Είναι αηδιαστικές οι φωτογραφίες της Kardashian;

Μια διαφορετική κριτική για την περιβόητη φωτογράφιση στο περιοδικό Paper.
Είναι αηδιαστικές οι φωτογραφίες της Kardashian;



Όταν οι γυμνές φωτογραφίες της Jennifer Lawrence και των λοιπών κοριτσιών διέρρευσαν στο διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες, υπήρχε θυμός. Όχι τόσο πολύ ως προς το πρόσωπο των εγκληματιών που χάκαραν τους λογαριασμούς των celebrities και που παραβίασαν την ιδιωτική τους ζωή.  Το αξιοπερίεργο ήταν ότι υπήρχε θυμός εναντίον των θυμάτων. Η κριτική ήταν τύπου «αν δεν θέλεις να διαρρεύσουν οι γυμνές σου φωτογραφίες, μην βγάζεις γυμνές φωτογραφίες». Μία θεωρία της λογικής «αν δεν θέλεις να σε στραγγαλίσουν, κόψε το λαιμό σου». Αξιοσημείωτο είναι ότι η κριτική προερχόταν κυρίως από γυναίκες. Γιατί στις γυναίκες δεν αρέσει όταν γίνονται mainstream άλλες γυμνές γυναίκες.  

Και σήμερα, έχουμε τις φωτογραφίες μίας ολόγυμνης Kardashian να κάνει το γύρο του κόσμου. Και σε όλα τα social media διαβάζουμε πόσο αηδιαστικό και δυσάρεστο είναι το θέαμα, σχόλια που προέρχονται κυρίως από γυναίκες.

Δεν είμαι φαν της Kim Kardashian, όμως βρήκα τις φωτογραφίες ενδιαφέρουσες και αστείες. Οι γυμνές γυναίκες δεν με κάνουν να θυμώνω, αλλά διαβάζοντας τα σκληρά σχόλια σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Γι αυτό και αποφάσισα να κάνω τη δική μου κριτική:

Πρέπει να σέβεται το σώμα της

Καταρχήν, δεν ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάτι. Μεγάλο κορίτσι είναι και δεν παρανομεί. Έπειτα, νομίζω ότι σέβεται το σώμα της. Δεν το βλάπτει και φαίνεται να το χαίρεται και να το γιορτάζει με περηφάνεια.

Τι θα πουν τα παιδιά της;

Πράγματι, είναι πολύ πιθανόν να δουν τις φωτογραφίες νέα παιδιά με δεδομένο τον διαδικτυακό χαμό που γίνεται στα social media. Από την άλλη πλευρά, σκέψου ότι είναι απλά μία γυναίκα χωρίς ρούχα. Αυτό από μόνο του δεν θα έπρεπε να είναι τόσο τρομακτικό. Κάπου διάβασα από μία εξαγριωμένη μητέρα ότι η Kim Kardashian είναι ένα τραγικό πρότυπο. Ειλικρινά, όμως, αυτή η φωτογραφία δεν άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα την Kim Kardashian σαν πρότυπο. Αν ψάχνεις πρότυπο για τα παιδιά σου καλύτερα ψάξε κάτι σε Eleanor Roosevelt ή Malala Yousafzai.

Μα είναι μαμά!

Μάλιστα. Και όταν γίνεσαι μαμά είσαι μόνο αυτό. Ούτε celebrity, ούτε επιχειρηματίας ή ερωμένη. Και πάλι, η ΚΚ δεν κάνει κάτι κακό ή επιβλαβές σε αυτές τις φωτογραφίες. Όταν μια μέρα θα τις δει το παιδί της, θα γουρλώσει τα μάτια του, θα της πει «Μαμααα!» και κάπου εκεί θα τελειώσει η ιστορία.

Είναι πλαστικά!

Υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός γύρω από τις χειρουργικές επεμβάσεις που πιθανόν συνέβαλλαν στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το θέμα μας ή όχι και ίσως τελικά δεν μας αφορά. Οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους μοναδικά σώματα και κάποιοι από αυτούς επιλέγουν να τα σμιλεύσουν με σιλικόνη. Και όπως προανέφερα, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται κανένα έγκλημα.  

Έχει πέσει Photoshop…

Ναι, αυτό είναι σίγουρο. Εξ΄ ου και η τέχνη της φωτογραφίας περιοδικών. Ο φωτισμός και το make up είναι επίσης μέρος αυτής της τέχνης. Είναι μία ψευδαίσθηση, ένα δημιούργημα της φαντασίας μας. Το photoshop είναι ένα δημιουργικό εργαλείο. Ας παραδεχτούμε ότι όλα τα περιοδικά το χρησιμοποιούν και ας προχωρήσουμε.

Το κάνει για να τραβήξει την προσοχή!

Ναι, αυτό κάνουν οι celebrities.

Δεν είναι σικ. Είναι φτηνό.

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Άρα, αν σου προτείνουν κάτι παρόμοιο μην ποζάρεις γυμνή για τα περιοδικά, ούτε να στερεώσεις αντικείμενα στα οπίσθιά σου. Αλλά, τουλάχιστον παραδέξου το: Πόσο σικ είναι να γράφεις αρνητικά σχόλια για μία γυναίκα που επιλέγει να προβάλλει το σώμα της με τον δικό της τρόπο;

Το κάνει για τα χρήματα. Και ούτε καν τα χρειάζεται.

Δεν ξέρω τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται η Kim Kardashian, όμως ξέρω ότι θα προτιμούσα να ποζάρω και να αποζημιωθώ γι αυτό παρά οι φωτογραφίες μου να κλαπούν και να δημοσιευτούν χωρίς τη συναίνεσή μου.

Είναι ένα πρόσωπο χωρίς ουσία και ταλέντο που αντανακλά το φαινόμενο της εμπορευματοποίησης των celebrities που επικρατεί στη σημερινή μας κοινωνία.

Ίσως. Αλλά εδώ είμαστε όλοι και μιλάμε για εκείνη.

Άρα, αφού δεν άκουσα κανένα σοβαρό επιχείρημα για ποιο λόγο θα πρέπει να αηδιάζω με ένα γυμνό κορμί και ένα ζευγάρι μεγάλα οπίσθια που είδα σε ένα περιοδικό; Το μόνο λοιπόν που μένει είναι να αναρωτιέμαι ακόμα γιατί κάποιες γυναίκες το βρήκαν ανησυχητικό.

Μήπως γιατί αισθανόμαστε ανασφαλείς όταν κοιτάμε άλλα τέλεια φωτισμένα, εκπληκτικά κορμιά; Μήπως ζηλεύουμε όταν οι άλλοι, ίσως και οι σύντροφοί μας τα επιθυμούν; Θυμώνουμε επειδή εμείς θα πρέπει να κινούμαστε στα όρια της ευπρέπειας ενώ άλλοι σαν την Kim Kardashian κάνουν ό,τι θέλουν υπό τον τέλειο φωτισμό του Hollywood; Άρα να μισούμε όσες είναι «πρόστυχες» ή όσες στέλνουν πρόστυχα μηνύματα; Επειδή η σεξουαλική ελευθερία δεν είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε; Ή μήπως είναι επικίνδυνες οι γυναίκες που αναζητούν την προσοχή;

Δεν έχω τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Αυτό που ξέρω είναι ότι το να στερεώσεις ένα ποτήρι στα οπίσθιά σου είναι δύσκολο και ότι χρειάζομαι άλλον ένα καφέ.  

Από την Karen Mangiacotti
Πηγή: http://www.huffingtonpost.com