον βιασμό της στα 17

Στο ντοκιμαντέρ της κακοποιημένης Ισραηλινής Μις Κόσμος με τίτλο Brave Miss World.
H Joan Collins μιλάει για πρώτη φορά on-camera για τον βιασμό της στα 17



Για τον βιασμό της μιλάει για πρώτη φορά on-camera η Joan Collins στο ντοκιμαντέρ Brave Miss World με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση. Η 81χρονη ηθοποιός εξηγεί πώς ο πρώην σύζυγός της Maxwell Reed ο οποίος πέθανε το 1974 τη νάρκωσε και τη βίασε ενώ ήταν παρθένα στην ηλικία των 17. Μια ιστορία που βέβαια έχει γίνει γνωστή μέσα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο της 81χρονης ηθοποιού.                                                               

Στο ντοκιμαντέρ, η Collins εξηγεί στην πρώην Ισραηλινή Μις Κόσμος Linor Abargil την επώδυνη δοκιμασία που έζησε.

«Με βίασε όταν ήμουν 17 χρονών» λέει η διάσημη ηθοποιός. Εκείνη την εποχή είχε μόλις υπογράψει συμβόλαιο με τα κινηματογραφικά στούντιο Rank και η επιτυχία ήταν προδιαγεγραμμένη. Η Joan έπειτα περιγράφει το ραντεβού της με τον Ιρλανδό ηθοποιό Maxwell Reed. Κάποια στιγμή εκείνος πήγε να κάνει ένα μπάνιο και της προσέφερε ρούμι με coca-cola και κάποια βιβλία για να διαβάσει.

«Τα βιβλία ήταν πορνό, κάτι που δεν είχα δει ποτέ μου. Σκληρό πορνό» θυμάται η 81χρονη.

Όσα συνέβησαν μετά χαράχτηκαν για πάντα στη μνήμη της ηθοποιού.

«Το επόμενο πράγμα που ήξερα, ήταν πως ήμουν ξαπλωμένη στον καναπέ του σαλονιού και εκείνος με βίαζε. Και ότι αυτό που μου είχε δώσει ήταν ναρκωτικό, το οποίο είχε ρίξει στο ποτό μου» εξηγεί η ηθοποιός.

Η τότε νεαρή και αθώα Joan Collins όμως ένιωθε τεράστιες ενοχές. «Δεν ήταν λάθος μου αλλά δεν το ήξερα, γι’ αυτό και βγήκα έξω μαζί του. Και ίσως δεν έπρεπε να βγω καν μαζί του. Ήταν πολύ μεγαλύτερος από εμένα και ήταν διάσημος σταρ. Όταν με ξανακάλεσε εγώ ξαναβγήκα μαζί του. Αφού βγαίναμε για μερικούς μήνες, μου ζήτησε να τον παντρευτώ. Και σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να τον παντρευτώ επειδή μου πήρε την παρθενιά. Τον μισούσα, όμως ένιωθα τεράστιες ενοχές που μου έκανε κάτι τέτοιο» εξομολογείται η Rivers καταλήγοντας στο ότι της πήρε πολύ καιρό για να ξαναεμπιστευτεί κάποιον άντρα.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο Brave Miss World προβλήθηκε στην Αγγλία στις 13 Νοεμβρίου.  Να σημειώσουμε ότι η Linor Abargil κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 1998, έξι εβδομάδες πριν στεφθεί Μις Κόσμος. Στο ντοκιμαντέρ της συναντάει θύματα βιασμού ενώ αποστολή της είναι να ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να μιλήσουν δημόσια για τη δραματική τους εμπειρία.

Δες το trailer.