Η Lupita Nyong'o είναι η γυναίκα της χρονιάς

Το περιοδικό Glamour φιλοξενεί στο εξώφυλλο του Δεκεμβρίου την βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιό.
Η Lupita Nyong'o είναι η γυναίκα της χρονιάς



Η Lupita Nyong'o είναι το εξώφυλλο Δεκεμβρίου του Glamour και αποτελεί μια τεράστια τιμή καθώς η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αναδείχτηκε από το περιοδικό Γυναίκα της Χρονιάς. Μετά το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου έχει περιορίσει αρκετά τις εμφανίσεις της, συμπεριλαμβανομένου του ντεμπούτο της στο Met Gala τον Μάιο, ενώ για πρώτη φορά έγινε εξώφυλλο στην Vogue τον Ιούλιο.

Στο τεύχος του Glamour η Lupita μιλάει για το πως άλλαξε η ζωή της μέσα σε ένα χρόνο, αλλά και για ομορφιά, φήμη και την ευθύνη που νιώθει για τα νεαρά κορίτσια. 

Για το Οσκαρ Β' γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία “12 Χρόνια Σκλάβος”: “Ήταν πραγματικά πολύ αλλόκοτο που άκουσα το όνομά μου. Την προηγούμενη χρονιά τα είχα παρακολουθήσει από το σπίτι μου φορώντας πιτζάμες. Ένιωσα μουδιασμένη και ζαλισμένη.

Πόσο άλλαξε η ζωή της μετά το Οσκαρ: “Αυτή την απάντηση θα πρέπει να τη δώσω σε 10 χρόνια όταν όλα αυτά θα είναι πίσω μου. Σέβομαι απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει αλλά ακόμα είμαι σε ένα στάδιο προσαρμογής. Είχα ένα όνειρο να γίνω ηθοποιός αλλα δεν σκεφτόμουν ποτέ να γίνω διάσημη και δεν έχω καταλάβει ακόμα πως είναι να είσαι διασημότητα. Είναι κάτι που το μαθαίνω και εύχομαι να μπορέσω να το διαχειριστώ”.

Για τα πρότυπα ομορφιάς που μεγάλωσε: “τα ευρωπαϊκά πρότυπα ομορφιάς κυριαρχούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιδέα ότι το σκούρο δέρμα δεν είναι όμορφο και πως το φωτεινό είναι το κλειδί για την επιτυχία και την αγάπη δεν αποτελεί εξαίρεση στην Αφρική. Στο σχολείο ένας δάσκαλος μου είχε πει. “που θα βρεις άντρα; Πως θα βρεις κάποιον πιο σκούρο από σένα; Ένιωσα ταπεινωμένη. Αυτό είναι το μήνυμα: ότι το σκούρο δέρμα είναι απαράδεκτο”.

Στον ρόλο της ως ανερχόμενο μοντέλο: “H Oprah έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να καταλάβω τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και να μπορείς να προχωρήσεις δυναμικά. Είναι ένα σημείο αναφοράς. Εχεις το λεξικό, έχεις τη Βίβλοo έχεις και την Οprah”. 

Για το φαινόμενο “The Lupita Effect": “Το ακούω για πρώτη φορά. Εχω ακούσει ανθρώπους να μιλούν για αλλαγή κουλτούρας και να ακολουθούν το στυλ μου κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά γιατί σημαίνει πως το μικρό κορίτσι που ήμουν κάποτε έχει πλέον όμορφη εικόνα και το αξίζει. Μέχρι που είδα γυναίκες που μου έμοιαζαν και να κάνουν πράγματα που θέλω κι εγώ. Δεν ήμουν σίγουρη ότι όλο αυτό ήταν εφικτό. Οταν είδα την Whoopi Goldberg και την Oprah στο The Color Purple είπα θέλω κι εγώ να γίνω ηθοποιός”.