Το Ιnstagram προκαλεί; Χλιδή, σπατάλες και καταναλωτικά όργια χωρίς τύψεις

Η 18χρονη Clarisse Lafleur ανήκει στην ελίτ των «πλουσιόπαιδων του Instagram και της αρέσει να ποστάρει στιγμές από την εξωφρενικά σπάταλη καθημερινότητά της.
Το Ιnstagram προκαλεί; Χλιδή, σπατάλες και καταναλωτικά όργια χωρίς τύψεις



Η 18χρονη Clarisse Lafleur ανήκει στην ελίτ των «πλουσιόπαιδων του Instagram. Οδηγεί μία Maserati, ξοδεύει σε μια μέρα περισσότερα χρήματα για τα ρούχα από ό, τι οι περισσότεροι από εμάς δαπανούν σε ένα χρόνο, κάνει τις διακοπές σε ένα σούπερ γιοτ και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο διοίκηση επιχειρήσεων στην πόλη Gold Coast στην Αυστραλία. Όλα τα παραπάνω χρηματοδοτεί ο γενναιόδωρος πατέρας της.

Το σπίτι της είναι στη Νέα Καληδονία όπου ο παππούς της ήταν πρόεδρος και πολιτικός για πολλά χρόνια . Εκεί δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και ο πατέρας της ενώ εκείνη θέλει να βάλει και τη μόδα στην οικογενειακή αυτοκρατορία. Αν απορείτε γιατί μας ενδιαφέρει η Clarisse Lafleur είναι γιατί η ίδια εκθέτει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στο Instagram (την ακολουθούν 15.000 άτομα) και μας εξιτάρει/τσιτώνει/ αρέσει/ εκνευρίζει. 

Η 18χρονη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο (πρώτη θέση ή με ιδιωτικό τζετ) κάνει διακοπές πάνω σε ένα σούπερ γιοτ και αγοράζει ρούχα από τους αγαπημένους της σχεδιαστές, όπως: Christian Louboutin, Karl Lagerfeld και Valentino Garavani.

Παρά το ότι ο τρόπος ζωής της χρηματοδοτείται από τον μπαμπά της, η Lafleur δηλώνει στην Daily Mail: «Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά, ώστε να μπορώ να έχω τα δικά μου χρήματα». Η έφηβη από τη Νέα Καληδονία, είναι ένα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται τακτικά στην σελίδα Rich Kids of Instagram. Η σελίδα είναι ένα παράθυρο σε έναν τρόπο ζωής, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν μόνο να ονειρεύονται: Ιδιωτικά τζετ, φανταχτερά σπορ αυτοκίνητα και υπερπολυτελή σπίτια.

«Καταλαβαίνω απόλυτα ότι οι άνθρωποι θα γενικεύσουν αλλά και θα αντιληφθούν πολύ αρνητικά τον τρόπο ζωής μας όταν βλέπουν εφήβους να κάνουν υδρομασάζ με σαμπάνια των 600 δολαρίων» είπε η Lafreur και πρόσθεσε: «Το να είσαι πλούσιος δεν σημαίνει ότι ξοδεύεις χρήματα παντού και φοράς ένα μάτσο ρούχα σχεδιαστών και πολλά κοσμήματα την ίδια στιγμή. Έτσι μοιάζεις με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πρέπει να έχεις την κουλτούρα αλλιώς ο κόσμος θα γελάσει σε μαζί σου».

 

Ο πατέρας της είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος έχει εταιρείες εισαγωγής / εξαγωγής στη Νέα Καληδονία και τη Γαλλία, αλλά και βιομηχανίες χαρτιού και πλαστικού εργοστάσια, ξενοδοχεία, εστιατόρια και μια εφημερίδα στη Νέα Καληδονία.

Η Clarisse μελετά διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Bond στην πόλη Golden Coast, όπου θα μείνει μέχρι το τέλος του 2018 και τότε ελπίζει να ενταχθεί στις επιχειρήσεις του πατέρα της.

«Η καριέρα μου και φιλοδοξία μου είναι να συνεργαστώ με τον πατέρα μου μέχρι που θα συνταξιοδοτηθεί και στη συνέχεια θα αναλάβω τις επιχειρήσεις του» είπε και πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι αρκετό και θέλω να διαφοροποιηθώ. Ενδιαφέρομαι για τη μόδα: Αγαπώ τις νέες τάσεις και πώς προωθούνται τα προϊόντα. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για την επιχειρηματική της μόδας. Τους αριθμούς πίσω από όλη τη λάμψη και τη διαχείριση τους». 

Όταν δεν σπουδάζει, η Miss Lafleur ταξιδεύει στον κόσμο. Το 2015 ταξίδεψε μόνη της στη Γαλλία, για ψώνια και ski στις γαλλικές Άλπεις, στο Μονακό, στο Ντουμπάι και τα Φίτζι: «Έχω έναν τραπεζικό λογαριασμό και ένα πολύ γενναιόδωρο πατέρα, που θέλει ό, τι είναι καλύτερο για τα παιδιά του και μου λέει, αν χρειαστώ περισσότερα χρήματα, απλά να του τα ζητήσω. Καμιά φορά ντρέπομαι να πω πόσα ξοδεύω στα ρούχα». 

Η Miss Lafleur μοιράζεται εικόνες από τη ζωής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει 15.000 οπαδούς στο Instagram, αλλά βλέπει πως ο τρόπος ζωής της έχει προσελκύσει μια σειρά από αρνητικά σχόλια. «Είμαι ένας εύκολος στόχος επειδή είμαι μια νεαρή ξανθιά κοπέλα. Έτσι οι άνθρωποι με κατηγορούν ότι είμαι μία bimbo, ένα παλιόπαιδο, μια πόρνη», σχολιάζει και προσθέτει: «Την περασμένη εβδομάδα, ένας άνδρας στο Twitter μου ευχήθηκε να πάθω καρκίνο. Αν δείτε ένα κορίτσι με μια όμορφη τσάντα να περπατά στο δρόμο, θα του επιτεθείτε επειδή έχει καλό γούστο και ακολουθεί τη μόδα; Θα καταστρέψετε μια Lamborghini στο δρόμο; Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ξέρω ποια είμαι», είπε και κατέληξε: «Η οικογένειά μου έχει μια φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία βοηθά οικονομικά τις οικογένειες και τους φοιτητές που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα του πανεπιστημίου τους. Μερικοί άνθρωποι (όπως εγώ) χρησιμοποιούν Instagram ως ένα μικρό ημερολόγιο για να μοιραστούν όμορφα πράγματα με τους ανθρώπους που μπορούν να τα εκτιμήσουν. Αν αυτό σας πληγώνει, αν σας κάνει να ζηλεύετε ή αν αισθάνεστε άσχημα, τότε κάντε unfollow στη σελίδα μου και unfollow στη σελίδα Rich Kids of Instagram».